AL 18/19 J Grubu M:3 | Sevilla 6-0 Akhisarspor | MS | 25 Ekim | beIN Sports 2 - Sayfa 7 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

AL 18/19 J Grubu M:3 | Sevilla 6-0 Akhisarspor | MS | 25 Ekim | beIN Sports 2


Şu takımla iki maç yapıp sadece bir gol atabilen, süper kupayı verip üstüne de onu üç puanla cilalayan kendi takımima mi kizsam kime kizsam bilemiyorum.

Sevilla o kadar yedekti ki bir de, ben yedder falan da oynasaydı ne olurdu bilemiyorum. Hani deseler 15 gol atabilir miyiz, Sevilla çok rahat atabilecek durumdaydı. Adamlar gerçekten acıyıp bıraktı.

Düşünsene hocam Türkiye'de kupayı ve Süper kupayı almış takım diye ayağına gelen bu. Futbolcu olsam Türkiye ligi deyince aklıma san marino ligi gibi bir şey gelirdi şu maçı gördükten sonra.
Fener'de ligi ve kupayı kaybetti bunlara karşı.
Hoca'da önemli bir kaç topçusunun yerini de dolduramadılar.
Biz bunlardan nasıl 3 yedik ben de anlamadım.
Geçen sene ama fena değillerdi.

Gscimbom Mobile
 
bu bizim takıma ders olmalı, anadolu takımlarına böyle oynayacaksın. hurra saldırınca fifa'da bile gol atılmıyor. ne zaman taktiği kontraya çevirip ortasaha oyununa geçersem golleri sıralıyorum.

aynı mantık gerçekte de var, fenere süper finalde arena'da 2-1 kaybettiğimiz maç hurra atak futboluydu. bizim acilen ortasaha futbolunu öğrenip, duvar pası yapıp dikine delici organizasyonları öğrenmemiz ve modern futbola artık geçmemiz gerek. sevillanın antrenman havasında oynadığı maç bile bizim ligde oynadığımız en iyi oyundan çok daha hızlıydı. türkiyede 1970lerin futbolu oynanıyor. GS her maçını şu sevilla gibi oynayabilmeli, bunda kalitenin önemi var evet ama oyun planınında önemi var. biz onların planında oynamıyoruz zaten. onlar gibi oynasak kalite olarak 2-3 gömlek altında oynasak kendimizi biraz daha yorarak anadolu takımlarının içinden geçeriz, ki bu adamlar gol dahi atmak istememişti.

izliyorum pas oyunu yapıyoruz ortasaha stoper derken stoper alıp topu şişiriyor ileri doğru sonra kaptırıyoruz ilerde. kardeşim ileri vurmasana şu topu, ortasahada paslaş dur işte. bizim sevilla gibi pas yapamama sebebimiz, rakip bize bastığında topun hakimi olan ve baskına uğrayan futbolcu pas atacak adam bulamıyor, çünkü diğer oyuncular sabit oynuyor. hepsi hareketsiz vaziyetteler. dün sevilla maçında biraz üstten gösterdi golü, sevilla atak yaparken kadraja giren tüm oyuncular hareket halindeydi, kırmızı formalılar ise oldukları yerdeydi. tvnin standart maç kamerasından izleyince o kadar belli değil, üstten gösterince türk futbolunun yavaşlığı, acizliği daha gün yüzüne çıkıyor.

ryan donk ile serdar aziz ortasahada paslaşırken belhandanın hızlıca koşup orta yuvarlağa doğru gelip kendini boşa çıkarması gerek ki pas isabetli olsun. yok bunu yapamazsa belhandaya pas attığında, belhanda markajda olacağı için ya kontrol etmeye çalışırken kaybediyor ya adam araya giriyor ya da topu ayağına alsa bile önü dolu olduğu için tekrar geriye dönüyor. ortasaha hiç durmaksızın yerini değiştirmeli. dün akhisar bize karşı oynadığı futbolu oynadı. sevillalılara bastıkları zaman sevillalılar rahatça akhisarlılardan topu kurtarıp diğer arkadaşına dönüyor, biz ise 4 isabetli pas yapıp 5.de kaptuırıyoruz.

guardiolalı barça bunun kitabını yazmıştı. %70 topla oynuyorlardı. o zaman camp nou'ya kim çıksa topa dokunamadan maç bitiyordu, psg, juventus hatta real bile, bu stada çıkan herkesin amacı kalesini savunmaktı. çünkü barcelona topu hiç kaybetmiyor, kaybetse bile rakipten hemen alıyordu.
 
Üst Alt