Ali Beratlıgil | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ali Beratlıgil


aliberatlgilgs.jpg



Ali Beratlıgil

Galatasaray Eski Futbolcusu



Galatasarayımız'ın 1950-1960 yılları arasında 10 yıllık Galatasaray kariyeri olan Ali Beratlıgil forvet 'te görev yapmıştır. 1953-1954 sezonunda attığı 14 golle "Gol Kralı" olmuştur. 1950 'li yılların Milli Takımının da unutulmaz oyuncularından birisi olarak tarihteki mutena yerini almıştır. Turgay Şeren, Coşkun Özarı, Muzaffer Tokaç, Kadri Aytaç, Suat Mamat, İsfendiyar Açıksöz gibi efsane futbolcularımızla birlikte Galatasarayımız'ın başarısı için ter dökmüştür. Galatasarayımız'ın Kaptanlığını'da yapmıştır. Galatasaray tarihinde adı "Büyük Ali" olarak telefuz edilmiştir. O dönemde Galatasarayımız'ın diğer Ali 'si de Ali Soydan'dır. Ali Soydan ise "Küçük Ali" olarak telefuz edilmiştir. (Küçük Ali ise fb'nin ünlü futbolcuların'dan Selim Soydan'ın Ağabeyisidir) :)

1950 'li yılların Galatasaray'ın da Teknik Direktörlük yapan Gündüz Kılıç, George Dick ve Remondini gibi Hocalar'la da çalışmıştır.



Sevgiyle kalın..
 
Cevap: Ali Beratlıgil



galatasaray19561957sezo.jpg




Diğer oyuncularımız kim diye merak eden renkdaşlarımız için fotoyu yeniden düzenledim.



Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Ali Beratlıgil



galatasaray1954champion.jpg



"Ali Beratlıgil, belki yıldız denilecek kadar büyük bir oyuncu değildi ama Galatasarayımız'da Sağbek,sağ haf,Santrhaf ve Santrafor olarak'ta zaman zaman görev alarak çok yönlü ve oldukça yaralı ve istikrarlı bir futbolcu olduğunu gözlemliyoruz. Hatta bir defasında Kalecimiz Turgay Şeren'in sakatlanması sonucu kalemize geçerek şaşılacak derecede yaptığı kurtarışlarla büyük takdirler de toplamıştır..

Kısacası takımını sırtlayan cefakar ve vefakar oyuncularımızdan bir tanesiydi. Milli futbol takımımızda sağbek olarak görev aldı
."
 
Cevap: Ali Beratlıgil



1954-1955 Profosyonel Lig sezonunda Galatasarayımız'ın Ligin en az gol yiyen, en çok gol atan takımı ve Ali Beratlıgil'in attığı 14 gol ile "Gol Kralı" olması taraftarlarımızı ziyadesi ile memnun etmiştir.



Sağ mevkiinde oynarken Teknik direktör Gündüz Kılıç tarafından güzel ve isabetli şutlarından dolayı Santrafor mevkiine monte edilen Ali Beratlıgil attığı goller ve Gol Krallığı ile takımın şampiyonluğunda önemli katkı sağlamıştır.



1954-1955 sezonunda 40 gol atan Galatasarayımız'ın 14 golünü atan Ali Beratlıgil Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'i 2 gol geçerek Gol Krallığını yakalaması bu futbolcumuzun kalitesinide yansıtmıştır..



1931 yılında İstanbul'da doğmuştur.

Futbola ise 1949 yılında İzmir'de başlamış ve ilk kulübü "Kağıtspor" dur.

Yıllarca futbol ile iç içe olmuş 1967 lerde Samsunspor menejerliği, 1968 lerde Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktörlüğünü yaptıktan sonra çeşitli takımlarda Teknik direktörlük görevlerini yapmıştır.



Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt