Ajax Destanı 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
1994-95’te Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Ajax, aynı yolda adım adım ilerliyor. Kırmızı- Beyazlılar, 28 milyon Euro’luk maaş bütçesiyle önceki turda 587 milyon Euro’luk Real Madrid’i eleyerek şaşırttı.

2019_04_17_70225_1555475210._large.jpg

1994-95’te Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Ajax, aynı yolda adım adım ilerliyor. Kırmızı- Beyazlılar, 28 milyon Euro’luk maaş bütçesiyle önceki turda 587 milyon Euro’luk Real Madrid’i eleyerek şaşırttı.

Devler Ligi’nin en skorer ismi Ronaldo’yu sırf bu turnuvayı kazanmak için 120 milyon Euro bonservis ve 31 milyon Euro senelik maaşla transfer eden İtalyan devi, yarı finalden emindi. Ancak Ajax, genç yıldızlarıyla Juve’yi de dize getirdi. Evinde rakibiyle 1-1 berabere kalan Ten Hag’ın öğrencileri, deplasmanda geriye düşse de kazandı, yarı finale çıktı.

5cb76163ae298bd25b09b224

Fanatik
 
Ajaxın olası bir ŞL kupasını kazanması halinde futbol dünyasında takım kurma ve süreklilik faktörlerinin önemi tamamen değişebilir. Transfer piyasasını bile etkiler.

Umarım olur bu iş...pek hazda etmem bu yahudilerden ama kabul etmek gerekir Ajax Avrupa futbolunda üstün bir marka.
 
deli pas yapmıslar juve maçında. herseyin para olmadığını gösteren bi olay. yaş ortalaması 24 olan bir takım yarı finalde. üstelik favorilerden juveyi eleyerek. taktire şayan. :tbr:


bir zamanlar biz; :(

Maç içinde üçgen, dortgen dagılımlar yaptılar, hızlı ve dikine pas alışverişi ile gol pozisyonları ürettiler.

Açıkcası bunları izlerken aklımda hep bizim takım vardı ; yavaş, topa basıp etrafına bakan, kendi ekseni etrafında dönup arkadaşlarını kontrol eden oyuncular aklıma geldi. Birgün bizde boyle oynar mıyız acaba??

Ajax super bir takım olmuş. Oyuncularını ve Hocalarını kutluyorum. Bu takım Barca ile final oynar. Rakiplerine göre komik butcesine ragmen RMadrid gibi Barcayı da yenip, kupayı alırsa da sasırmam.
 
adamlar uzun zaman sonra muazzam bir jenarasyon yakaladılar 12 13 yasından beri beraber oynayan cocuklar ve hepsi mental olarak fizik olarak oturmuşlar
bizim altyapılr gibi torpil yuvası degil
 
Kaç alıyormuş ki daha 19 yaşında sonuçta. İkna edemedikleri için elde tutamayacaklar zaten..

400-500 k felandı diye biliyorum

players salary 2018/19 (Weekly Wage)
Ajax, like most other football clubs, do not release their wage bill. However many journalists often break wage bill information which are often accurate. But for Eredivisie teams, very little is known about players wage bills.

What we can tell you is that the average player wages in the Eredivisie are around €277,000 per year. Therefore, the average salary in Dutch football is quite low compared to other leagues and they even earn less than the average player in the English Championship and First division (third highest tier of English football)

Hollanda liginde ortalama olarak yıllık maaş oranı 277 bin avroymuş
 
Ajax ile bizim takımlar arasında, Hollanda futbolu ile bizim ülke futbolu arasındaki fark saymakla bitmez.

Ama maaş konusu gerçekten tam bir skandal bizim için.

Küçülmek de çok kolay değil mevcut rekabet ortamında.

Benim bir önerim var ülke futboluu kurtarmak istiyorsak.

TFF FFP geliyor bildiğim kadarıyla ama ek oalrak bir de kulüpler birliğinde 3 büyüklerin başını çektiği bir karar alınsa maaşlarla ilgili.

3 sene boyunca bütün takımlar tüm maaş bildirimlerini şeffaf yapacaklar ve hiç bir takımın maaş bütçesi oyuncular için tüm kalemler dahil 25, teknik eyetle birlikte 30 milyon euroyu geçmeyecek.

Ancak böyle olursa toplu bir kalkınma fırsatı yaratılabilir.
 
Üst Alt