# Alperen Uysal | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Alperen Uysal


alperen-uysal-3.jpg


alperen-uysal-2.jpg


alperenuysal.JPG


Soyadı: Uysal

Isim: Muhammed Alperen

Takma adı:

Doğum Tarihi: 01.01.1994

Yaş grubu: 1994

Boyu: 192

Uyruk: Türkiye

Posisyon: Kaleci

Kulüp: Galatasaray

Galatasaray'ın altyapısı genelde hücuma dönük oyuncularıyla meşhur olmuştur. Sadece A takımda oynatarak değil, Türkiye'nin dört bir yanına bu oyuncuları da dağıtmıştır. Erhan Şentürk, Aydın Yılmaz, Serdar Eylik, Özgürcan Özcan, Cafercan Aksu vs. vs. Defans konusunda Uğur Uçar ile müthiş bir yetenek yakalamıştık. Fakat talihsiz Konyaspor deplasmanıyla Uğur Uçar'ın çıkışı engellenmiş oldu. Şimdilerde Ankaragücü'nde tekrar kariyerini parlatmaya çalışacak.



Neyse. Bunlar bilinen, parlayan, parlayamayan, A takımda oynayan, oynayamayan oyunculardı. Bahsedeceğimiz adam Alperen Uysal ise bir kaleci.Neredeyse Milli takım ve Galatasaray'la katıldığı her turnuvada harika performanslar göstermiş olan bu kaleci, son olarak Hagi'nin düzenlediği u-17 turnuvasında, turnuvanın en iyi kalecisi seçilmiş. 1 Ocak 1994, Balıkesir doğumlu bir oyuncu. 1.92 boyunda, yaşını göz önüne alırsak 2 metreye ulaşabilir sanırım. Kaleci problemimizin aleni bir şekilde ortada olduğu için altyapıda yetişen böylesine müthiş bir yeteneği biraz olsun ön plana çıkarmak gerekir diye düşünüyorum.



Bir çok yabancı medya kuruluşunda kendisinden övgüyle bahsedilir. Daha 13 yaşındayken bile yeteneğini belli edip haberlere konu olmuştur. Mesela 11 Temmuz 2007 şu haber güzel bir örnektir. UEFA.com'da ise 23 Mayıs 2010 tarihinde, İngiltere ile Türkiye arasında oynanacak bir maç öncesi yapılmış bir söyleşisi var. Bu da o maç öncesi Türk medyasında yer alan bir haber;



17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı futbolla parmak ısırtan G.Saray Genç Takımı’nın kalecisi Alperen Uysal, İngiltere’de günün konusu oldu.



Bugün oynanacak maçta Türkiye, İngiltere'den bir puan alırsa yarı finale çıkacak. Fakat Alperen, UEFA'nın sitesine yaptığı açıklamada; "Biz bir puan değil galibiyet için oynayacağız" dedi. Bu arada Alperen'ı Türk Milli Takımının en iyi oyuncusu olarak gören İngiliz milli takımının hocası John Peacock, "Onu geçmek zor olacak" dedi. İngiliz basını ise Alperen için, "Tanırının Türk kanatları" yorumunu yaptı.





Bu da U-15 Milli Takımı'nın Rusya ile oynadığı maçtan sonra çıkmış bir haber. Bunun gibi bir dolu daha haber var. Hakikaten çok büyük bir geleceği var gibi gözüküyor. Fiziği bir kaleci için harika. Daha çok genç. Fakat 1-2 sene sonra Galatasaray A takımı içinde ismini göreceğimiz aşikar. Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum: Alperen Uysal

MUHAMMED ALPEREN UYSAL - Futbolcu Bilgileri TFF

hagi'nin yaz sezonunda düzenlediği ve bizim dışımızda real madrid ve barcelona'nın katıldığı altyapı turnuvasında en iyi kaleci seçilen aslan.

U18 Kadrosunada seçildi..

Kaynaklar

muhammed alperen uysal - galatasaray sözlük
 
Üst Alt