Almanya'da Üniversite Öğrencisiyim, Buradaki Yaşam Hakkında Birkaç Açıklama | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Almanya'da Üniversite Öğrencisiyim, Buradaki Yaşam Hakkında Birkaç Açıklama


||ALINTIDIR||

"Herkese iyi forumlar.

Az önce benzin zammı konusunda Dünya'da şu olup bitiyor, bize çok yansımıyor tarzı yorumlar görüyorum. Diğer konularda da her yerde ekonomik durum kötü, biz yine paçayı hafif yaralarla sıyırıyoruz diyenleri görüyorum. Bazı soru işaretlerine yanıt getirmek istedim.

Stuttgart'ta bir üniversitede okuyorum. Öncelikle yakıt konusunda bir netlik getirmem gerekirse, öğrencilerin çoğunun arabası var. Okulun öğrenci yurdunda kalıyorum, ki yurdun şartlarını da birazdan açıklayacağım. Çoğu öğrenci burada 16 yaşında ehliyet alıyor ve üniversiteye başlarken de araba alıyor. Ayrıca TV'de reklamlarda aylık 100 euro taksitle son model arabaların satışlarını sık sık görüyorum. Asgari ücret burada 1500 euro. Eyaletine göre değişiklik gösteriyor ama aşağı yukarı fiyat bu. 1400 lira Türkiye'de olduğunu hesaba katarsak, buradaki 10 euronun bir Türk memurun 10 lirasına neredeyse eşit olduğu varsayımında bulunabiliriz. Markette haftalık yemek ihtiyacım 20 euroyu geçmedi şu ana kadar. Hatta sadece bir kez 19,64 Euro harcadım, bunun dışında 15, 16 euro civarı. Et ve ekmek çok ucuz. Hatta çok iyi bir makarnayla orta kalitede bir eti aynı fiyata alabilirsiniz (2,40 Euro). 3 buçuk euroya 1 kilo hindi eti aldım mesela. 4, 5 Euro'ya 700 gram daha kaliteli etler alabiliyorsunuz.

Çoğunlukla şarap görüyorum ama alkol fiyatları arasında da uçurum var. 20 şişe birayı 5 euroya indirimde çok sık bulabiliyorsunuz. Çok iyi şaraplar 10 euroya yakın bir fiyata satılıyor ama 10'u bulmuyor. Genelde bir şişe şarap fiyatı 2 - 5 euro arası.

Ulaşım bütün öğrencilere üniversiteye başladıkları ilk dönem ücretsiz. Burada aylık, dönemlik ya da yıllık ulaşım kartı alıyorsunuz ve o kartı istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz, hiçbir sınır yok (tek kullanımlık değilse). Ama zaten saat 6'dan sonra bütün öğrencilere ulaşım ücretsiz, o saatlerde de öğrenci kartınızla istediğiniz yere gidebilirsiniz (Şehirlerarası ulaşım hariç). Yanılmıyorsam aylık kartlar da aylık 30 ila 50 euro arası değişiyor. Ama henüz araştırmadım, duyduğum kadarıyla öyle.

Yurdun şartları çok iyi. Bütün odalar tek kişilik, banyo iki kişiyle ortak kullanılıyor ve ortak bir mutfak var. Herkesin büyük dolapları var, istediği kadar yemek stoklayabilir. İnternet muazzam hızlı. Gedliğimden beri 720p altı video izlediğimi hatırlamıyorum. Böylesi bir yurtta da aylık 200 euroya kalıyorsunuz. Türkiye'de KYK'da 4 kişilik odada kalan arkadaşım 320 verdiğini söylemişti. Ayrıca katlarda kız erkek birlikte kalınıyor, hatta bazı durumlarda kız erkek ortak banyo paylaşıyor. Şu ana kadar bu konuda sorun yaşayanı da görmedim. Herkes ziyadesiyle huzurlu yaşıyor burada.

Bir de bazı yandaş medyanın, Almanya'nın Türkiye'nin yerli araba üretimine büyük tepkiler verdiği falan yazıları dolanıyordu. Size şöyle söyleyeyim, siyaset günlük hayatta konuşulmuyor bile. Mutfaktaki televizyonda kattakilerle toplanıp Simpsons izliyoruz her akşam, bazen de bilgi yarışmalarını açıyoruz. Geç saatlerde de yemek programları oluyor. Haberlerde de varsa yoksa hava durumu ya da ülkedeki güncel gelişmeler (ama neredeyse hiçbiri siyasetle alakalı değil). Yani Avrupa kuduruyor, Almanya çalkalanıyor diye atıp tutarken insanların hiçbir şeyi gram umursamadığını ve gayet nefret ve rekabetten uzak, huzurlu bir yaşam sürdüklerini bilmenizi isterim.

Özellikle merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Markete gidip özellikle bazı şeylerin fiyatlarını da kontrol edebilirim, ya da kaldığım çevreyle ilgili fotoğraf paylaşabilirim.""

https://mobile.donanimhaber.com/alm...aki-yasam-hakkinda-birkac-aciklama--129784813


Yazilanlar ne kadar dogru bilmiyorum ama insan cidden üzüluyor.
 
Vay anasını forumdaki Alamancılar yıllardır , burda hayat çok pahalı , kazandığımız bize yetmiyor.Reisin kıymetini bilin derken bizi gibiyorlarmış ya la !
 
[FBV][/FBV]
Geceleri it kopuk doluyor mu ortalık ? Güvenli bir yer mi? Bir yerde okumuştum Avrupa'da en çok cinayetin olduğu ülkelerden biriymiş Almanya doğru mu?
Bu zor bir soru. Net bir cevap veremem ama hala nazi kafası yaşayan tipler var bir de türkler tehlikeli. Bu da tabiiki belli bölgelerde olan sıkıntılar.

Cinayet işlenir normal, sokaklar geniş ve boş, bayağı da sessiz.

Almanların disiplini ile ilgili şöyle bir örnek vereyim. Kırmızı ışık var yol 6 şeritli ve araba sesi falan hiç yok yolda, biz karşıya geçtiğimizde bu salaklar ne yapıyor kafasına giriyorlar, kural demek onlarda çiğnenmeyecek bir kavram ifade ediyor.
 
Üst Alt