Avrupa'nın 5 Büyük Liginde Şampiyon Tahminleri! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Avrupa'nın 5 Büyük Liginde Şampiyon Tahminleri!


Liglerin başlamasına kısa zaman kaldı. Takımların çoğu kadrolarını oluşturdu.

Ben de Avrupa'nın 5 büyük liginde yeni sezonun yeni şampiyonlarını tahmin etmeye çalıştım.

Premier Lig;

Futbolun NBA'si olma yolunda son sürat ilerleyen ligde esasında hemen herkesin görüşü belli. Geçen sene tarihin en çekişmeli yarışı yaşanmıştı ve bu iki takım kadrolarını hemen hiç bozmadan devam edecekler. TOP 6'dan onlarla yarışacak tek takım Tottenham gibi gözüküyor ama onlarda bana göre yeterli hamleleri yapamadı sanki. Ndombele güç katar ama zirve ikiliyle yarışacak kadrosu yok. Ancak Poch için imkansız yok. Gelelim LPool-City ikilisinden kim olacak sorusuna.. Benim tahminim Liverpool. Çünkü artık şampiyon olacaklarına olan inançları iyice arttı. Uzun zaman sonra taraftar inanmış durumda, hiç bir yıldızlarını kaybetmediler, Klopp duruyor. Herkes şampiyonluğa aç. Pep ise sanki 2 PL şampiyonluğundan sonra biraz daha ŞL'ye önem verecek gibi duruyor. Bu yüzden Liverpool diyorum!

La Liga;

Bu sene Pep-Mou rekabetinden sonra ilk kez LaLiga rekabeti müthiş olacak gibi duruyor.. Bir yanda son 11 sezonun 8 tanesinde şampiyon olan Barça ve yaptığı Griezmann,De Jong transferleri var; öbür yanda Zidane ile yeniden yapılanan, Hazard gibi süper yıldızı alıp, diğer transferleri daha çok geleceğe yatırım gibi gözüken Real Madrid var; diğer yanda ise Felix transferi ile herkesi şaşırtan, Godin,Filipe Luis,Juanfran gibi kulübün simge isimleri ile yollarını ayırmış, Rodri ve Griezmann'ı serbest kalma maddesi ile göndermek zorunda kalan Atletico var. Bunlar dışında ŞL'ye katılan Valencia, Monchi ile tekrar anlaşan ve bolca transfer yapan Sevilla, Fekir ile dünyayı şoka uğratan Betis de renk katacak..
Şampiyonluk konusunda favorim yine Barcelona. Hala en iyi kadro onlarda, Messi gibi dev faktör var. İki sorun var; 1-Valverde, 2-ŞL kazanma açlığı. Real 3 sene üst üste kazanınca taraftar çok kızgında ama geçen sene büyük rezil oldular. Bu sene artık ŞL şart gözüküyor. Bakalım bu durum nelere yol açacak..

Bundesliga;

Bundesliga hakkında bir kaç daha görüşümü belirtmiştim.. Benim bu sezon favorim kesinlikle Bvb. Geçen sene başında şampiyonluk iddiası pek yoktu ama Münih'in kötü gitmesi, Dortmund'un ekstra galibiyetleri derken fark 9-10 falan çıkmıştı.. Bu genç kadroda büyük baskı oluşturdu. Benim aklımda kalan 3 maç var; Hoffenheim'e karşı 3-0'dan son 15 dakika 3-3 maçı vermeleri, Bayern'ten 5 yemeleri, W.Bremen'e karşı 2-0 öndeyken 2-2 berabere kalmaları.. Bu maçlar biraz da tecrübesizlikten olmuştu. Bu sene buna çok daha hazırlıklılar. Süper Kupa'da da bunu gördük. Alınan isimler çok yerinde. Hummels geri döndü, Brandt,Thorgan ve Schulz geldi. Tek büyük kayıp Diallo gibi duruyor. Hummels yerini doldurur onun da. Bayern ise savunmayı güçlendirmiş görünse de ön taraf hala belirsiz. Ribery ve Robben gibi çığır açan ikili gitti. Transfer dönemi bitene kadar doğru isimler bile gelse hala favorim Dortmund.

Serie A;

Her sene böyle deniyor biliyorum ama bu sene gerçekten şampiyon değişebilir. Ancelotti-Napoli artık çok daha alışkın olacak. Manolas ile savunmayı topladılar, James ismi hala geçiyor.. Diğer zirve adayı İnter'de Conte gibi sükseli bir isim geldi. Kadrosu bence hiç fena değil. Tek sıkıntısı İcardi. Onun durumu çözülmeden belli hedefler kurmak zor duruyor. Bu iki takım kesinlikle Juve'yi rahat bırakmayacak. Juve'de ise Sarri gibi Juve kimyasına baya ters isim geldi. 23-24 senedir gelmeyen ve sürekli finalde kaybedilen ŞL artık müthiş şekilde isteniyor. Ronaldo'nun bir nevi gelme sebebiydi bu.
Sözün kısası; Juventus her zamanki gibi favori gözüküyor ama belki biraz da duygusal bakarak Napoli'nin de şansı var diyorum. Tek sorun, hücum hattına gelecek yıldız transfer. Onu görünce direkt Napoli bile diyebilirim. Ancak şu anda Juventus diyorum elbette.

Ligue 1;

Bu ligde tahmin yapmak aşırı basit. Artık PSG ile diğerleri arasında 1-2 değil 5-6 seviye fark var. Her geçen yıl artıyor bu seviye. Lille iyi atak yaptı geçen yıl ama en dikkat çeken isimleri satıldı. Lyon zevk veriyor ama kazanma konusunda eksik. Marsilya,Monaco'nun tek hedefi de ilk 3'e girip ŞL'ye gitmek gözüküyor. PSG yine muhtemelen 10.hafta gayriresmi, 30.hafta da resmi olarak şampiyon olur. Ancak bu elbette Avrupa'da da kendilerine zarar veriyor.

Süper Lig başlamadan hemen önce de geçen yıl olduğu gibi sıralama tahminleri yapacağız..
 
İngiltere Premier Lig: Manchester City
İspanya La Liga: Barcelona
Almanya Bundesliga: Bayern Münih
İtalya Serie A: Juventus
Fransa Ligue 1: Paris Saint-Germain

Sene sonunda bu 5'liden en az 4'ü tutar kesinlikle. 5'i de tutarsa tarihte 5 büyük ligin 5 şampiyonunun da iki kez üst üste şampiyon olduğu bir durum olmuş mudur emin değilim. Çünkü bu yazdıklarım bildiğiniz gibi geçen senenin de şampiyonları. :D
 
5 büyük ligin 4 tanesinde şampiyon zaten belli.
Bayern
Psg
Juve
Barca(real'in 3 tane yıldız alamayacağıni varsayıyoruz)

Geriye sadece ıngiltere kalıyor.

Oradaki şampiyonluk yarışı da
Liverpool-city-tottenham arasında geçer.
 
Tahminimce 1 tane sürpriz sampiyon cikacak bu sene.

Bu da ya Dortmund olur ya da Liverpool. Yoksa cok acayip isler olmadigi sürece Juventus, Paris ve Barcelona tekrardan sampiyon olacaklardir, bu üclü arasinda özellikle Juventus ve PSG ye karsi cikabilecek bir rakip göremiyorum. Real Madrid den bir cacik olmayacagini düsünüyorum, Atletico yeni oyunculari ile sampiyonluk yarisinda bulunur mu kestiremiyorum, Barcelona kesinlikle favori Ispanya da.

Dortmund'un olayi biraz da Bayern'in ofans icin alacagi adama/ adamlara bagli, orada kesinlikle hala ihtiyac var. City ve Liverpool arasinda gecen o cekismeli yarisi tekrar görebilir miyiz bilemiyorum ama umarim tekrarlanir cünkü gecen sezon EPL yi takip etmek cok ama cok keyifliydi.
 
Liverpool
Barca
Bayern
Juve
Psg

Liverpool'un İngiltere'de bu sezon kaçırdıkları şampiyonluğu kazanmayı başaracaklarını umut ediyorum..
 
Üst Alt