Arda Veda Etti | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Arda Veda Etti


arda_veda_600_782IE.jpg



Atletico Madrid'e transfer olan Arda, Türkiye'den ayrılmadan önce kameraların karşısına geçti. İspanya'ya adım atmadan önce 'Boğazın Maradona'sı, Türkiye'nin Beckham'ı' gibi yorumlarla manşetleri süsleyen yıldız futbolcu samimi açıklamalarda bulundu.



12 milyon euro bedelle Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olarak en pahalı Türk futbolcusu olarak rekor kıran Arda Turan, yeni takımına katılmadan önce Türkiye'deki son basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Arda Turan'ın veda toplantısında çok sayıda basın mensubu hazır bulundu.



'Boğazın Maradona'sı, Türkiye'nin Beckham'ı' gibi yorumlarla İspanya'da manşetleri süsleyen Arda Turan, Ortaköy'de İstanbul Boğazı'nın hemen yanında yaptığı açıklamalarda samimi bir şekilde bütün sorulara yanıt verdi. Arda, Fatih Terim ile vedalaşma fırsatı bulamadığını, Florya'ya gittiğini ancak kendisini göremediğini söylerken, baba oğul arasında kırgınlık olmaz ama gittiğim için üzüntü olabilir ama gerekirse Fatih Hocam'la vedalaşmak için İstanbul'e gelirim" dedi.



Galatasaray'dan ayrılırken yüksek bir bonservis bedeli sayesinde takımına mümkün olduğunca çok para kazandırmak için çalıştığını ifade eden Arda Turan, dönmesi durumunda her zaman Galatasaray'ın öncelikli olduğunu belirtti. Kendisinin de artık bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyen Arda Turan, Atletico Madrid'de de aynen Galatasaray'da olduğu gibi elinden geleni yapacağının altını çizdi.



A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in de Avrupa'da oynayacağı içi kendisini desteklediğini söyleyen 24 yaşındaki yıldız futbolcu, A Milli Takım'ın Estonya'yı 3-0 yendiği hazırlık maçında, Emre Belözoğlu'na yapılan protestoyu doğru bulmadığının altını çizdi.



Arda Turan, İspanya'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağını da ifade etti.



ARDA TURAN'IN AÇIKLAMALARINDAN NTVSpor.net'İN DERLEDİĞİ SATIR BAŞLARI



- Bu derece ilgi gösterdiğiniz için herkese çok teşekkür ederim.



- 12 yaşından beri Galkatasaray'daydım. Hayatımın yarısını Florya'da geçirdim. Ben oradaki herkese çok teşekkür ederim. Oradaki herkese çok teşekkür ederim. Oradaki herkes benim abim, babam, kardeşimdir.



- Daha önce birlikte olduğumuz Adnan Polat'a ve bu transfer izin veren Ünal Aysal'a da çok teşekkür ederim. Herkes bana haklarını helal etsin.



- Ben bir Galatasaraylıyım ama İspanya'ya Türkiye'yi temsil etmeye gidiyorum.



- Ben futbola başlamadan önce bir Galatasaray taraftarıydım. Şimdi de yeniden taraftarlarımızın arasına geri döndüm.



- Belki Fatih Hocamla aramızda bir üzüntü olmuştur gittiğim için. Baba oğul arasında kırgınlık olmaz. Ama üzüntü olabilir. O Fiorentina'ya giderken ben çok ağlamıştım ve Fatih Hocamın yeri hiçbir zaman Galatasaray'da dolmadı. Ama Arda Turan'ın yeri Galatasaray'da çok kolay doğar.



- Her şeyimizi Galatasaray'a borçluyuz bu bir gerçek. Ben bana emek veren kulübüme yüksek bir bonservis bedeli kazandırarak gidiyorum. Elimden geldiğince iyi bir şekilde bana verilen emeklerin karşılığını vermeye çalıştım.



- Sözleşmemize ben ve kulübümüz birlikte bir madde koydurduk. Ülkeme geri döndüğümde öncelik her zaman Galatasaray'da olacaktır. Daha önce de dediğim gibi asıl olan Galatasaray'dır.



- Bir maddi fark var. Ben Atletico Madrid'de Galatasaray'da kazanacağımdan daha az kazanacağım. Ama bu konu değildir. Ben daha önce de 4-5 milyon euroluk teklifler aldım.



- Benim kalbimdeki tek takım her zaman Galatasaray'dır. Burada para söz konusu değildir.



- Atletico Madrid'de daha çok savaşacak bir ortam bulacağıma inanıyorum. Onlar da beni çok istediler ve ben de isteyek, mutlu bir şekilde gidiyorum.



- Ben hiçbir zaman Galatasaray futbolcusu, kaptanının ıslıklanmasından yana değilim. Ben de artık bir Galatasaray taraftarıyım. Ben sakatlığımda da elimden geleni yapmaya çalıştım. Ama sonra taraftarımız da toparlandı ve destek verdi. Ben de artık bir Galatasaray taraftarıyım ve bunu yapmam.



- Emre Belözoğlu her zaman elinden geleni yapan biridir. Tabii ki bir kırgınlık olmuştur ezeli rakibe gitmiştir. Benim için çok özel biridir. Ben de alt yapıda onu örnek aldım. Galatasaray-Fenerbahçe maçında protesto edilebilir. Ama Milli Takım forması altında Türk Telekom Arena'da ıslıklanmamalıdır diye düşünüyorum. 1 ay sonra yeniden bir maç var ve Galatasaray taraftarı doğru olanı yapacaktır.



arda_isp_haberici_600.jpg



- Ailemle dün gece sahurda vedalaştım. Dostlarım ve takım arkadaşlarımla da beraberdik. Ailem ve kız arkadaşım her zaman kararlarımın arkasında oldu.



- Fatih Terim hocamı aradım ulaşamadım. tesise gittim yoktu. Olmazsa hocamla vedalaşmak için yeniden İstanbul'a gelirim.



- Sabah Florya'ya gittim. Salya sümük çıktım. Ancak toparladım.



- Kaptanlığı açıkçası çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Özel hayatını istediğin gibi yaşamak ve kupa kazanamamak başka konulardır. Benim döneminde hiçbir saygısızlık olmadı. Kimse kaptanından habersiz yöneticisine gitmemiştir.



- Benim kalbimden geçen kaptan Sabri ya da Ayhan abidir. Ama ben bunu bir taraftar olarak söylüyorum. Yoksa benim haddime değildir Galatasaray kaptanını seçmek.



- Kimse bence spor için hapis yatmamalıdır. Adalet, yargı bizim işimiz değil. Ama bence spor mahkemeleri kurulmalıdır.



- Ezeli rekabet önemlidir. Keşke herkes ligde olsa.



- Bugüne kadar Galatasaray formasını nasıl ıslattıysam, Atletico formasını da öyle ıslatıcam. Önemli olan forma şansını yakalamamız.



- Üst adelemde bir sertleşme oldu. Belki bir 5 gün dinlenirim. Önemli bir sakatlık yok.



- En çok sevdiklerimi özleyeceğim. Ailem, kız arkadaşım, Galatasaray... Çok özleyeceğim.



- Bana bel altından vurulmadığı sürece, basınla da çok iyi ilişkilerim oldu. Basın içerisinden de arkadaşlarım var. Bunu biliyorsunuz.



- Formamız orada belli olacak. Açıkçası forma numarası düşünmedim. Ben 14 ve 66'dan yanayım. Orada karar vereceğiz.



- Belki Tugay abi gibi Nihat abi gibi ben de Atletico Madrid'de sembol bir oyuncu olurum. Ben eksiklerimi biliyorum. Daha çok futbola konsantre olacağım. Duygusal biriyim ve futbola daha yakın olabileceğim. Daha az yıpranacağımı biliyorum. Bunları yapacak yetenekteyim. Herkesin dualarını bekliyorum ve ben de çok fazla çalışmalıyım.



- Futbola veda etmek istediğim forma Galatasaray formasıdır.



- Türk pasaportuyla imza atmış olmak çok zor oldu. Daha önce de bu şekilde düşünüyordum. Euro 2008'de Avrupa'da neler yaptık! Ama o zaman hangimiz yurt dışına transfer oldu?



- Ben Selçuk'un Galatasaray'a gelmesini ben olduğum için değil sadece, Fatih Terim olduğu için, kendi kariyeri için çok istemiştim. Esprili bir şekilde sitem etti. O benim kardeşimdir.



- Kulübümle konuşarak bir fizyoterapist ile yanımda gitmek istiyorum. Bir de İspanyolca öğrenebileceğim ve yanımda bana arkadaşlık yapabilecek birisi var. O da uygun olursa o da yanımda olsun istiyorum. Böyle bir planlama içerisindeyim.



- Bana teklif getirdi Galatasaray. Ama konu para değildi. Galatasaray ile aramızda kesinlikle para konusu olmaz.



- Hiddink de Avrupa'da oynayacağım için çok sevindi. O da bu kararımı destekledi.



Arda Turan'dan samimi açıklamalar
 
Cevap: Arda veda etti



- Belki Fatih Hocamla aramızda bir üzüntü olmuştur gittiğim için. Baba oğul arasında kırgınlık olmaz. Ama üzüntü olabilir. O Fiorentina'ya giderken ben çok ağlamıştım ve Fatih Hocamın yeri hiçbir zaman Galatasaray'da dolmadı. Ama Arda Turan'ın yeri Galatasaray'da çok kolay doğar.



.
 
Cevap: Arda veda etti



Fatih Terim'e laf etti diyen arkadaşlar biraz abartıyor bence "bende FT'de Fiorentina'ya gittiğinde üzülmüştüm" dedi ki bende üzülmüştüm ;)
 
Cevap: Arda Veda Etti



Fatih Terim çok sert bir tepki koymuş anladığım kadarıyla. Arda'nın gidişine çok üzüldüm ne olursa olsun sonuna kadar destekçisiyim ama bari şu toplantıda Emre'yi savunma be Arda.
 
Cevap: Arda Veda Etti



boş laflar ,utanmadan emre abi falan lafları ama bizim taraftara kırgınmış, gecelim bunları , fatih hoca telefonlarına bile cıkmamış ardanın , fazla sürmez avrupada sıradan bir oyuncu oldugu ortaya cıkınca emre abisinin takımına gelir ,nede olsa kankileri acun,rıdvan dilmen ve emre abisi tabi bulut ahmedi unutmayalım...
 
Cevap: Arda veda etti



Fatih Terim'in verdiginin ne kadarını verebildi arda ? Bir tutmak çok saçma.



Haydaaaaa cidden aşırı duygusal davranıyorsunuz!! Ben bir tutmadım.. Arda kendiside bir tutmadı zaten



- Belki Fatih Hocamla aramızda bir üzüntü olmuştur gittiğim için. Baba oğul arasında kırgınlık olmaz. Ama üzüntü olabilir. O Fiorentina'ya giderken ben çok ağlamıştım ve Fatih Hocamın yeri hiçbir zaman Galatasaray'da dolmadı. Ama Arda Turan'ın yeri Galatasaray'da çok kolay doğar.
 
Cevap: Arda Veda Etti



Bir günde Messi'den iyi oyuncu yapanlar şimdi bir günde sıradan oyuncu yapıyorlar... O zaman Messi'yle kıyaslanırken ben söylemiştim yapmayın etmeyin diye ...



Ben

Hagi ile

Messi ile

Metin Oktay ile

vs kıyaslamadığım için bana gitmesi çok a normal gelmedi... Arda'yı 1 günde çabucak değil 5 yılda yavaş yavaş büyüttüm Arda'nın yerini hep ayrı tuttum... Bu yüzden bir günde yerin dibine sokmam !!
 
Cevap: Arda Veda Etti



ne eleştirmesi ne eleştirmesi..

bilen biliyor anlayan anlıyor arda kapıyı carpıp gitmişdir giderkende fatih hocaya,taraftara trip yaparken

emre abisine selam cakıp gitmişdir , ardanın türkiyede geleceği yer artık emre abisinin yanıdır...
 
Üst Alt