Arjen Robben Futbolu Bıraktı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Arjen Robben Futbolu Bıraktı


50226

35 yaşındaki Hollandalı futbolcu Arjen Robben, futbolu bıraktığını duyurdu. Hollandalı yıldız futbolcunun, Bayern Münih ile olan sözleşmesi 30 Haziran’da sona ermişti.

Futbol kariyerine Hollanda Eredivisie takımlarından Groningen'de başlayan yıldız futbolcu, daha sonra sırasıyla PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih takımlarında forma giydi.

Robben, 10 yıl formasını terlettiği Bayern Münih’te 18 kupa kazanmayı başarmıştı. Yıldız oyuncu kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Süper Kupa, 8 Bundesliga, 5 Almanya Süper Kupası, 5 Almanya Kupası, 2 İngiltere Community Shied, 2 İngiltere Premier Lig, 2 Hollanda Süper Kupa, bir Hollanda Eredivisie ve bir İspanya La Liga şampiyonluğu kazandı.

Bundesliga tarihinde 99 gol ile en fazla gol atan Hollandalı futbolcu olmayı başaran Arjen Robben, aynı zamanda 31 gol ile Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan ikinci Hollandalı oyuncuydu.

Hürriyet
 
Futbolu 17-18 senedir izlerim, çok net söylüyorum izlediğim en iyi 5 oyuncu arasına koyarım. Topu her ayağına aldığında tehlike yaratacak hissi veren çok az oyuncudan biri.

Sürekli yaşadığı sakatlıklar olmasa bence en az 1 tane Ballon Dor'u kesinlikle vardı. Diğer şanssızlığı da finaller..

2010 dünya kupası finalinde Casillas'a atamadığı karşı karşıya pozisyon ve 2012 ŞL finalinde uzatmalarda kazanılan penaltıyı atamaması..

ŞL'de kaçırdığı penaltıyı ertesi sene telafi etti ama Dünya Kupası'nı edemedi.. Güzel adamdı, güzel.
 
Arjen kardeşimizin alametifarikası olan gol türü. Topu biraz sür, sağına çek, uzak köşeye vur.


gerçekten çok acayip oyuncuydu. Boyu 1.80'den fazla olmasına rağmen inanılmaz kıvrak,hızlı bir oyuncuydu. Sürekli aynı golü atmasına rağmen tutulamıyordu. Çok değişik bir top sürme stili vardı.

Çocukken Chelsea maçlarını izlediğimi Duff ile Robben'i hep karıştırırdım. Tipleri benzerdi. Acayip özleyeceğim kendisini.
 
Artik sakatliklardan bikti ve futbolu en yuksek noktada birakma karari aldi, devam etseydi ya Hollanda ligine ya da Turkiye ligine transfer olurdu diye dusunuyordum.
 
Üst Alt