Anti-Tudorcu Olarak Neden Tudor'u Savunuyorum? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Anti-Tudorcu Olarak Neden Tudor'u Savunuyorum?


Öncelikle geçen seneden bu yana çok koyu anti-tudorcu olduğumu belirtmek isterim. Bilen bilir bunu. Hele ki geçen sene, transfer sezonu ve östersund maçı sonrası aranızda en acımasız şekilde tudora karşı savunan bendim.

Hala da tudoru sevmem.

Peki şu an neden savunuyorum?

Son 2 sezonumuzdaki takımımızın Anadolu takımları karşısındaki halini görünce bu seneki ilk 7 karşılaşma sonrası ve diğer anadolu kulüplerine yaptığımız üstün oyunlu galibiyetler sonrası ümitlendim açıkcası. ŞAMPİYONLUK ANADOLUDAN GEÇER lafına da sonuna kadar inanan biriyim.

Çok kafa ütülemeden Tudor 'a yapılan eleştirileri çürütelim.

1- BÜYÜK MAÇLARDA EZİK OYNUYORUZ.


Öncelikle derbilerde üstün oynamak ve ezik oynamanın hiçbir önemi yok. Galip misin mağlup mu herkes buna bakar. 18 yıldır Kadıköy 'de yenemediğimiz söyleniyor. Halbuki oynadığımız oyuna göre bunların en azından 5-6 maçını mutlak kazanmamız gerekirdi. Çok üstün oynadığımız bir çok maçı kaybettik. Sonuç olarak söylenen cümle şu : 18 YILDIR KADIKÖYDE YENEMİYOR.

Yani üstün/ezik oynamanın hiçbir önemi yok.

2- DERBİ KAZANAMIYOR.

Bir diğer saçmalık da bu. Son 2 yıldır evimizde bjkye yenilen biz değil miyiz?
Fb bizi geçen sene evimizde yendi ondan önceki sene de berabere kaldık.
Ts deplasmanını en son kaç yıl önce kazandık?
İbb 'yi geçen yıllarda yendik mi?

Bunların cevapların hepsinin sonucu 3 yıldır derbi karnemiz berbat olduğudur.

BU HİDDET NİYE PEKİ ŞİMDİ?

+

Bizim oynadığımız 4 büyük maçın 3 tane DEPLASMANDI. DEPLASMAN

Bjk, İbb, Ts deplasmanlarını kazanamamak olmayacak şeyler mi? Sanki bu takımları sürekli yeniyorduk değil mi deplasmanda?

Hadi bizi de geçtim.

Bjk İNÖNÜDE Ts 'yi yenebildi mi ????
Fb KADIKÖYDE İbb 'ye yenilip, Ts ile berabere kaldığı için göbek atmadı mı ?????

Rakiplerimiz kendi evinde bile istediği sonuçları alamazken biz deplasmanda yenildik diye BU HİDDET NİYE?

Ts, İbb, Bjk deplasmanları üstüste geldi. Böyle fikstür 100 yılda bir denk gelmez. Ligin ilk yarısının en zor fikstürü bizdeydi. Bursa, Ts, ibb, Bjk deplasmanları üstüste. Yuh mg


Sonuç:

Geçtiğimiz 2 sezonda ilk 3 'e giremeyip 10 tane hoca gönderen kulübün taraftarları olarak şu an ki konumuzun sizi bu kadar rahatsız etmesini anlamıyorum. Bu kadar şımarık taraftarı KABUL ETMİYORUM. TARAFTARLIK 20 SENE BOYUNCA BAŞARISIZ VE ŞİKECİ BİR BAŞKANA TAHAMMÜL ETMEK OLMADIĞI GİBİ 3 AYDA BİR HOCA GÖNDERMEK DE DEĞİLDİR.

Biz Galatasarayız aaauuuvvv biz eleştiririz aaauuuvvv diye diye insanlara hata yapma şansı bırakmıyorsunuz.

ŞU AN YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY: DEVRE ARASINA KADAR Kİ 3 MAÇTA TAKIMA SAHİP ÇIKIP SONUÇLARINI GÖRMEK. BEN ANTİ-TUDORCU OLARAK BU MAÇLARDAN İSTENİLEN ELDE EDİLEMEZ VE ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA BİR KAÇ PUAN GERİ DÜŞERSEK TUDORUN GİTMESİNİ YİNE DESTEKLEYECEĞİM.

Ama sabır. Lig 34 maçtan oluşuyor. Bunlardan 4 deplasman çok zor, zaten galibiyet oranı düşük. 3 'ünü kaybetmişiz. Panik yapmayalım. Fikstürümüz güzel. Ha baktık olmuyor, şutlarız tudoru. Ama 3 maç kaybetti diye bu tepkiyi vermeyelim.
 
Dediğin herşeye katılıyorum. Ayrıca Bu hiddetin 1. Sebebi bence son 2 seneki rezil halimiz. 2. Sebebi ise medya nın sürekli GAlatasarayı bir yerden vurmak istemesi. Önce yabancı sınırı dediler, puan kaybetmeye başladığımızda ise Tudora sardılar. Medya taraftarı tetikliyor.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:
Sonunda mantıklı düşünen bir arkadaş. Tebrik ediyorum. Fakat bu tepki kaybetmeye değil. Tarihin en ezik oyununu çıkarmamız bence.
 
40 milyon euro harcama yapılarak kurulan kadroyla 2 sene üst üste derbi kazanamayan ezik kadro bir mi? Bu yazıyı sana hiç yakıştıramadım Refo


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
galatasaray büyük maçlarda sürekli ezilmez

1 kere olur, 2 kere olur ama zirt pirt ezilmez, ezilemez

daha iyi aday yoksa kovulmasin aksi takdirde gitmesi lazim
 
Tudora kan kusuyordum şuana kadar ama şunu okuduntan sonra bi acaba dedim içimden.
Bu konu sabitlensinde sinirlenenler okusun her daim.
İnşallah haklı çıkarsın renktaş


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Hepsine katiliyor ve biraz da arttiriyorum . Turkiyede en cok sampiyon olan takim olabiliriz , turkiyeye ilk ve suana dek iki avrupa kupasini getiren de biziz.

Fakat bu kadar , biz Gs yiz deyince buyuk olunmuyor .. Yani boyle bir kendini dev havalarda gormeler , ya fb seyircisi bjk seyircisi neyse sen de osun , neyin boburlenmesi bu

ayni ailede 3 farkli takimdan cocuklar oluyor , Gs yi secenler farkli mi evrimlesiyor ? O yuzden biz suyuz buyuz diye sisirmenin anlami yok
 
galatasaray büyük maçlarda sürekli ezilmez

1 kere olur, 2 kere olur ama zirt pirt ezilmez, ezilemez

daha iyi aday yoksa kovulmasin aksi takdirde gitmesi lazim

bu tarz mideden cümlelerle konuyu kirletmezsek sevinç duyacağımı belirteyim.

deplasmanda yenildin diyorum. DEPLASMANDA YENİLDİN.

tek seferde cümlelerimi anlayacak renktaşlarımı konuya davet ediyorum.
 
Sonunda mantıklı düşünen bir arkadaş. Tebrik ediyorum. Fakat bu tepki kaybetmeye değil. Tarihin en ezik oyununu çıkarmamız bence.

Fener maçında iyi değildik, ama ezik falan da değildik, aksine çok üstün oynadığımız bölümler vardı. 10 kişi kaldık, ona rağmen kalemize gelemedi Fenerbahçe, Belhanda kırmızı yemese yada daha erken Verilmeyen 2 penaltımızdan biri verilse maçı kazanmış olabilirdik. Fener maçında başladı ilk küfürler, ağır eleştiriler. Hem medya da hem forumda. Başak ve Beşiktaş maçalarında ağır ezildik, o maçların sonundaki günlük gelişen tepkiler normal zaten.


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Ezik oynayıp kazansak sıkıntı olmazdı. Kaybedip üstün oynasak yine bu kadar sıkıntı olmazdı. Biz hem oyun olarak ezildik, hem de puan falan alamadık zorlu maçlardan. 2. yarı için ise insanı umutsuzluğa götüren şu: Evet Anadolu takımlarına karşı kazanıyoruz şu anda ama şampiyonluk yolunda direkt rakiplerimize hem kaybediyoruz, futbol olarak da eziliyoruz. İkinci yarıda takımların küme düşme korkusu nedeyile tutuşmasından dolayı Anadolu takımları deplasmanlarında da puanlar kaybedilecek. -20 derecede Sivas'a gidilecek, çok iyi bir Kayseri deplasmanına gidilecek, belki UEFA kupası kovalıyor olacak olan bir Göztepe deplasmanına gidilecek son hafta olsa da. Bu tip maçların 3 tanesinde falan da kayıp olacaktır. Bunun yanında sağlam maç performansı da böyle giderse liderden 10 puan farkıyla 4. sıradaki yerimizi alırız sezon sonunda. O zaman da iş işten geçmiş olur.

BJK,Trabzon,İBB ile deplasmanda oynayıp kaybettik evet ama açık konuşayım onlarla şu anda içeride oynayalım yine kazanamayız.
 
Tudora kan kusuyordum şuana kadar ama şunu okuduntan sonra bi acaba dedim içimden.
Bu konu sabitlensinde sinirlenenler okusun her daim.
İnşallah haklı çıkarsın renktaş


Gesendet von iPhone mit Tapatalk

ben de tudora bayılmıyorum

galatasaray kalibresinde olmadığını her daim söyledim

fakat bu sene yarattığı 1 hava var

ligin en zor 3 deplasmanı üstüste geldi ve kaybettik diye kelle kopartmanın yararı olmaz

ligin ilk yarısını bekleyelim hiç değilse :ka21:
 
buna da cevap verdim

bjk kendi evinde yenemedi tsyi

fb kendi evinde ibbye yenilip, ts ile beraberliği zor kurtardı

yani bu yazdığın da futbolda muhtemeldir

Evet ama Başak 8 puan aldı bu maçlarda, Fener 4, Bjk 5, Biz 1, TS'yi sayma gerçi ama onlar da 6 puan aldı. Ki bu maçlarda bir mağlubiyetin 6 puan anlamına geldiği de gerçek.
TS'yi yenemediler ama birbirlerini yendiler, bizi yendiler, o sayede tutundular zaten.
 
bu tarz mideden cümlelerle konuyu kirletmezsek sevinç duyacağımı belirteyim.

deplasmanda yenildin diyorum. DEPLASMANDA YENİLDİN.

tek seferde cümlelerimi anlayacak renktaşlarımı konuya davet ediyorum.

lan yeni malatyaspor muyuz

transferlere 40m harcamis bir takim deplasman maçlarda bu kadar DANDIK olamaz

ha çapimiz bu diyorsan diyecek bir sey yok, sen de hocan gibi eziklige alismissin o zaman
 
burada refik in belirtmis oldugu sey dogru , nedeni ise , artik modern futbolda ezildik , armanin agirligi , Gs nin sohreti veya onurumuz gururumuz gibi beylik laflara yer yok

puanin ne , onundeki maclar ve fikstur ne , rakiplerin durumu ne .. bunlara gore mantikli bir tahmin yurutmek zorundasin

su acidan yaziya katilmadigim yanlar var , eger hakkaten 16 da 16 yapamaz isek, 4 te 0 ile sampiyon olmamiz zor .. digerlerinin birbirlerine cok puan sacmasi lazim .. mumkun ama zor

bir de tum anadolu maclarindan galip cikamayabiliriz , bu durumda en azindan ts yi iceride yenip , fb ye yenilsek bile basaksehir ve bjk ye en az yenilmememiz lazim

bu da 5 puan eder

bizim biraz berabere kalamama sorunumuz var , boyle 3 veya 5 yiyecek gibi oynarsan zaten beraberlik opsiyonun da kalmaz
 
Katildigim gorustur. Gercekten bu uc deplasmanin ardarda gelmesi cok dusuk bir olasilik ve son zamanlarda bu takimlara karsi grafigimiz oldukca dusuk.

Burada insanlarin isyan etme sebebi oynanan aciz oyundur. Ozellikle benim gibi 20+ senedir futbolu takip eden Galatasaraylilar bilirler ki, deplasmanda da olsa iceride de olsa Besiktas maclari nispeten kolay gecer. Guzel bir oyun oynariz, gerekeni yapariz, yener veya yeniliriz. BJK ile aramizdaki son 16 maca baktigin zaman ilk 10 maci yendigimizi goreceksin, son 6 macta ise galip gelemiyoruz, isyan bunadir. Fatih Terim'in tekrar takimin basina gecmesinin istenmesi de bu aciz oyundan dolayidir. FT kenarda iken bu sekilde bir oyun ozellikle Besiktas'a karsi asla izlemeyiz.

Ben de Tudor'a biraz daha sabredilmesinden yanayim. Takimin moral olarak dustugu anlarda iceride veya disarida durumu toparlayacak birilerine ihtiyacimiz var. Gecen senelerde saha icinde cok buyuk karakterler izledik Drogba gibi veya asla pes etmeyenler vardi Melo gibi, bu sene takimdaki problem saha icinde deyim yerindeyse "atesleyecek" bir oyuncu bulunmamasidir. Tudor kenardan saha icine mudahale etmenin yollarini bulmali ve en azindan bir oyuncuya (Gomis bana uygun gozukuyor) saha ici liderlik rolunu vermeli.

BJK ile aramizdaki son 18 mac, ibret olsun diye 2010-2011 sezonunu da ekledim.

gs-bjk.jpg
 
Bizim su an iki tane oyuncuya ihtiyacimiz var , bir tanesi linnes in oynamasini istedigimiz mevkiye gercek bir sol bek

Daha da onemlisi bizim bir guiliano ya ihtiyacimiz var , son donemde parladi diye soylemiyorum , orta sahanin forvete yapisarak oynayabilecek tarzda bir adam , hizli bir forvet denebilecek ama gomis varken o ozelliklerini hemen forvet arkasinda gosterebilecek tipte

boyle bir isim piyasada aklima gelmiyor ama kritik mevki burasi

bir diger sart da ne olursa olsun rodriguez in takimda oynatilmasi ..
 
deplasmanda bjkye karşı ezildin

noldu yani???

vallahi de billahi de işte bunu anlamıyorum

3-5 gün twitterda okursun tinercilerin yazdıklarını

ama sonuç olarak 3-0 ezik oynayıp yenilsen de kafaya kafaya oynayıp 3-0 yenilsen de herkes sana SADECE YENİLDİN gözüyle bakar

bu ezilmenin vermiş olduğu hissiyat 3-5 günlük 1 durum

hislerimizle koca kulübün hareket etmesini bekleyemeyiz
 
Üst Alt