Altay Yavuzarslan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Altay Yavuzarslan


altayyyyyyavuzaslannnn.jpg



Altay Yavuzarslan

Galatasaray Eski Kalecisi



04 Eylül 1942 tarihinde Senirkent-Isparta 'da doğdu. Profosyonel anlamda Ankara Demirspor 'da başlayan Kalecilik kariyeri başarılarla dolu olarak geçti. Fiziki yapı itibarıyla ceza sahası içerisinde gelen hava toplarına karşı büyük üstünlüğü vardı. Dolayısyla oynadığı kulüplerde ve Milli takımda bu özelliği ile savunmaya güven veriyordu.

Teknik Direktörlüğümüzü Gündüz Kılıç'ın, Takım Antrenörlüğünü de Coşkun Özarı'nın yaptığı bu sezon'da Palermo'dan dönen Metin Oktayımız, Fenerbahçe'den Kadri Aytaç, Karagümrük'ten Tarık Kutver, Ankaragücün'den Bombacı Turan Doğangün, ve Ankarademirspor'dan Altay Yavuzarslan'ı transfer ederek Lig'e başlayan Galatasarayımız, Kaleci Altay Yavuzarslan'ın da bulunduğu bu kadro ile 1962-1963 sezonunda Türkiye Lig Şampiyonluğunu almayı başarmıştı.

Altay Yavuzarslan'ın en büyük şansızlığı ise ; Turgay Şeren ve Bülent Gürbüz gibi Türk futbol tarihine damgasını vurmuş iki büyük kaleci'nin arasında kalmasıyla olumsuz etkilenmesi. Üçü de birbirinden ayrı özelliklere sahip bu güzide kalecilerimiz forma şansı bulduklarında Galatasaray'ı en iyi temsil etme özelliklerini de yansıttılar. her şeyden önce çok iyi arkadaştılar. Asla yedek kalmayı gurur meselsi yapmadılar. Profosyeneldiler ve gereken neyse onu gerçekleştirdiler. Ama asla Galatasaraylılıkların'dan ödün vermediler. 1963-1964 sezonunda zorunluluktan Galatasaray'dan tekrar Ankara Demirspor'a dönüş yapan Altay Yavuzarslan uzun yıllar Ankara Demirspor 'un başarılı bir şekilde Kaleciliğini devam ettirdi.

Ayyıldızlı Milli formayı giymenin onurunu ve gururunu da yaşayan "Altay Yavuzarslan" çok genç yaşta ; 55 yaşında 03 Haziran 1997 tarihin'de aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etti.



Rahmetli Kalecimiz, Altay Yavuzarslan'ın değerli oğlu Oktay Yavuzarslan Bey ile Facebook ortamında kurmuş olduğu "Fun Clup" sayesinde iletişime geçerek biraz bilgileri almaya ve siz değerli renkdaşlarıma aktarmaya çalıştım. Umarım birazcık olsun değerli Kalecimiz hakkında bilgi aktarmışızdır. Fotoğraflarda orjinal olup, Oktay bey'in Facebook 'ta ki link'inden alınmıştır.



Altay Yavuzarslan 'ın vefatından sonra Ankara Karşıyaka Mezarlığın' da ki "t4 Parsel 1947'de" ebedi istirahatgahına defnedilmiştir.



Bu vesile ile Eski kalecilerimiz'den Altay Yavuzarslan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu Şadolsun.

Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Altay Yavuzarslan



altayveturannnnn.jpg




Altay Yavuzarslan, Ankara Demirspor forması ile



Ruhu Şad Olsun.

Saygı ve rahmetle anıyoruz.​
 
Cevap: Altay Yavuzarslan



Milli Takima secildigi donemlere bakildiginda Ankara Demirspor'dan da secilmis.Bu da onemli bir ayrinti olsa gerek.



Ruhu sad olsun.
 
Cevap: Altay Yavuzarslan



Orjinal fotoğraflar Altay Yavuzaslan'ın değerli evladı Oktay Yavuzaslan Bey'in facebook'ta kurmuş olduğu "Fun Clup"ten alınmıştır. Kendilerine bu güzel fotoğrafları paylaşımından dolayı "GSCimbom Ailesi" olarak sonsuz teşekkürler ediyoruz.

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt