Aziz Yıldırım: "Burası Galatasaray değil" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Aziz Yıldırım: "Burası Galatasaray değil"


"Burası G.Saray değil"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün mali tablolarıyla ilgili yanlış bilgilerle gazete ilanı veren Konuşan Fenerbahçe Platformu oluşumunun yanlış bir tutum içinde olduğunu söyledi.







Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan mali genel kurul toplantısında, yapılan eleştirilere yanıt vermek amacıyla kürsüye çıkan başkan Yıldırım, konuşmasına Anneler Günü nedeniyle Nazım Hikmet'in bir şiirinden bir bölümü okuyarak, duygulu bir şekilde başladı. Fenerbahçe'de heyecanın herkese katkılar sağlayacağını, bu heyecandan dersler alacaklarını anlatan Aziz Yıldırım, ''Muhalefet daima iyidir ama muhalefet muhalefet olursa. Birlik ve beraberlik içinde 12 yıldır her zaman destek gördük. Hata yok mudur? Vardır. En büyük hatamız, geçen kongrede söylenmişim, demişim ki, 'Anladım, şampiyonluğu son maçlara bırakmayacağız.' Büyük hata yapmışım. Her şey benim elimde olsa, çizsem, o zaman dedikleri doğru. Ama her şeyi buradan söylerken temenni söylüyoruz. İstek, arzu ve düşüncelerimizi söylüyoruz. Bunu yapabilmek için çalışmalar yaparız'' ifadesini kullandı.



Konuşması sırasında, mali konularla ilgili açıklamalar yapan eski yönetici Hulusi Belgü'ye sık sık takılan Yıldırım, ''Hulusi kardeşim, seni severim diye burada saygı gösterisi yapıyorsun, buna gerek yok. Ben bu tutumda olanları sevmem. Ben çok açık, net adamım. O gelip anlatacaklarınızı, gazeteye parayla vereceğiniz yazıları kulübe sorsaydınız, profesyonel arkadaşlar size oturup anlatırlardı. Bundan hiç çekinmeyiz, korkmayız'' diye konuştu.



''HİSSE SENETLERİNİN BEDELİ 1,6 MİLYAR DOLAR''

Fenerbahçe'nin hisse senetlerinin bedelinin 1,6 milyar dolar civarına geldiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, şöyle devam etti: ''Fenerbahçe, Türkiye'nin 30 büyük şirketinden biridir. Bunları ben söylemiyorum, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) söylüyor. Bunları görmemezlik haline gelip gözlerinizi karartıp, sırf burada yöneticilik yapacağım diye çalışmalar yapmak yanlıştır. Tabii ki daha iyi yapanlar gelecektir, gelmelidir. Ama onu anlatmak lazım. Gazete ilanında ne yapacağınızı anlatmanız lazım. Burası Galatasaray Spor Kulübü değildir. 10 sene önce biz öyleydik. Bugün Galatasaray Kulübü'nün saygı değer bir başkan adayı, (Fenerbahçe bizi geçmiştir. Hedef Fenerbahçe'yi yakalamaktır) diyor. Ben bundan gurur duyuyorum. Hepimizin adına gurur duyuyorum. Geçmişte bir maç kazanırdık, sonra Galatasaray'ı yendik diye hayran olurduk. 10 senedir bizi sahamızda yenemiyorlar. 6-0 yendik, tarihe yazdık. Bu da bana ve arkadaşlarıma nasip oldu. Bir daha inşallah olursa onları da gönülden alkışlarız, sevinir mutlu oluruz.''



''9 KEZ BAŞA OYNADIK ''

Kendi döneminde 9 kez başa oynadıklarını ifade eden Yıldırım, devre arasında transfer yapmadan bugün şampiyonluk yarışında olduklarını belirtti.Yıldırım, ''Bir takım için dediler ki (17'de 17 yapacağız). Nerede... Bir tanesi küme düşme tehlikesi içinde. Bunlar iyi şeyler değil. O kulüplerin de taraftarları ve yönetimlerine bir şeyler söylüyorum. Fenerbahçe'nin şampiyon olması hem Galatasaray Kulübü'nü, hem Beşiktaş Kulübü'nü büyütür. Aksi onların değerini küçültmez. Fenerbahçe Kulübü Futbol Takımı hep birincilik içinde mücadele ederse, finali oynarsa, onlar da bu işin içinde olmazlarsa yarın diğer kulüpler onlarla kendilerini aynı görürler ve onlarla aynı payları isterler. Bu tehlikeyi görmeleri lazım'' dedi.



Geçen sezon son maçı Trabzonspor ile oynadıklarını ve şampiyonluğu kaybettiklerini hatırlatan Aziz Yıldırım, temiz bir lig için uğraştıklarını bildirdi. Yıldırım, şöyle konuştu:''Trabzonspor'un başkanı aynı, arkadaşımız. Yöneticilerin çoğu arkadaşımız, yine aynı. Futbolcuların çoğu hemen hemen aynı. Biz son maçı kaybettik. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün futbolun dışındaki olaylarla ilgisi olsaydı, ben başta başkan, yöneticiler veya futbolcularımız, onlara ya bize yenilin veya başka anlamda teklifler yapmaz mıydık. Niye bu konuda kimse konuşamıyor. Demek ki biz temiz bir lig olsun diye uğraş veriyoruz ve onun için de mücadele etmeye çalışıyoruz. Onun dışında söylenen her şey yalandır, bizleri karalamak için yapılan uydurmalardır.''



''BÜTÇEDE AÇIK OLMAYACAK MI? OLACAK...''

Yapılan eleştirilere yanıt verirken sık sık espriler de yapan başkan Yıldırım, kulübün sponsorlarına teşekkür ederek, şunları kaydetti:''Ataşehir... Allah razı olsun Ülker grubundan. Allah razı olsun Mehmet Ali Aydınlar'dan. Allah razı olsun rahmetli Celal Aras Bey'in çocuklarından. Bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bütçede açık olmayacak mı? Olacak. Ama yatırım yapıyorsanız olur. Yapmıyorsanız harcamazsanız olmaz. Diyorlar ki (Aziz Yıldırım 1,5 milyar dolar harcadı.) Hesap yaptım geçen gün. Doğduğum günden beri paralarımı harcamasaydım rahmetli Koç'tan daha zengin oluyordum. Böyle bir şey olabilir mi? Niye büyütmeye çalışıyoruz burayı? Bankaya koyarsak bu büyümeyi nasıl sağlarız.''



Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Konuşan Fenerbahçe Platformu''nun gazete ilanıyla yönetime sorular sorulmasını eleştirerek, ''Bu kulüpte muhalefetin nasıl yapılacağını bilen değerli büyükleriniz var, onlardan iyi öğrenin. Öyle gazete ilanıyla yapılmaz'' dedi.



Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan mali genel kurul toplantısında konuşan Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada eleştirilerde bulunan eski yöneticilerden Hulusi Belgü'ye cevaplar verdi.

Yaptıkları her şey için genel kuruldan onay aldıklarını hatırlatan Aziz Yıldırım, ''Hulusi, geçmiş bütçe görüşmelerinde sen ve yanındakiler burada mıyd? Yok muydun sen. O zaman onlara sor. Siz her gün bir yer değiştiriyorsunuz. Bu kulüpte muhalefetin nasıl yapılacağını bilen değerli büyükleriniz var. Onlardan iyi öğrenin. Öyle gazete ilanıyla yapılmaz'' diye konuştu.

Başkan Yıldırım, amatör şubelerin gelirleriyle ilgili sorulara karşılık, ''(Bu para nereden geldi?) diye soruyorlar. İlk kez böyle bir şeye tanık oluyorum. Hulusi, bunlar sorulmaz kardeşim. Sen harcandığı yeri sor, bana niye girdiği yeri soruyorsun'' dedi.



MUHALEFETE TEKLİF

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'nin 15 milyon lira eksiği olduğunu belirterek, muhalefete 5 milyon lirayı kendilerinin vermesini teklif etti.

''Fenerbahçe Üniversitesi'nin bütün işleri yapıldı, bir tek 15 milyon lira eksiği var'' diyen Yıldırım, ''5 milyonunu söz veriyorum, ben karşılayacağım. 5 milyonu kulübün bütçesinden vereceğim. 5 milyonunu siz getireceksiniz. Size 30 Haziran'a kadar süre veriyorum. Madem Fenerbahçe'yi çok seviyorsunuz'' diye konuştu.



''YAPTIKLARIMIZI İNKAR EDİYORSUNUZ''

Aziz Yıldırım, takımla birlikte dün Karabük'e gittiğini hatırlatarak, ''Takım ruhunu yaşatmak için, beraber olduğumuzu hissetsinler diye takımla gittim'' dedi.



Karabük'te Fenerbahçe'nin ilk defa antrenman yaptığını vurgulayan Yıldırım, ''Fenerbahçe formalı küçük çocuklar bütün oyunculardan imza almaya çalışıyordu. Gurur duydum. Sen hatırlarsın, Parma maçına çıkarken, cebimizden (yöneticiler) paralar verdik, 10 bin tane forma dağıttık. Bugün ben para vermiyorum, kendileri alıyor. Bu tesisin altındaki masa tenisi odamızın tadilatında sizlerin de içinde olduğu Sarı-Lacivert Derneği küçük tadilat yaptı. Oranın açılışında çok mutluyduk. Çok önemli şeyler yapmıştık bize göre. Bugün bak neler yaptık, bunları inkar ediyorsunuz. Sonra Allah çarpar, haberiniz olsun'' şeklinde konuştu.



''SİZ DE ALKIŞLAYIN, UTANMAYIN''

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin futbol takımı değil, spor kulübü olduğunu vurgulayarak, kendi döneminde amatör branşlarda kazanılan başarıları tek tek okudu.



Bunun üzerine üyeler uzun süre alkışlarken, Yıldırım, Hulusi Belgü'ye ''Siz de alkışlayın, utanmayın. Bunu Fenerbahçe Kulübü yaptı, ben yapmadım. Çekinmeyin, korkmayın'' dedi. Belgü'nün ''Alkışlıyoruz'' demesi üzerine de Yıldırım, ''Ben görmüyorum, kaldır elini alkışla, ben göreyim'' dedi.



Aziz Yıldırım, altyapıya İngiltere'den antrenör getirdiklerini anlatarak, altyapı takımlarının aldığı başarılı sonuçlardan da bahsetti.



''BAŞBAKANIMIZ DA TOPUK YAYLASINA GELECEĞİNİ SÖYLEDİ''

Futbol takımının şampiyon olduktan sonra Topuk Yaylası'ndaki tesiste temmuz ayında kamp yapacağını belirten Aziz Yıldırım, ''Sayın Başbakanımız da orayı methetti'' dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alex ile yaptığı görüşmede bu konunun gündeme geldiğini anlatan Yıldırım, ''Başbakanımız Alex ile konuşmasında orayı çok methetti, 'Oraları biliyorum, inşallah oraya geleceğim' dedi. Bütün üyelere yazı göndereceğiz. Arzu edenler eşleriyle birlikte gelecek orada kalacak. Yatak ücretlerini kulüp, yeme içmeyi kendileri karşılayacak'' diye konuştu.



Aziz Yıldırım, üyelerin bu sözlerini alkışlamasının ardından ''Fazla heyecan yapmayın. Ben de kendimi kaybederim. Hulusi, arkadaşlarınla gelecek misin, ona göre yer ayırtacağım'' dedi.



Başkan Yıldırım, yönetim kurulu üyesi Abdullah Kiğılı ve Fenerium Genel Müdürü Aydın Kirman'a, Fenerium'daki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yıldırım, FBTV'nin de maddi olarak kendini karşıladığını kaydetti.



''HER ŞEY ŞEFFAF OLMAZ''

Aziz Yıldırım, ''Yöneticilerin paraları vardı, nereye gitti?'' diye sorulduğunu belirterek, ''Yöneticilerin paraları hiçbir yere gitmedi, duruyor. Hiçbir nakit akışı yoktur. Kulüp için ödenmesi gerekenler vardır, oradan mahsup ediliyor. Hulusi Bey bunu bilmen lazım. Senin zamanında da öyle oluyordu. Ben 'Kulüpten alacağım yok ' dedim. Yok olan şeyi nasıl alacağım. Nakit hiçbir çıkış yoktur'' dedi.



Kulübün bütün sorumluluğunun genel kuruldan aldığı yetkiyle kendisi ve yönetim kurulunda olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

''Siz daha gençsiniz. Her şey şeffaf olmaz, kurumsal olmaz. Kurumsal olduğu zaman sahibi olacak. Ali Koç'lar olmasın orada, Koç nasıl kurumsal olacak. Aile sağlam sahip çıkıyor. Burada da biz, sizden aldığımız yetkiyle buranın sahibiyiz. Burada bütün sorumluluk bu arkadaşlar ve bende. Her şeyi anlatamazsınız. Bazı şeyler UEFA standartlarına uydurmak için yapılıyor.



Bugün vereceğiniz kararla Fenerbahçe, 1 Haziran'dan itibaren Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) yaptığı her şeyi açıklayacak. SPK birkaç aydır kulüpte denetleme yapıyor. Her şeyi inceliyorlar, herhangi bir şeyde hırsızlık yapamazsınız. Sizin ifadeleriniz bizi hırsız diye suçluyor, bunu kabul etmem tam tersini söylerim.



1 Haziran'da sonra artık Fenerbahçe'nin bütün hesapları SPK tarafından takip edilecek. Beşiktaş Kulübü bunu başında yapmıştı. Biz daha cazip olsun diye Galatasaray formulüne gitmişizdir. Galatasaray formülünü değiştirmiştir, bununla ilgili mahkemeye gitmiştir. Ama sonunda SPK bunun böyle olması gerektiğini söylemiştir. Galatasaray bugün aynı size sunduğumuz formülle halka arzını devam ettirmektedir. Daha detaylı bilgi istiyorsanız gelirsiniz, yüz yüze anlatırız. Şeffaflık diyorsunuz. Baban soruyor mu 'paraları ne yaptın' diye. Sen daha o yaşta mısın.



Bütün futbola harcadığımız para 750 milyon lira, 300 milyon amatör şubelere harcadık. Bugün milli takımlarda yüzde 40'a yakını Fenerbahçe'nin sporcusudur. Bundan gurur duyuyorum.



Fenerbahçe çok büyük. O kadar büyüdük ki, herkes bizi çekerken, bizim içimizdeki arkadaşlar da çekmeye başladı. Çalışırsanız buradaki insanlar sizi değerlendirirse yönetime gelirsiniz. Bu şekilde gelemezsiniz. Bu yaptığınız hareket saygısızlıktır, bir daha böyle yapmayın.''



Aziz Yıldırım'ın konuşması sırasında zaman zaman başkanın sözlerini alkışlayan üyeler, konuşmasının bitiminde de ayakta alkışladı.



"G.SARAY VE BEŞİKTAŞ'IN İKİ KATIYIZ"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Muhasip Üye Murat Özaydınlı, kulübün değerinin ezeli rakiplerinin değerinin iki katı büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti.



Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen mali genel kurulda konuşma yapan Özaydınlı, Fenerbahçe'nin halka açıldığı dönem yüzde 14.99 hisse senedi arzıyla 30 milyon dolar gelir elde ederek rakiplerini geride bıraktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Şu anda kulübümüzün borsadaki değeri 1.6 milyar dolar. Biz halka arzı yaptığımız zaman Beşiktaş Kulübü yüzde 16-17'sini halka açmıştı, 14 milyon dolar gelir elde etmişti. Galatasaray Kulübü yüzde 30'lara varan halka arz ile 21 milyon dolar gelir elde etmişti. Fenerbahçe yüzde 14.99'undan 30 milyon dolar gelir elde etti. Bugüne kadar verdiğimiz temettüleri alt alta topladığımız zaman, eğer biz bunu bir bankadan kredi olarak alsaydık bunun çok daha fazlasını öderdik. Biz bugün 30 milyon dolar ödemedik temettü olarak, onun çok altında ödedik. Şu anki değerimizi de topladığınız zaman 3 büyük kulübün değerinin iki katıdır Fenerbahçe Spor Kulübü.''



Konuşan Fenerbahçe Platformu oluşuma seslenen Özaydınlı, ''Şahsen merak ettiğim bir şey var. 'Kürsüde sorularımıza cevap verilmiyor' diyorsunuz. Kürsüde her türlü sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz ki eğer bu sorular doğru sorularsa, yanlış rakamlar değilse. Verdiğiniz bazı rakamları bulamadık biz. Nereden bulduğunuzu bilmiyorum. Çıkıp reklam vermenize gerek yok, paranıza yazık. Vermeyin... Konuşan Fenerbahçe Platformu diyorsunuz, Fenerbahçe'nin konuşulduğu tek platform var, o da burası, buyurun buraya gelin. Merak ediyorum siz kimsiniz? Eğer burada varsanız lütfen bir ayağa kalkın. Bir görelim sizi, kimsiniz? Burada mısınız acaba?'' ifadelerini kullandı.



Özaydınlı ayrıca, ''Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bazı diğer kulüpler gibi ileriye dönük hiçbir gelirinin temlikli olmadığını'' bildirdi.



Kongrenin neden erken bir tarihe alındığına ilişkin olarak Murat Özaydınlı, ''Fenerbahçe Sportif A.Ş ile ilgili bir çağrı yaptık. 1 Haziran itibarıyla yeni mali seneye girebilmek için bu genel kurulu erkene alıp gerekli hazırlıkları yapmamız gerekiyordu'' diye konuştu.



Asbaşkan, Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Şekip Mosturoğlu ise yaptığı konuşmada, mali konularla ilgili üyelerin kürsüden yönelttiği sorulara ve Konuşan Fenerbahçe

Platformu'nun gazete ilanında yönetim kuruluna yönelttiği sorulara yanıt verdi.
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Orasının ne oldugunu herkes biliyor AZİZ!!!..



GALATASARAY olamaz zaten!!!



(ulan Polat bizi ne hallere düsürdün.. kus beyinliler basimiza aslan kesildi)
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



:asd: Evet orası Galatasaray değil.

Haram parayla beslenmeye devam ediceksiniz siz bir ömür. :yenieek:
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Olamaz da zaten.Şanımız şerefimiz size 5 gömlek büyük gelir
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



bizi boşverde sen ne ayaksın SEN KİMSİN ? fenerliydiniz mağdem geçen sene niye timsah yürüşü ile bursasporun sampiyonluğuna sevindiniz.. azize
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



tumblr_ld2tdleOZE1qc6ldzo1_500.jpg
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Bunlar çok ötmeye başladı yine.Başlarına gelecek var geçen sene gibi.
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Düdügü aldınız elinize, öttürün bakalım. O düdügü agzınızdan alıp yerine emzik koymasınıda biliriz.
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Bi edit aziz isine desem fenerlinin biri raporlayacak yonetimden arkadaslarim da mecburen silecek ceza verecek vs . O yuzden demiyorum :) !
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Bu Azizenin Türk sporundan elini ayağını çektiği günü kutlayalım dicemde,

Fener varolduğu sürece kara bir leke hep varolucak.
 
Cevap: Aziz Yıldırım: "burası Galatasaray değil"



Genelev gibi kulüpsünüz sende oranın, işletmecisisin, argo da birşey denir sana ama demiyorum Aziz.
 
Üst Alt