Alex nasıl kafa golü atar? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Alex nasıl kafa golü atar?


Twitter'da Tamer'le konuşuyorduk bu konuyu. Aklıma esti birden. 2 gündür "1.70'lik adam nasıl kafa golü atar lan?" diye çıkışıp duruyor herkes. Güya savunma hatası, güya Gökhan'ın hatası. O golde bariz Alex'in becerisi varken biraz araştırmak istedim. Şimdi Şansal Reis de demiş ki; "Gökhan nasıl milli takıma alınır? 1.70'lik adama kafa vurduruyor." Ahan da soruyorum lan. Bu videolardaki defanslar napar la?



[video=youtube;GvpjkMqByag]https://www.youtube.com/watch?v=GvpjkMqByag[/video]



[video=dailymotion;x9ez1r]https://www.dailymotion.com/video/x9ez1r_champion-s-league-2-0-lionel-messi_sport[/video]



Ferdi, Vidic? Fakat? Messi?





Kısacası, leşsin medya.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Dogru pozisyon alip iyi kafa atma becerisi olan adam 1.50 cm de olsa kafa golu atar . Yedigimiz ikinci golde hata bariz Hakan Balta'nindir . Gokhan Gonul'e10 metre oteden savunma yapmis yani savunma yapmamis ve antremandaki kadar rahat bir orta acma firsati vermistir .
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Mücadele baskı pres bir yere kadar gücün tükenmeye başlayınca 70 den sonra kaliteli bir kaç oyuncu işi bitirebilir.Nitekim geçen hafta sestak ve bu hafta alex takımlarını bu şekilde kurtardı.



Bizede bu tip ayaklar lazım.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Alexin yeteneği ile alakalı bir şey savunma hatasıyla alakası yok.Ardanın da boyu kısa fakat geçen sezon Hakan Şükürü andıran süper kafa golü atmıştı.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



İyide buradaki ilk golde arkadan gelip koşuyor ve bomboş. Defans görmüyor Alex'i. Bizim golde bulunduğu yerde 4 tane defans oyuncusu var. Onların arasından vuruyor. Defansın hatası tamamiyle.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



göstediğin pozisyonlarda ortalar çok iyi yani Alex'in atmış olduğu goldeki gibi tam bir yerleşme ve adam alma problemi yok , atak oyuncusunun kabiliyeti var ama Alex'in pozisyonunda 2 savunmacımız malak malak etrafa bakıyor.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Adam vücudunun herhangi bir yeriyle topu istediği köşeye gönderiyor.Bizimkiler gibi ıskalamıyor altıpastan dışarı vurmuyor ne yapıcağını önceden hesaplıyor resmen.Defansımızın hatası olduğu kadar adamında bitiriciliği çok üst düzey
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Messi'nin golünde o soldaki oyuncu her kimse tam seçemiyorum (Evra gibi görünmüyor yani) ama resmen golü hediye etmiş.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Suat Kaya'nın ayakla golü yoktu. Varsa da ben hep kafa gollerini hatırlarım. Hatta bir Sarıyer maçında boyu 1.90 lık bir defansın yanında yükselmişti hiç unutmam :) Boyu da 1.60-65 arası bişeydi sanırım.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Demek ki, burda ki üyeler, Hagi'yi 5-10 yaşlarında değil de, 18-25 yaş arasındayken izleselerdi, Hagi'yi Tanrı ilan edip, George diye din tayin ederlerdi.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



Alex çok kısa değil, iyi de yükseliyor. Ayrıca İbrahim 'in de dediği gibi vücudunun her yeriyle topu istediği yere istediği şiddette gönderebilen bir adam. Güzel orta geldiğinde kafa gollerini daha öncede birçok kez izledik. Bizim maçta stoperlerimizin hamle hızı yüksek olsa belki vurdurmazlardı ama vurana da hakkını vermek lazım.
 
Cevap: Alex nasıl kafa golü atar?



alex yetenek olduğu kesin

ama defansımız yeterince konsantre olamadı pozisyonda o da kesin
 
Üst Alt