Atatürkçülük (Kemalizm) Nedir? - Sayfa 28 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Atatürkçülük (Kemalizm) Nedir?


şimdi seçimden 3 gün önce apo boykot yapın diye mektup yazıyor
kardeşi imamoğluna oy vermeyin diye trtde açıklama yapıyor
arasına mesafe koyamayan parti chp mi
buna 1,5 yaşındaki çocuklar bile götüynen güler
 
şimdi seçimden 3 gün önce apo boykot yapın diye mektup yazıyor
kardeşi imamoğluna oy vermeyin diye trtde açıklama yapıyor
arasına mesafe koyamayan parti chp mi
buna 1,5 yaşındaki çocuklar bile götüynen güler
Ondan diyorum chp ve akpnin birbirinden farkı yok diye. Pkk'nın siyasi ve dağ kadrosu Chp'ye destek verip iş birliği içindeyken, Akp tarafı da bir umut Apo'ya sarıldı.
 
bence kemalizm türkiyede bitmiş bir olgudur.

zaten abd'nin düşman olup da bitirmediği ne var ki

süt çiftliklerinin canına okuyup, süt tozu kitledi. sonra çocuk felçleri diye bi hastalık türedi bu sefer de aşısını sattı.

elindeki dandik mısırözü yağlarını kitlemek için zeytinliklere, kuklası olan türkiye devletinin hükümetleri aracılığıyla 50-60 senedir savaş açtı. ben çocukken yine durum bu kadar vahim değildi. evet yine canına okunuyırdu zeytinliklerin. ben çocukken bizimkiler fındıkyağı ve zeytin yağı alırlardı, bir kere bile ayçiçek almazlardı.

maaşında bir değişiklik olmamasına rağmen, şuan en dandik ayçiçejk yağı alıyorlar. çünkü o dönem fındıkyağı ve zeytinyağı bu kadar pahalı değildi. hatta zeytin yağlı yiyemem aman şarkısı abdnin projesidir. o dönemin reklamlarına bakın, popüler kültür tarafından yapılan süte ve zeytin yağına karşı yapılan bir "banallik" mısırözü ve süt tozuna karşı yapılan "modernlik" algısı görürsünüz.

neyae komuyu dağıtmadan, türkiyede çok önemli olan bir hususta köy enstitüleri idi. yine abd, burayı da kukla hükümetleriyle "bunlar sovyet geleneğinden gelen sistemler" iddiasıyla kapattırdı, yerlerine dini programlı imam hatiplerin kurulması için demokrat partiye baskı yaptı. 1950 ya da 1952de de ilk imam hatip açıldı. tam net hatırlamıyorum tarihi.

tam net hatırlamıyorum cia kuruluşu mu yoksa onun çalışan yetkilisi mi, yazdığı kitabında; bizim çıkarlarımız için asıl tehlike kuzey müslümanları olan hanefilerdir, bunlar bilimle barışıktırlar ve güney müslümanları ise bizim için artık risk olmaktan çıkmıştır çünkü yönetimleri kukladır baş kaldırdıkları an başındakini değiştirmeniz yeterlidir. gibi bir anektodu vardı.

yeşiller abd tarafından komunizme karşı şiddetle desteklenmiş, sonrasında da abdye sadıklıkları ve dinleri suistimal edilerek kandırılma potansiyeli fark edilince bu projeyi genişlettiler.

abd dindarları ve dincileri çok sever. binlerce tarikata fon yardımı yapar ve devlete kariı kışkırtır. fetullahı kullanmaya başlamaları da görevli olduğu camide çok güzel bir hitabeti olması ve gelen insanları ağlatabilmesiydi. bumu farkedince hemen ekibe dahil ettiler.

çarkın diğer başı da erdoğan ve helikopter kazasında öldürülen bbp lideri idi. yalnız abd bbp liderine teklif yaptığında kendisi kabul etmemiş ve bu yapıya hizmet etmeyeceğini söylemiş. akpli erdoğan ise bunu kabul etmiştir. rtenin başbakanlığı bilinen kadarıyla 1996 yılında ta belediye başkanı iken abramowitzin önermesiyle abd tarafından kabul edilmiştir. rte ta ibb başkanıyken cia uçaklarıyla zenci ajanlarla görüşüyordu.

nihayetinde, muhsin yazıcıoğlunun rteye, bak bunların dediğini yapıyorsun, yarın yapamayacağımız şeyler istediğinde ne yaparız deyince. rte, biz de yapmayız ne olacak diye tepki göstermiştir. muhsin yazıcıoğlu ise rteyi, yalnız abd istemediğimizde dirsek gösterebileceğimiz bir güç değil diyerek bu husustaki korkularını dile getirmiştir.

cemaatin ortaya çıkması için üstün çaba sarfeden hablemitoğlunun öldürülmesi, gibi olaylara girmeye bile gerek duymadım.

sonuç olarak türkiyenin eğitim sistemi yozlaşmış ve din tabanlı eğitime geçilmiş. çocukların akıllarını kullanması değil inançlarıyla suistimal edilmesinin önü açılmıştır.

ben, abdnin din düşmanı olduğunu iddia edenlere çok gülüyorum. yav hiç mi politika takip etmiyorsunuz. ne kadar seküler laik müslüman devlet varsa abd hepsinin canını okuyarak onların yerine müslüman kardeşler, cihatçılar kurarak onları koydu hükümete. hiç bir şey bilmiyorsun da suriyeyi de mi görmüyorsun

suriye son derece, yani çok koyu derecede laik, seküler bir devletti. abd bu seküler hükümete karşı cihatçı yapıları ve cihatçı ösoyu destekledi. eğer öso becerip esadı devirmiş olsa şuan suriyede daha çok din tabanlı bir rejim olacaktı.

türkiye bir dönüşüm içerisine itilmiştir, Atatürke ve Kemalizme karşı olmak bize bir şey kazandırmaz. türkiyenin hükümetini kukla yapan olağan üstü, kariı koymak neredeyse imkan dahilinde olmayan bir güç, türkiyenin muhalefet partisine adam mı atayamayacak?

kemalist türkiye ne kadar döndürüldüyse devletin kurucu partisi de o kadar dönüştürüldü. chp acilen içerisindeki atatürk düşmanlarından kurtulmalı diyeceğim ama zor.

türkiye devleti malesef başından sonuna kadar kokuşmuştur. yerli yaptığınız piyade tüfeğini, devletin imkanlarıyla yapılan fabrikanın müdürü abdye para karşılığında satarken yakalandı.

bu yapı artık kanser hastalığı gibi devletin kemiklerine kadar inmiş iç organlarına kadar yayılmış. hani bakıyorum da afganistanın ve iranın ve suudi arabistanın başına gelenleri. hiç biri bu denli kanserli olmamıştı. bu devleti nasıl kurtarırız bilmem de bi devletin kurumlarının bu kadar dışarıya hizmet etmek birbirleriyle yarıştığını ilk kez görüyorum.
 
Atatürkçülük ve Kemalizm, kelime anlamları olarak birbirinin aynısı gibi görünse de, ideolojik işleyiş bakımından kesinlikle aynı şey değildir.
İslamcılık ve Müslümanlık ne kadar farklı şeylerse, Atatürkçülük ve Kemalizm de o kadar farklı şeylerdir.
Atatürkçülük, Atatürk'ün siyasi anlayışını, onun dünya görüşünü takip edip, ülkeyi o yolda ilerletme fikridir.
Kemalizm ise, Atatürk'ün adını, manevi kişiliğini, onun başarılarını kullanarak, onu bahane ederek, kendi çıkarlarına hizmet eden kişilerin ideolojisidir.

Şahsen kökten muhalif, koyu bir Atatürkçüyüm.
 
Chp'nin pkk ile ittifaak yaptığını sağır sultan duydu, siz duymadıydanız ben neyin açıklamasını yapayım. Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin kurmuş olduğu partiye yakışmayan bu ülkenin askerini, polisini, öğretmenini, çoçuğunu şehit eden insanlarla birlik beraberlik gösterisi yapan sadece seçim uğruna partinin temeliyle alakası olmayan pkk'lı kemalistler türedi demek istedim.
Ahmet Davutoğlu terörle ve teröristlerle yaptığınız pazarlıkları açıklasam sokağa çıkamazsınız dedi akeke partisinin başındaki adama.

HTC U11 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Ahmet Davutoğlu terörle ve teröristlerle yaptığınız pazarlıkları açıklasam sokağa çıkamazsınız dedi akeke partisinin başındaki adama.

HTC U11 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ben de AKP ile CHP'nin bir farkı yok diyorum. İktidar uğruna Hdp ile işbirliği yapmaktan çekinmiyorlar. Akp'den bunu beklerim ama Mustafa Kemal Atatürk'ü bir dehanın, cumhuriyetçi bir partinin bu senaryoların içinde olmasını kabul edemem. Atamın kemikleri sızlıyor.
 
Üst Alt