Ali Koç İçin Düzenlenen '19 Mart Büyük Buluşma' Organizasyonundan Çarpıcı Detaylar | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ali Koç İçin Düzenlenen '19 Mart Büyük Buluşma' Organizasyonundan Çarpıcı Detaylar


intro_alikoc.jpg

Ali Koç için İstanbul'da düzenlenen 'büyük buluşma'da neler yaşandı? Salona nasıl bir hava hakimdi? İşte tüm detaylar ve özel bilgiler...

Kregspiel 19. yüzyılda icat edilmiş bir Alman oyunu. Oyuncular sırt sırta oturur ve her birinin kendi tahtasıyla taşları vardır. Ama rakibininkini göremez. Bir hakem onlara yapmak istedikleri hamlenin geçerli olup olmadığını söyler ve rakiplerinin taşlarının yerini kestirmek zorunda kalırlar. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı da Alman oyunu gibi. Sırt sırta verme hadisesi de bir ironi barındırıyor, evet. Ancak Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un birbirlerinin hamlelerinden hala emin olamadığı bir tablo var ortada.

Ali Koç'un daveti gibi gözüken ancak, Fenerbahçe sevdalısı insanların düzenlediği söylenen bir organizasyona katıldım mesela. Orada da anlaşılıyor ki; oyunun hakemi Fenerbahçe kongresini, bir heyecan sarmış durumda. Zaten 4.600 kişilik katılım da bu heyecanı anlamak için yeterli bir argüman olsa gerek.

Aziz Yıldırım'a 'kemik oy' mesajı

Organizasyonun düzenlendiği salonun girişlerinde noter katipleri yer alıyor. Seçim öncesi Ali Koç'u desteklediğini beyan etmek isteyen insanlar imza ve beyan veriyorlar. Kürsüde Ali Koç'tan öğreniyoruz ki, 6.800 kişilik bir imza toplanmış şu ana kadar. Bu sayının kendi kemik oylarını söyleyen Koç'un, üye bilgilerini gizleyen ve son seçimde Aydınlar'a karşı 6.800 civarı oy alan Aziz Yıldırım'a bir mesaj verdiği kesin. Bu sözlerinin akabinde alkış kıyamet oluyor salonda. Bu arada, bu rakamın üstüne gözlemlediğim kadarıyla bin kişi daha ilave etmek gerekir. Malum, noter katipleri de bir hayli yoğun mesai harcadılar. İmza vermek isteyen bazı üyelerden duyduğum endişe cümleleri ise, Fenerbahçe demokrasi kültürü adına üzücüydü: "Bu imzayı veriyorum ama üyeliğim iptal edilmez değil mi?"

Kocaman (!) homurdanmalar


Ali Koç'un kürsüde söylediklerini tek tek paylaşmanın gereği yok. İnternet takip eden herkes, söylenenleri okudu ya da izledi. Ancak benim dikkatimi çeken bazı hususlara değinmek isterim. Misal, Ali Koç için hazırlanan sokak röportajı videosunda bir taraftarın, "Futbolda da Obradovic istiyorum" sözü salondan büyük alkış aldı. Konuşmalar sırasında da zaman zaman üyeler arasında 'Kocaman' homurdanmalar olduğunu söylemeliyim.

Açıkçası, scoutingi önemseyen, futbol akademisi kurulacağını vaadeden, bizim neyimiz eksik diyen başkan adayı konuşmasını pek çok kulüpte defalarca dinlediğim için pek ilgilenmedim. Şeffaf yönetim, hesap verilebilirlik ve birlikte taşın altına elini koyma cümleleri ise bana demode geliyor. Salon benimle aynı fikirde olmamalı ki, Koç'un çoğu sözü alkışlarla kesildi.

Dikkatimi çeken husus; salonda genç nüfusun fazlalığıydı. Yani orta yaş üstü ve yaşlı kabul edilebilecek üyeler, sanıyorum ki mevcut başkan Aziz Yıldırım'dan yana. En azından manzara bu. Genç ve yeni üyeler ise kendilerini Ali Koç'a daha yakın hissediyorlar. Son zamanlarda katıldığım organizasyon ve yaptığım görüşmelerden elde ettiğim bilgi bu.

Bahsedilen nakit girişi: 150 milyon dolar

Bir de istihbarat paylaşayım; Ali Koç seçilmesi halinde 5 Haziran günü kulübün kasasına hatırı sayılır bir para girişi olacağından söz etti. Öğrendiğime göre, Koç'un bahsettiği nakit 150 milyon dolar civarında. Bu da kısa ve orta vadede Fenerbahçe'yi faiz yükünden ve nakitte yaşanan kısır döngüden kurtarabilecek bir meblağ gibi görünüyor.

Henüz Mart ayındayız ve seçime uzun bir zaman var. Kongrelerde bir gün, bir eylem hatta bir tek sözün çok şey değiştirdiğini bildiğimizden, sonuca yönelik tahminlerimiz için biraz daha beklemek en makul davranış olacaktır. En iyisi adayların, taşların yerini kestirebilme performanslarını izlemek. Hamlelerin geçerli olup olmadığını ise zaten kongre söyleyecektir.

Goal
 
Üst Alt