Almanya, Hava Kirliliğinin Önüne Geçmek İçin Toplu Taşımayı Ücretsiz Yapmayı Planlıyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
pslzbv1r.jf4.jpg

Alman hükümeti hava kirliliği sorunu olan şehirlerde özel otomobil kullanımını azaltmayı teşvik etmek için toplu taşımayı ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.

Reuters'in ulaştığı bir resmi belgeye göre Alman hükümeti, hava kirliliğinin olduğu şehirlerde 'düşük emisyonlu bölgeler' oluşturmak gibi daha geleneksel önlemleri hayata geçirmenin yanı sıra bu şehirlerdeki toplu taşımayı ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.

Reuters, Avrupa Birliği (AB) Çevre Komiseri Karmenu Vella'ya gönderilen resmi mektubun Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendircks, Tarım Bakanı Christian Schmidt ve Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier tarafından imzalandığını belirtti.

Mektupta Alman yetkililer düşük emisyonlu bölgeler oluşturma, özel otomobillerin kullanımını azaltma amacıyla toplu taşımayı ücretsizlendirme, elektrikli araçlar için ek teşvikler sağlama ve mevcut araçların donanımlarının iyileştirmesi gibi bir dizi önlemi vaat ediyor.

5 şehre öncelik verildi

Yetkililer mektupta bu önlemleri ilk olarak Bonn, Essen, Herrenberg, Reutlingen ve Mannheim şehirlerinde hayata geçirebileceklerini ardından da en başarılı çözüm üreten önlemleri havası kirli diğer şehirlere de uygulayabileceklerini söyledi.

Yetkililer ayrıca Almanya'daki federal eyaletlerin ve belediyelerin de bu önlemler konusunda mutabık kaldığını belirtti.

Ancak Alman Şehirleri Konseyi Başkanı Helmut Dedy öneriyi şaşkınlıkla karşıladı.Dedy bazı şehirlerde toplu taşıma ücretlerinde indirim yapılması planının olduğunu ancak federal hükümetin toplu taşımayı ücretsiz hale getirmek için bunu fonlaması gerektiğini söyledi. Almanya'da toplu taşıma hizmetinin büyük kısmı belediyelerce karşılanıyor.

Almanya, Avrupa Komisyonu'nun ocak ayında hava kalitesine karşı sert önlemler alacağını ve azot oksit ve parçacıklı madde gibi kirleticiler konusundaki AB kurallarını ihlal eden üyelere ceza getirebileceğini açıklamasından bu yana bu konuda baskı altındaydı. Belirli kentlerdeki hava kalitesinde düzelme olmazsa Alman yetkililer ceza alabilir.

Webtekno
 
Bizimde artık toplu taşımayı minumum seviyeye çekmemiz gerekiyor.

Gelir kapısı degilde hizmet olarak bakmak gerekiyor.
Ücretler,araç ve şoför masrafı çıkacak şekilde duzenlenirse herkes için en iyis olur.

____________________________________

Terim'in taktik bilgisinin YETERSİZLİĞİNİ ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ÜMİT ETMEK olduğunu anlamamız çok uzun sürmedi.
PİRLO!
 
Bizim ulkede boyle birsey olmasi IMKANSIZ

Herifler sabah yuzumuzu yikarken akan suya 5 cesit vergi koyuyor.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Almanya bizdeki toplu taşıma kullanımını ve kalitesini kıskandığı için kendi ülkelerinde de tıpkı bizdeki gibi daha cazip hale getirmeyi planlıyor anlaşılan.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bizi kiskaniyorlar. Toplu tasit havayi kirletmiyor mu kardesim? Toplu tasita gelen her zam, bisiklete ve yurumeye tesviktir. :005:

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Avrupa Birliği içinde anlaşmadan dolayı bu konu açıldı.
Almanya uyarı aldı Avrupa Birliği komisyonundan anlaşılan sözleşmeye uyumadıkları için. Havayı kirliliği karşı bir çok anlaşma yapılmış ülkeler arasında zamanında. Bütün ülkeler bu maddelere uymak için değişik değişik projeler ürettiler ve uygulamaya sokmaya başladılar.

Almanya da şimdiye kadar üç maymunu oynadı. Bu uyarıdan sonra ise cevap olarak bir mektup yazıp yolladılar Avrupa komisyon birliğine bir kaç ÖNERİ! Olarak.

Halk ve basında Almanya da bu önerilerden bu bir konuyu çıkartıp tamam bu olacak diye yazmaya başladı :)

Almanya hukumeti şimdi hadi çıksın bu işin içinden.
 
İyi vurgun yaptılar bugün. İnsanların yarısı parasını almadan ya da alamadan çıktılar.

Toplu taşımaya binebilmek için kartında en az 11 TL olması gerekiyor, böyle bir salaklık olabilir mi?

Dediğin gibi çıkışta insanlar geri alamamış parasını bugün. Geri ödeme kısmı da sürekli bozulacak kesin, insanlar mağdur olacak.

Çok kavga çıkar.

İş çıkış saatlerinde bile 2 vagon koyuyorlar zaten insanlar balık istifi gidiyor bir de 5 küsür para alacaklar.
 
Üst Alt