Atatürk Devrimleri - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Atatürk Devrimleri


Cevap: Atatürk Devrimleri



Şah mı ezmiş halkını ? İran o zaman büyük devletlere kredi bile vermeye başlamıştı parası değerliydi refahı en üst düzeydeydi hayat 4 4 lüktü anlayacağınız Hümeyniden sonra geriye gitmeye başladılar üniversiteler bile kapandı inanılmaz bir nüfus patlaması oldu parasının değeri gittikçe düştü Ahmedinejat döneminde bir sürü kurum özelleştirildi işsizlik arttı yaptırımlardan dolayı 2009 daki seçimlerde Ahmedinejat gidiyordu eğer hile yapılmasaydı İranlıların önüne şu anda referandum gelse laiklik istiyormusunuz diye %80 in üzerinde evet çıkar o devrimde şaha karşı duran hümeyninin ayağını öpen solcularda teker teker idam edildi Şahın halkını ezdiği falan yok Amerika şeriatçıları destekledi ve rejim çöktü sonradan pişman oldular.
 
Cevap: Atatürk Devrimleri



İran'daki yönetimin Şeriat'la uzaktan yakından alakası yok...

Adı Şeriat olan ama içinde Diktatörlük bulunan bir yönetim şekli...
 
Cevap: Atatürk Devrimleri



Zannetmiyorum ki Atatürk tüm devrimlerinin dünya koşullarının değişmesine rağmen sabit kalmasını istesin. Muasır medeniyet hedefi boşuna koyulmamış. Şu anda muasır medeniyetlerin öngördükleri demokrasi, insan hakları ve özgürlük kavramlarına ulaşmamız en büyük hedefimiz, devletçiliği korumak değil. Atatürk^ün 6 ideolojik oku, o günün şartlarına göre ayarlanmıştır. 1920-40 arası. O dönemler, faşist İtalya'nın ve nasyonel sosyalist Almanya'nın doğduğu, Avrupa'da demokrasi ile yönetilen ülke sayısının bir elin parmaklarının geçmediğini hatırlamak gerekiyor. Bu yüzden Atatürk'ün yanlış yaptığını iddia etmeden önce o günkü koşulları düşünmek gerekir. Ayrıca bu dış koşullarda kurulan bir ülkenin de ( büyük savaşlardan çıkmış, iç isyanların yaşandığı) buna göre rejiminin tutumunu sertleştirdiğini göz önüne almalıyız.





Kısacası, artık 1920 lerde 30 larda değiliz. Bu yüzden muasır medeniyetlerin hiç birinin kullanmadığı devletçiliği bizim kullanmamız anlamsız olur. Tek bir insan şunu iddia edemez; Atatürk bir ülke kurdu , o günün şartlarına göre kurallar silsilesi yayınladı ve bunun 100 yıl sonra bile değişmesini istemedi. Zaten 6 oktaki devrimcilik boşuna konulmadı oraya. Tam da bunu kastetmek için konuldu.
 
Üst Alt