Altın Madalya Getirenin Ödülü=583 Bin Euro | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Altın Madalya Getirenin Ödülü=583 Bin Euro


Evet yanlış duymadınız :) bu haberi okuyunca bir şok geçirdim hata neden zamanında olimpiyatlara hazırlanmadım diye düşünmedim degil :D sırf bu olay bile bizim ne halde olduğumuzu gösteriyor..Madalyayı kazansaydım 4 yıl boyunca yarışlara katılmazdım sadece bir sonraki yeni olimpiyatlara hazırlanırdım :D





Amerika Birleşik Devletleri altın alan sporcusuna 19 bin Euro verirken, bizim ödül vaadimiz bunun tam 30 katı .





Ülkelerin prim tablosunda Özbekistan, Ermenistan ve Azerbaycan'ın ardında yer aldık . Liste başında olmamıza rağmen bırakın altını daha madalya bile kazanamadık . TÜM heyecanıyla devam eden Londra Olimpiyatları'nda ülkelerin altın madalya kazanan sporcularına ne kadar prim vereceği belli oldu, ortadaki acı tablo yüzümüze tokat gibi vurdu .

Türkiye'nin Londra 2012'den beklentileri fazlaydı ama evdeki hesap çarpıya uymadı . En azından iki madalya beklerken, ay yıldızlı sporcular henüz İstiklal Marşı'nı okutamadı . Şampiyona 2 bin Cumhuriyet altını Londra Olimpiyatları'nın hemen başına dönelim . Spor Bakanı Suat Kılıç, yurda altın madalya getirenlere 2 bin Cumhuriyet Altını vereceğini açıklamıştı .

Takım sporlarında mücadele veren sporcuların da makul bir şekilde ödüllendirileceğini vurgulamıştı .

2 bin Cumhuriyet Altını yaklaşık 1 milyon 300 bin lira ediyor . Yani 583 bin Euro'luk karşılığı var . Ülke olarak ilk beşin arasına girdik 10 bin 490 sporcu ve 204 ülkenin mücadele verdiği Londra 2012'de madalya tam anlamıyla aslanın ağzında .

Olimpiyata katılan ülkeler de sporcularını teşvik etmek adına madalya kazananlar için ortaya belli bir prim koydu .

Dikkat çekici olan faktör ise henüz madalya alamayan Türkiye'nin, en çok prim veren ülkelerin başında geliyor olması . Özbekistan, Ermenistan, Azerbaycan'dan sonra, altın madalyaya en çok ödül veren ülke Türkiye . Almanlar listenin son sırasında Oyunlar başladığı günden bu yana toplam 17 altın kazanan Çin Halk Cumhu-riyeti'nin primi ise 42 bin 400 Euro .

Onu 12 altınla takip eden ABD, Türkiye'nin 30'da 1'i kadar ödülü başarılı olan sporcularına uygun görmüş .

Şu ana kadar ortaya çıkan prim listesinin son basamağında ise Almanlar yer alıyor .





Cep Hürriyet
 
Cevap: Altın Madalya Getirenin Ödülü=583 Bin Euro



Sıkıntı yok. Devletin kasasından böyle bir para çıkacak gibi görünmüyor :eek:
 
Cevap: Altın Madalya Getirenin Ödülü=583 Bin Euro



Düz 500 bin euro yapalım onu. Zaten alan olmayacak bu parayı.
 
Üst Alt