Ali Fatinoğlu: "Galatasaray başkanı olursam tüm branşlarda şampiyonluk isterim" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Galatasaray'ın yeni başkan adayı Ali Fatinoğlu Radyospor'a konuk oldu ve başkanlık adaylığından, kulübün son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Seçimden zafer çıkacağına inandığını fade eden Fatinoğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

'Gelirleri nasıl arttırabiliriz ve giderleri nasıl düşürebiliriz diye düşündük'

874274.jpg


"Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum şuydu. Dursun Özbek kendine başına kulübü yönetmeye başlamıştı. Bu tek başına yönetmenin iyi olmadığını biliyorduk. Galatasaray proje üretim grubu başındaydım. Gelirleri nasıl arttırabiliriz ve giderleri nasıl düşürebiliriz diye düşündük. Ana noktamız olan taraftar sayımızı nasıl arttırırız diye düşündük. Mesela Müslüman Dünyasında ve Arap Dünyasında gidip sorduğunuz zaman tuttuğunuz takım %80 Galatasaray cevapları geldi ama bu size geri dönüş sağlıyor mu? hayır"

'Yurt dışına gitmeyi hedefliyorum diyen oyuncuyu yadırgıyorum'

872121.jpg


"Galatasaray, Süper Kupa'yı aldı mesela bende stadyumdaydım. Orada müthiş bir başarı elde edildi. Galatasaray'ın taraftar sayısı böyle arttı. Bu başarının sürekliliği ve devamlılığı gelmedi. Büyük paralar ödendi ama gelir-gider dengesi sağlanamadı. Hagi'nin mesela sözleşmesinde madde vardı kupayı kazanırsa diye helal olsun aldılar bu bedelleri sportif başarı geldi sonuçta"

"Kendi oyuncularımızın algı problemi var. Dünya'nın her yerine gittim. 78 tane farklı ülkeye mal satan birisiyim. İstanbul gibi bir şehir yok. Çok samimi olarak söyleyeyim. Milano mu? İstanbul mu? yada Madrid mi? İstanbul mu? Özellikler bakımında İstanbul hepsini geçer. Para olarak elinize iyi parada geçmiyor. Bir Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı oyuncuların yurtdışına gitmeyi hedefliyorum sözlerini içerliyorum"

'Galatasaray'ın başkanı olsaydım Arda Turan'ı alırdım'

846078.jpg


"Ben tribünden gemiş biriyim. Arda Turan Galatasaray'dan çıkmış yetişmiş bir oyuncudur. Ben kulübün başında olsaydım, magazin dünyasından koparırdım ve Galatasaray'a kazandırırdım"
"Makineleri olan fabrika ne yapıyor? Mühendisleri var, bir de bakım kadrosu var. Futbol takımının gücü futbolcusudur ve teknik direktörüdür. Futbolcuna iyi değer vermen lazım. Oyunculara parayı nasıl kullanacağı konusunda yardım etmesi lazım. Oyuncular bunları iyi yönetemeyebilir"


874275.jpg


"Galatasaray tribünlerinden gelen biriyim. Çok eski dönemlerde tribünler yarı yarıya iken biz daha çok olmak için rakip takım taraftarları ile mücadele ederdik hiç bir menfaat yoktu"
"Şimdi de Galatasaray'ın üç yıllık rakamlarını, zararını görünce karar verdim. Benim buradan bir menfaatim yok. Reklama ihtiyacım yok, paraya ihtiyacım yok yada başka bir şeye ihtiyacım yok"
"Benim aleyhime hesaplar açılmış ama önemi yok benim bir açığım yok"


874276.jpg


"Ben açıkcası Riva ve Florya'nın satışı istemiyordum. Sonra bana borçları ifade ettiler ve ben tamam dedim. Çünkü icra gelirse bilirsiniz ki elinizdeki değerin altına gider"
"Fakat bu işlemler yapılsa da borçlar azalmadı arttı bende buna sinirlendim"


871123.jpg


"İşin başına doğru adam geçerse işler pozitife gidiyor. Galatasaray başkanı olursam tüm branşlarda şampiyonluk isterim. Teknik direktöre istediklerini sağlayıp başarı bekleyeceğiz olmazsa oturup konuşuruz. Alt yaş gruplarında da şampiyonluk hedefiyle oynayacağız"
"En sevdiğim oyuncu Gomis'in ardından Ndiaye olmuştu."

"Zamanında çok iyi yönetilmiş Galatasaray. Ali Uras gibi başkanlar zamanında bunları kazandırmış bunlar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da yok"
"Riva ve Florya'da önce bir ön ödeme ardından gelir paylaşımı olacak. Bu ön ödeme geldi. Galatasaray bunu kırdırdı. "
"Galatasaray 933 milyon gider 426 milyon zarar etmiş ve 122 milyon faiz ödenmiş"

"Profesyonel yapıyı iyi kurmanız lazım. Ben kendi şirketimizde de böyle kurduğum için şimdi başkan adayı olabiliyorum"
Galatasaray Dünya'nın en büyük beş kulübünden biridir. Galatasaray'ı kim kurdu Galatasaray Lisesi. Bu lise ülkenin en büyük eğitim kurumlarından biridir. Bütün kulüpleri inceleyelim üyelerin çok büyük özellikleri vardır. Tahsil, kalite, başarı başka kulüplerde yoktur"

Ajansspor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
" Oyuncuların yurtdışına gitmeyi hedefliyorum sözlerini içerliyorum.
Ben kulübün başında olsaydım,Arda'yı magazin dünyasından koparırdım ve Galatasaray'a kazandırırdım "

Talihsiz açıklamalar umarım seçilmez.
 
Dursun'un,bizim üzerimizden otelini fulleyip bir de faturaya faiz işlettiğini duyan herkes bundan sonra aday olur.

________________________________

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi futbolu bilen Alman hoca!
 
Üst Alt