Anadolu Ajansı'nda Fatih Terim İstifası! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Anadolu Ajansı'nda Fatih Terim İstifası!


[h=2]Anadolu Ajansı'nın Fatih Terim'in mekan basmasıyla ilgili haberi yayınlamaması üzerine haberi yapan muhabir istifa etti.[/h]
Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü'nde muhabir olarak görev yapan İbrahim Evrim Ayral istifa gerekçesini ise facebook hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.
Ayral, açıklamasında "Dünyanın neresinde olursa olsun bu haberdir.. bu haberi yayınlamayan, yayınlayamayan da ben ajansım, gazeteyim, adamım diye gezmesin sakın.. böyle gazeteci olamaz. Haber muhabir için namustur ve ben namusumu temizlemek için istifa etmekten başka yol bulamadım. Bundan sonra bu ve benzeri özel haberleri ancak sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

hürriyet
 
Anadolu Ajansını ciddiye alan var mı hala? Atatürk'ün kurdugu Anadolu Ajansı bugün Yeni Akit, Yeni Safak gibi pacavralar ile ayni cizgide maalesef.

 
Ee haberi yapmış zaten, neden istifa etti ki. Ha dur istifa ettirildi galiba, acaba kimler tarafından.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
 
terimin ne kadar güçlü ve devlet destekli biri olduğunu söylediğimde birisi bana cahil demişti
Ben hiç ön yargılı olmadan işin aslını astarını merak ediyorum. Bir olay olmuş, yetmemiş işini yapan adam anlaşılan istifaya zorlanmış. Gerçekten ne oldu ne bitti? İşini yapan adamı kim istifaya zorladı, tabi açıklanmaz yine hasır altı edilir ama aslında kamuoyuna mal olmuş insanların müdahil olduğu olayların perde arkasını bilmek kamuoyunun hakkı.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
 
Elde kanat oyuncusu kalmadı, gerçi buda dahil olanların da bir işe yok. Itaatçı Tudor bulur bir çözümünü dert etmeyelim.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
 
Ben hiç ön yargılı olmadan işin aslını astarını merak ediyorum. Bir olay olmuş, yetmemiş işini yapan adam anlaşılan istifaya zorlanmış. Gerçekten ne oldu ne bitti? İşini yapan adamı kim istifaya zorladı, tabi açıklanmaz yine hasır altı edilir ama aslında kamuoyuna mal olmuş insanların müdahil olduğu olayların perde arkasını bilmek kamuoyunun hakkı.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

bunlar ünal aysalın zamanında polisten dayak yediği için ülkeye sövüpte belçikaya yerleşmesinden itibaren anlatılacak olaylardır. fakat ben çok küçücük bir özet geçeyim istiyorum


"G.Saray bu parayla kurtulmasın daha iyi!


Bir süredir spor kamuoyunda bir isim dolaşıyor: Ünal Aysal
Galatasaray'ı kurtaracak adam olarak kendini gösteriyor. Bir grup G.Saraylı da onun peşine takılmış gidiyor. Gelin size bir de ben bu
"Kurtarıcı Ünal Aysal"ı anlatayım.
Aysal'ı G.Saray Kulübü'ne sokan benim. Kendisi bana Mehmet Ali Birand tarafından getirildi ve "Belçika'da yaşayan bir G.Saraylı. G.Saray Adası'nı kiralamak istiyor" diye takdim edildi.
Ben de G.Saray'ın bütün mal varlıklarını gelire çevirmek isteyen bir yönetici olarak kendisiyle görüştüm. Yönetimdeki arkadaşlarıma tanıştırdım. G.Saray'la ilgili pek çok projemizi kendisiyle paylaştık. Adanın kiralanmasına, stat yapımına ve daha pek çok projeye talip oldu.
Sonra bir gün devletin çok üst kademelerinden birisi beni uyardı:
"Ünal Aysal, sizin G.Saray anlayışınıza uymaz. Siz G.Saray'ı hep temiz tuttunuz. Devletle iş yapan, devletten ihale alan kimseyi bu kulüpten nemalandırmadınız. Ünal Bey size yakışmaz" dedi.
Ve bir rapor gönderdi. Burada Ünal Aysal'ın devlete "süper pahalı fiyatla" enerji sattığı belgeleniyordu. Ereğli'deki bir doğalgaz santralinin sahibiydi ve bu santral Türkiye'ye kilovat saati 12 cent civarında bir fiyatla enerji satarak "Türkiye rekoru kırıyordu."
Durumu Aysal'a sordum. "Evet ama istiyorlarsa santrali devlete satarım" dedi.
Ancak santral için belirlediği fiyat da normalin kat be kat üzerindeydi.
Bunun üzerine G.Saraylı dostlarımı Ünal Aysal konusunda uyarmaya başladım.
Ancak o bir kere G.Saray'a elini sokmuştu. Eski Başkan Mehmet Cansun'la ortak bir şirket kurdu (Cansun'un başkanlık dönemi bittikten sonra). Bu arada kulüp parasızlıktan kıvranıyordu. Ünal Aysal da "İyi G.Saraylı rolünde" finansörlük yapıyordu. Ama elindeki G.Saray hisseleri zaten Aysal'ın riskini sıfırlıyordu. Üstelik de kulübe verdiği her kuruş için sayfalarca sözleşme imzalatıyordu.
Aysal, G.Saray sayesinde büyük bir tanınmışlık elde ediyor, herkes tarafından saygın işadamı, G.Saray'ı kurtaracak para babası olarak görülüyordu.
Ama kimse o paranın Türkiye halkına pahalı enerji satarak kazanıldığıyla ilgilenmiyordu.
Ünal Aysal'n Ünimar şirketinin Türkiye'ye şimdiye kadar 465 milyon dolar zarar verdiğini gösteren Sayıştay raporu gazete sayfalarında yer bulamazken, Aysal'ın sportif yönü ortaya atılıyordu.
Ben Hürriyet'te olduğum dönemden başlayarak Ünal Aysal'a karşı tavır almaya başladım. Hâlâ devam ediyorum.
O şimdi Sabah gazetesini suçluyor. Suçlayabilir. Ama ben G.Saray'ı yönetecek kişilerin, G.Saray'ı basamak olarak kullanmalarına karşı olduğum için bunları yazmaya devam edeceğim.
İster beğensin ister beğenmesin."

SABAH - 22/03/2006 - Fatih Altayl?


devlet aysal ile enerji konusunda kanlı bıçaklı ve tabi geçmişten gelen bir husumetin devamı niteliğindedir.

SABAH - 06/03/2004 - Devlete pahal? elektrik sat?yor

2004'ün haberine göre yine aysalın kara propagandaya maruz bırakıldığını görüyoruz. yani devlet 2000lerden beri ünal aysalı Galatasaray'dan uzak tutmaya ve onu öcü olarak göstermeye devam etmiştir. Geldiğinde ise devlet rahat durmayıp onu alaşağı etmiştir. Bunlardan önce sermaye artırımında ve tabiki ligde en sonra tff aracılığıyla terimi alarak kendisini alaşağı etmiştir. bakın ne diyor altaylı "Sonra bir gün devletin çok üst kademelerinden birisi beni uyardı:
"Ünal Aysal, sizin G.Saray anlayışınıza uymaz. Siz G.Saray'ı hep temiz tuttunuz. Devletle iş yapan, devletten ihale alan kimseyi bu kulüpten nemalandırmadınız. Ünal Bey size yakışmaz" dedi."
 
Son düzenleme:
Şimdi mevzu Aysal değil, kamuoyuna mal olmuş kişiler ikide bir olaylara karışıyorlar, prim mevzusu, uçakta tartışmalar, bu olay. Ancak her ne hikmetse kamuoyu bu işlerin arka planını öğrenemiyor, hazır altı ediliyor, bazen ihale işini yapanlara kalıyor.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
 
Üst Alt