Alper Tezcan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
alpertezcan6rw9.jpg



Alper Tezcan

Galatasaray Eski Futbolcusu



3 Mayıs 1980, Silivri, İstanbul^'da doğdu. , Galatasaray'ın alt yapısından yetişti. Henüz 19 yaşında iken UEFA madalyası aldı. Orta saha oyuncusuydu.

Futbol otoritelerince geleceğin yıldızı olarak görüldü. Yaşanan talihsiz sakatlık sonrası uygulanan yanlış tedaviler sonucu 10'nun üzerinde ameliyat geçirmesine rağmen uzun süre çok sevdiği Galatasaray'dan ayrı kaldı. Bologna maçında ki sakatlığından sonra eski formundan hızla uzaklaşan Alper Tezcan'ın futbol hayatı hızla istikrarsızlaştı.

1998-1999 sezonunda Galatasaray A takımı kadrosuna Teknik Direktör Fatih Terim'in isteği üzerine alındı. 1999-2000 sezonunda herşey yolunda giderken ve Alper Tezcan Galatasaray kadrosunda yavaş yavaş yer almaya başlarken Galatasaray'ın UEFA Kupasını kazandığı sezon, 9 Aralık 1999'da Ali Sami Yen Stadyumu'nda karşılaştığı İtalya'nın Bologna takımı karşısında 89. dakikada oyuna girdiği maçta, 90+1 de Kamerun'lu oyuncu Pierre Wome ile çarpışarak ayağını kırdı.

Yaşanan talihsiz sakatlık sonrası uygulanan yanlış tedaviler sonucu 10'nun üzerinde ameliyat geçirmesine rağmen uzun süre çok sevdiği Galatasaray'dan ayrı kaldı. Bologna maçında ki sakatlığından sonra eski formundan hızla uzaklaşan Alper Tezcan'ın futbol hayatı hızla istikrarsızlaştı.

Bir dizi ameliyatlar sonucu biraz düzelen Alper Tezcan, çok sevdiği yeşil sahalara futbol kariyerini devam ettirmek için tekrar döndüyse de .. Orduspor, Elazığspor ve Malatyaspor, Yeni Burdur Gençlikspor derken bu günlere gelindi.



Bugün Haber Bültenlerinde UEFA Kupa Madalyasını satlığa çıkardığı yolundaki haberi üzüntüyle izledim..

İnşallah ümit ettiği huzura kavuşur Alper Tezcan'lı..

Bu vesile ile bu eski futbolcumuzu da üzücü de olsa yad etmiş olduk.



Saygılarımla ; sevgiyle kalın..
 
Cevap: Alper Tezcan



Alper Tezcanlı deyince futbolculuğu gelirdi aklıma ; şimdi Alper Tezcanlı ismi telafuz edildiğinde ilk aklıma gelen "madalya" oluyor.
 
Yine bir yerlere konuşmuş.

5007640.jpg



Alper Tezcan'ın çarpıcı açıklamaları şöyle: "Vefasızlık böyle bir şey. Her şeyinizi veriyorsunuz. Babamın tüm mal varlığı bitti. Benim için harcadı. 6 yaşından 16 yaşına kadar ben Florya'ya buradan gidip geldim. Galatasaray bana para vermedi."

"250 bin Dolar prim hakkım vardı. Yine Devlet, 250 Cumhuriyet altını verecekti. Hiçbir şey almadım." "Madalyamı satacaktım ancak alacak olan kişiye adama tehditler geldi ve vazgeçti. 250 bin liraya alacaktı."

"Dilencilerden beterim. Ben babamdan para isteyemiyorum, onlardan nasıl isteyeyim?"
 
Adam geçmişiyle yaşıyor demekki üzücü bir durum o sakatlığı saplantı yapmış hayatına devam edememiş şimdi bu halde
 
Üst Alt