Almanya'nın Terör Şüphelisi Gurbetçileri Sınırdışı Etmesi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Almanya'nın Terör Şüphelisi Gurbetçileri Sınırdışı Etmesi


Burda gurbetçiyi sadece Türkler anlamında değil, başka ülke vatandaşı olup Almanya'da doğanlar anlamında genel kullandım zira dava Almanya'da doğan ve Almanya vatandaşı olmayıp doğma büyüme Almanya'da yaşayan 22 yaşındaki bir Nijerya'lı ve 27 yaşındaki bir Cezayir'li üzerinden işliyor.

Olayın detaylarına çok hakim değilim ama özetle radikal İslamcı olduğu iddia edilen bu ikisi bir terör planı konuşmuşlar ama sonra birşey yapmamışlar. Savcı da fazla delil olmadığından topa girmemiş, ancak bu ikisini sınırdışı etmeye ve tekrar girişlerine yasak koymaya karar vermişler. Federal mahkeme de bu iki şüphelinin itirazını dikkate almamış, formaliteler halledilince bu ikisi deport edilebilirmiş.

Daha önce bu tarz birşey olmadığı için bunun ilerde Almanya'da doğan başka ülke vatandaşlarının da sınırdışı edilmesine emsal oluşturması söz konusu.

Almanya'da yaşayan diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba bu konuda?

Islamistische Gefahrder konnen abgeschoben werden -
Bild.de


Germany’s new strategy for terror suspects? Kick them out, even if they were born there - The Washington Post
 
Son düzenleme:
Almanya'da yaşayıp mevcut hükümeti destekleyenleri inş sınır dışı ederler gelsinler buraya yaşasınlar

İşte diyorum, ilerisi için emsal oluşturabilecek bir uygulama bu.

Wash. Post'taki haberde asıl tartışılan konu ise vatandaşlıktan çıkarma. Daha önce Kanada ve İngiltere terör örgütlerine katıldığı gerekçesiyle vatandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmış. (Bi imam vardı onu çok uzun uğraşlardan sonra deport etmişlerdi onu hatırlıyorum, vatandaşmıydı onu hatırlamıyorum). Amerika'da da şu an adalet bakanlığının terörden hüküm giyen biri için yapmak istediği bir uygulama.. diye..
 
Son düzenleme:
alamancı gardaşlarımız nazi zulmü altında yaşamaktansa ülkemiz gibi demokrasi ve insan haklarının beşiği olan bir ülkede yaşamayı tercih ederler.
 
Bir terör planı yapmışlarsa en ağır cezayı çeksinler.
İster Nijeryalı olsun ister Türk istersede Kürt hiç farketmez.
Masum insan ölüyor çoluk çocuk ölüyor bence ceheneme kadar yolu var.


P9
 
Benim sahsi görüsüme göre terör den ziyade belirli agir suc isleyen yabancilar bile de sinir disi edilmeli. Sosyal imkanlari sonuna kadar sömürüp normal calisan senin benim gibi vergi ödeyen vatandaslarin paralari ile keyifini süren herkese karsiyim ben. Hasta olursun engelli olursun bunlar baska konular.

Ama saglikli olup calismayip suradan destek oradan destek alan herkese karsiyim. Biraz saptim ama konuya geri dönecek olursak ben cocuklugumdan beri ön yargilar ile savasiyorum burada. Iste hep bahsi gecen suc isleyen yabancilar sayesinde olusan ön yargilar bunlar.

Bu terör olaylari iyice bokunu cikardi zaten yabancilara karsi olan bakis acisini. Cocuklugumdan beri cogu kez duymusumdur mesela su lafi: "Ahh sen Türk müsün. Hic tanidigim türklere benzemiyorsun" Bu ne demek ? Insanlarin kafasinda belirli bir klise belirli bir ön yargi olusmus türkler veya yabancilar hakkinda ve buna göre insanlara bakiyorlar.

Yollasinlar abi, ne kadar suclu terörist tecavüzcü varsa s.olup gitsin kendi ülkesine.
 
Ucuza Mersedes BMW ye biniyosunuz, gelin Türkiye'ye yüksek vergi cehennemi yaşayın. Turist gibi geliyonuz ülkeye birde evet-hayır oyu verecekler. Ülkede yaşamayan oy da vermemeli aslında.
 
Ucuza Mersedes BMW ye biniyosunuz, gelin Türkiye'ye yüksek vergi cehennemi yaşayın. Turist gibi geliyonuz ülkeye birde evet-hayır oyu verecekler. Ülkede yaşamayan oy da vermemeli aslında.

Sorun Almanya da ucuz olmasi degil Türkiye de asiri derecede pahali olmasi.

Bence de oy kullanma hakki yanlis, bunu ben de dile getiriyorum burada hep. Icinde yasamadigin bir ülke ile ilgili oy kullanma hakkin olmamali o ülkenin vatandasi olsan bile.

Secimler ülke sinirlari icinde gerceklesmeli bence. Ülke disindan oy gelmemeli.
 
AB'de sadece Almanya ile sınırlı olacağını sanmıyorum. Aslında alakası yok gibi görünse de; Birinci Dünya Savaşı zamanlarının ortamı oluşmakta: hammadde ve pazar sıkıntısı, gelişmekte olan ülkelerin artması, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin dünya ekonomisine etkileri, işsizlik sorunu, Rusya'nın Ab üzerindeki baskıları... Önümüzdeki 10 yıl içinde ülkelerde içe dönüşü teşvik edecek. Aslında yukarıdaki örneğe bakarsak hukuk düzeni içinde gitmiyor. Bunlar hep ilerisi için veri. İslami tehdit vs bahane bence. İsteseler işid ve benzeri örgütleri bir haftada yok ederler. Bu rüzgardan Fransa ve İngiltere kurtulur.. Diğerler AB ülkerinin durumları çok zor.
 
Çoğalarak devam etmesini dilediğim durum. Umarım daha önemli yaptırımlar da olur öyle oturdukları yerden atıp tutanlar da rahat etmesin, bence mübadele yapsınlar işe yaramaz çomarlarla burada kalifiye olan vatandaşlarımız arasında bir değişime giderlerse herkes hak ettiğini yaşamış olur.
 
Asırlarca insanların kendi topraklarına git, sömür, öldür, sür, sonra emeklerini sömürmek için bu kez ülkene çağır, en pis işleri yaptır. Sonra yine öldür, tecavüz et, sömür. İnsanların eşlerini, çocuklarını parçalayan terör örgütlerine, diktatörlere silah ve finans sağla. Bu insanların içinden 1-2 terörist çıktı diye milyonlarcasını zan altında bırak ve sınırdışı et. Yani sürekli sürüngen muamelesi yap. Bazı arkadaşlar da zannediyorlar ki bu işlemler saadee gerçekten terör olaylarına bulaşanlarla sınırlı olacak. Eninde sonunda ten renkleri, göz renkleri, baba adı, kendi adı sebebiyle bir şekilde kendisine de musallat olacak hukuksuzlukları uysal bir self-oryantalizm ile destekliyor.

Bu arada aklımda deli sorular da var. Mesela Almanya PKK mensuplarını sınırdışı edip TR'ye gönderecek mi bu uygulamada? Ya da FETÖcü subayları verecek mi? Bahisler açılmıştır. Evet verir 150, Hayır vermez 1.01
 
Almanya'da yaşayıp mevcut hükümeti destekleyenleri inş sınır dışı ederler gelsinler buraya yaşasınlar

Etsinler valla... Simdi biz temelli geri donmek istesek biton formalite var, ugras dur... Suraya git buraya muracat et oooo hooo olme essegim olme... Sinirdisi ederlerse herseyi onlar hallediyor, daha kolay olur donmek :asd:
 
Üst Alt