Ali Çoban | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
1630864104468.png
Ali Çoban

Galatasaray Eski Futbolcusu


01 Ekim 1955 tarihinde Tekirdağ 'da doğdu. Futbola 1973 'lü yıllarda İstanbul Amatör Küme Takımlarından Ortaköyspor'da başladı. 1 yıl sonra da yani 1974 yılında Bandırmaspor'da profosyonel anlamda futbol kariyerine ilk adımı attı.

Daha sonra sırasıyla ;

Gaziantepspor (1 yıl),

Zonguldakspor (1 yıl),

Beşiktaş (4 yıl)

Galatasaray (4 yıl)

Kocaelispor (2 yıl)

Sarıyerspor (2 yıl)

Karşıyakaspor (2 yıl) olarak devam etti. Karşıyaka 'da oynarken ağır sakatlık sonucu futbol kariyerine son noktayı koymak zorunda kaldı.

Savunma oyuncusuydu. Stoper olarak görev yaptı. Tam bir görev adamıydı. Vefakar, öz verili, gözü kara ve markaj yönü çok güçlü bir futbolcuydu. Vakur duruşu ile efendi ve çok dürüsttü. 1973-1974 'lü sezonlardan başlayıp, 1985-1986 sezonuna dek süren Şampiyonluk özlemi dönemlerinde Fatih Terim 'e endeksli ve onunla birlikte defansın yükünü taşıyabilecek oyuncu arayışları Galatasarayımız 'da uzun yıllar sürdü. Enver Ürekli, Ali Yavaş, Güngör Tekin, Yusuf Hatuniç gibi oyuncular geldi-geçti fakat kadro bir türlü istenen seviyeye getirilemedi. 1980-1981 sezonunda Beşiktaş ile yollarını ayırmak zorunda kalan Ali Çoban 'ın Teknik Direktör Brain Birch II. döneminde, Galatasaray'a transferi ile nihayet o mevkiye aranan kan bulundu diye yorumlar yapılmıştı. 1984-1985 sezonunda Teknik Direktör Jupp Derwall'in gelmesiyle yeniden yapılanmaya giden Galatasaray Ali Çoban'ı Kocaelispor'a verdi. Ali Çoban'ın yerine ise Yusuf Altıntaş transfer edildi.
Gerçekten de Galatasaray'da oynadığı 4 yıllık zaman periyodunda tek ayakta kalan savaşçı görüntüsüyle, Savunma oyuncusu olmasına rağmen Kritik zamanlarda attığı golleriyle Galatasaray'a can verdi. Tam bir futbol emektarıydı. Oynadığı tüm kulüpler de seyircinin takdirine nail olmuş ve sevilmiş bir kişilikti.

Karşıyakaspor 'da "Takım Kaptanlığı" yaptı.

11 Kez Genç Milli, 14 Kez Amatör Milli, 8 Kez Ümit Milli ve 8 kez de A Milli Takımımız da görev almıştır.

Karşıyakaspor'da futbola veda ettikten sonra Futbol Antrenörlüğü de yapan Ali Çoban takip edebildiğim kadarıyla halen Bandırmaspor'un İdari Menejerliğini yapmakta.

Sevgili Ali Çoban'ı tekrar sevgi ve saygıyla yad ediyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Ali Çoban



alicobanbjkali.jpg




galatasaray198283sezonu.jpg


Ali Çoban 'lı Galatasarayımız​
 
Üst Alt