Altyapılar ve Gerçekler! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Altyapılar ve Gerçekler!


Altyapılar ve Toplumun Bakış açısı:
Arkadaşlar ülkemizde malesef altyapılar iyi durumda değil ama bunun nedeni ise ülkemizdeki insanların futbola olan bakış açısı.
Şöyle söyleyim örnek verecek olursak okullarda beden derslerinde futbol yasak çoğu yerde. Ben eskiden okulda beden dersinde futbol oynadım diye resmen okulda müdür tarafından asılacaktım arkadaşlarımla birlikte tabi.
Ailelerle alakalı örnek vermek gerekirse çocuğum boyun uzamaz, çocuğum gelişmez diye aileler çocuklarını futbola göndermek istemiyor ben bunu yaşadım ve çevremde birçok yaşayan insan gördüm. Resmen sporu kötü birşeymiş gibi algılatıyor insanlar. Bırak çocuk spor yapsın yani illa futbolcu olacak diye bir kayde yok.

Altyapılarda Torpiller:
Arkadaşlar boyu kısa diye kulübe çocuğu almayıp, başkanın yöneticinin ya da antrenörün yiğenini alıp oynatan zihniyetin olduğu bir futbol toplumundan oyuncu malesef çıkmaz. Komşumuzun oğlu bir abi vardı bundan 7 yıl önce felan inanılmaz yetenekli olmasına rağmen iyi bir futbol kulübünün seçmelerinde sen çok kalıplısın senden futbolcu olmaz diyip gönderilmesi harbiden de torpilin ne olduğunu belli ediyor. Yetenek felan hikaye artık... Apaçi gibi saç yapıp, kaşar bir kızla gezip tozan ne kadar adam varsa şu anda altyapılarda...
Adam antremanda telefonla oynar, soyunma odasına gider sevgilisini arar hemen antreman bitiminde buluşalım diye...
Mantalitemiz gerçekten yerlerde malesef. Eğitim ve Sporu birbirine karıştırmamız, harmanlamamız gerekir.

Profesyonel Futbolcuların Durumları:

Arkadaşlar bilindiği gibi avrupada futbolcuların mesleklerine saygıları üst düzeyde. Örnek verecek olursak C.Ronaldo ve Messi gibi dünyanın en iyi 2 adamı hala antremandan sonra bile spor yapmaktalar. Messi bir röportajında antremandan sonra bile 2-3 saat spor salonunda çalıştığını söyledi. Adam zirvede olmasına rağmen mesleğine saygısından dolayı çalışıyor. Peki ya bizimkiler ?
Onlarda hemen antreman bitsin spor arabamızla gezelim düşüncesinde... Sonra niye avrupaya transfer olamıyoruz diyorlar? Senin gibi işine saygısı olmayan, tabiri caizse serseri birini ne yapsın avrupa?

Görüldüğü gibi arkadaşlar her yönden gerideyiz malesef. Kafa yapımız oyuncu yetiştirecek düzeyde değil. İstediğimiz kadar teknolojik düzenler kurup sporumuz için gerekli herşeyi sağlayalım yine yetmez. Önce kafamızdaki düşünceleri değiştirmeliyiz.

not: Kendi yazımdır arkadaşlar.
 
Her işimizde olduğu gibi doğal olarak futbol kültürümüzde de torpil en büyük sıkıntıdır. Bunun sonucunda futbolcu adayları gelecek kaygısı yaşamaktan ya futbolu askıya alıyor ya da futbola gerektiği önemi göstermiyor ve derslerine çalışıyor. Hem okulu hem sporu bir arada götürebilecek bir sistem kurulmadığı sürece bu sıkıntılar devam edecektir.
 
Her işimizde olduğu gibi doğal olarak futbol kültürümüzde de torpil en büyük sıkıntıdır. Bunun sonucunda futbolcu adayları gelecek kaygısı yaşamaktan ya futbolu askıya alıyor ya da futbola gerektiği önemi göstermiyor ve derslerine çalışıyor. Hem okulu hem sporu bir arada götürebilecek bir sistem kurulmadığı sürece bu sıkıntılar devam edecektir.

Halen birçok okulda futbol oynamak yasak malesef. Nedeni ise ''Cam Kırılması''
Bu zihniyetle işimiz zor!
 
bence yetiştiricilere ekstra motivasyon için para ve manevi destek lazım. 3 kuruş verdiğin adamdan 10 kurusluk verim sağlayıp genç yetiştirmesini bekleyemezsin. çıkardığı oyuncular üzerinden primlerin gelmesi bu işi yapanlara ekstra ilgi ve motivasyon sağlayacaktır.
yoksa ihtimal dahilinde değil bu nufusa sahip bir ülkenin oyuncu yetiştirememesi.
 
Üst Alt