Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'e Konuk Oldu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'e Konuk Oldu


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'un 'Futbol Aktüel' programına konuk oldu. Konuşmasında sürekli "Bu bir şike davası değil" diyen Yıldırım, birçok konuda da çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Yıldırım'ın sözlerinin tamamı...



progs_S7VM4.jpg



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'un 'Futbol Aktüel' programında Fuat Aktağ, Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtladı. Konuşmasında sürekli "Bu bir şike davası değil" diyen Yıldırım, birçok konuda da çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Yıldırım'ın sözlerinin tamamı...



"Öncelikle bizi seyreden herkese iyi akşamlar diyerek sözlerime başlayayım. Ülkemiz her gün terör olaylarıyla sabah kalktığımızda şehit haberleriyle üzülüyoruz ve günü öyle yaşıyoruz. Burada ölenler her türlü görev altında şehit olan veya bu görevini yaparken vefat edenlere herkesin huzurunda baş sağlığı diliyorum. Bugün Metin Oktay'ın da ölüm yıldönümü, ona da Allah'tan rahmet diliyorum.



Fenerbahçe'de Alex-Aziz Yıldırım-Aykut Kocaman, 3A, böyle bir kelime de olmaz cümle de olmaz. Çünkü yönetimler seçimle gelirler, seçimle giderler. Bu 3A formülünü yazanlar maalesef kendilerini Fenerbahçe'nin üzerinde görüp yorum yapıyorlar. Bu Twitter çıktı herkes orada bir şeyler yazıyor, okumazlar duymazlar diye veya ekonomi sayfalarında getir götür işleri yapanlar bugün sporun büyük adamları oldular. Ekonomi anlamında iyi gidiyoruz ama onu da kötü göstermek için insanlar çalışmalar yapıyorlar. Sporda da aynı görüntü devam ediyor. Türkiye'de sabah kalktığın zaman da ümitli olma, neşeli olma şansın yok.



Fenerbahçe Spor Kulübü'dür, yalnızca futbol kulübü değildir. Maalesef bütün lokomotifi futbol takımına bağlamak doğru değil. Herkes yorum yapabiliyor ve sizi kendi imajınız dışında tanıtmaya çalışıyorlar. Ben Alex'i ertesi sabah çağırsaydım, o da zaten üzgündüm, rahatsızdım, gitmek istiyordu. Ama o gün çağırsaydım, hadi güle güle. Futbol hayatı sona geldiği zaman kendilerindeki bu egolar dışa çıkabiliyor. Alex buranın değeridir. Şu ay gidiyor, bu ay gidiyor yok. Bir arkadaşına attığı bir Tweet, eğer bunu kamuoyuna yansıtırsanız her gün kavga çıkar. Bende kızıyorum, kardeşime kızıyorum, veya ikinci başkanıma kızıyorum. Ama bunu gazeteye verse her gün kavga çıkar. Böyle bir düşünce olamaz. Burada sayın Aykut Kocaman bu takımın patronudur ve iki yıldır bu camiada başarılıdır. Sportif Direktör Aykut Kocaman, her yetkiyi vermişiz, hocayla ayrılmışız teknik direktör yapmışız, her yetkiyi vermişiz ama maalesef rahat bırakmıyorlar. Hocayla oyuncu arasında problem yaratmaya çalışıyorlar. Ama bu o kadar büyük bir şey değil ki. 60 maçın 40'ında oynar, 50'sinde oynar, çok iyidir hepsinde de oynar ama 1 maç oynamadı diye,2 maç oynamadı diye böyle yapılmaz. Gerekirse ileriki dönemde mukavelesi uzatılır, ne zaman? Ocak'ta oturulur, yine uzayabilir veya uzamaz. Bunun kararı ne zaman verilecek? Teknik direktörün bize verdiği rapordan sonra karar verilecek. Bazıları çıkıyor televizyonda diyor ki; Alex oynamalı, bunu söyleyenler de geçmişte Fenerbahçe'de antrenörlük yapanlar. Biri de Oğuz. Ben Ortega, Oğuz üçümüz oturduk, toplantı yaptık. Ortega'yı oynatacak mısın oynatmayacak mısın dedik, oynatacağım dedi oynatmadı. Cemil Turan ile Alparslan'ı kadro dışı bıraktılar, Fenerbahçe az daha küme düşüyordu, o oyuncular geceleyin E5'te idman yaptılar.

reklam



Onlar niye öyle yaptılar demiyorum, o günkü şartlarda öyle gerekiyormuş o yapılmış. Bugünkü şartlarda da böyle gerekiyorsa böyle yapılmıştır, tenkit etmemek gerekir.Bu efsane bomba transfer böyle şeyleri bırakalım artık. İşte gazete satacak diye bomba transfer, bilmem ne oldu diye böyle şey olmaz. Alex bizim kaptanımız hemen silip atamayız.



Heykeli için Metris'teyken geldiler, böyle bir niyetimiz var, yapalım mı yapmayalım mı yapın dedim. Kendiniz ne istiyorsanız yapın dedim. İlyas Bey'e açtım telefon dedim ki ne zaman yapacaksanız yapın dedim. Alex'in niye heykeline karşı çıkayım? Bana ne zararı var? Lefter'i diktik oraya. İşim vardı gidemedim, başka bir yerde olmam gerekiyordu, gidemedim. Bu ülkede bir Atatürk'ün heykelini dikerim, onunla ilgili gerekeni yaparım. Ne ismimi bir yere koydurdum, ne benimle ilgili bir heykel vs. Bir yere diktirdim. Taraftar her şeyi yapar, saygı duyarım. Giderim de, kendim ayarlayıp da organize etmem.Twitter kullanmıyorum ama kullanmış olsam bana bir şey yazarsınız, ama ben bunu alıp da Güntekin ya da bir televizyona veriyorsam bu sorun olur. Aykut hoca bazı maçlarda ona göre transfer yaptım, bazı maçlarda seni kullanmayabilirim, sen bana yardımcı olacaksın, ağabeylik yapacaksın. Bunları sığ bir tartışmanın içine sokarsak yanlış. Ben bir tek 3 yıl önce 3 yıl şampiyon olacağız dedim. Birinci yıl son maçta bizim sahada kaybettik, benim yapabileceğim o kadar. 15 tane top kaleye girmedi, ikinci sene şampiyon olduk. Üçüncü sene Türkiye ligini tamamen domine edecek bir kadro oluşturacakken başımıza olaylar geldik. Dağılmamıza rağmen teknik direktör Aykut Kocaman, oyuncular, taraftar Fenerbahçe camiası 29 yıl alamadığı Türkiye Kupası'nı kazandı ve Türkiye ligini ikinci bitirdi 1 puanla farkla. Bunları yapmak benim tarzımıza baktığınız zaman başarılmıştır.



Camianın lideri olarak bir hedef koyamıyorsam o zaman bizim vizyonumuz eksik demektir. Kapıda bekçi olanlar bugün Türk sporunu idare etmeye çalışıyorlar basının içerisinde. Yargı süreci bitsin o günden sonra daha rahat konuşacağım. Onların hepsinin zamanı geldiğinde konuşacağım.



Şimdi transferlere bakıyoruz, Aykut Kocaman yaptı. Geçen sene de kendisi yaptı, şimdi de kendisi yaptı. Kuyt, kariyerinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var, Mehmet Topal milli oyuncu Valencia'dan aldık, Egemen milli oyuncu, Hasan Ali 22 yaşında milli oyuncu, Krasic onu söylemeye gerek yok, CSKA da UEFA şampiyonu oldu, Juventus'ta oynadı. Meireles, geçen yılın Şampiyonlar ligi şampiyonunun oyuncusu, ve Salih Uçan genç bir oyuncu. Şimdi tenkit ediyorlar, 11 oyuncudan 9 tanesimilli. Sow, CSKA maçında topu vursa 5 olurdu. Meireles eleştirisi başka. Adam gelmiyordu ki, Roberto Carlos'u almak için 2 sene uğraştık. Sen çocuğu buraya getirmek istiyorsun, 50 tane kanaldan herkes kötülemek için uğraşıyor. Meireles'e gelmeyin paranızı alamazsınız deniyor, bir tane menajer ben satacağım diye önünü kesti. Ali Yıldırım direkt kendisi girince, orada Türk çocukları var menajerlik yapan, onlarla beraber gittiler, çözdüler.



2000 yılından sonra Türkiye'ye gelen bütün yıldızları kim getirdi. Hagi, Popescu artık bitti diye getirdiler, tamam iyi oynadı, başarılı oldu. 2 tane Şampiyonlar Ligi oyuncusu, bir tane de CSKA, 11 tane oyuncudan 9 tanesi milli. Milli olmayan iki oyuncu var. Alex ile Cristian. Ne vizyonundan bahsediliyor? Her türlü hedefi koymuşuz. Bilmeden yanlış tenkitlerle yazı yazıyorlar. Aziz Yıldırım'ın yandaşları, Cem Dizdar çok güzel yazı yazmışlar, hiç tanımam. Yandaş yazıları yazanlar ben öyle değil böyle değil dediğim zaman yazılarını düzeltip yazdılar.2001 yılından bu yana Avrupa'da en başarılı takım hangisi? Fenerbahçe, öbürleri hiç yok. Olaya buradna bakmak lazım.Şunu getirseniz, ortaya koysanız, basın olarak; neden biz başarılı olamıyoruz? Hep beraber bunun nedenini bulsak, çözsek dedikoduları geçeceğiz. Kimse bunları araştırmıyor. Bir maç mağlubuz herkes aşağıya gidiyor.



Abdullah Avcı ile Selçuk İnan'ın kavgasını büyütmenin ne anlamı var? Sırf gazete satılsın, televizyon seyredilsin diye bu işleri yaparsa o zaman Türk futboluna kavga sağlamazsınız. Sabah akşam kavga ediyoruz. O niye onu almadı, bu niye bunu almadı. Yarın içeride bir maç kaybetseniz, Abdullah Avcı istifa diye bağıracaklar. Yabancıyı getiriyoruz, kovuyoruz 3-4 milyon tazminat veriyoruz. Kendi çocuğumuzu getiriyoruz onu da tukaka yapıyoruz.Dese ki Selçuk bu takımda oynamalıydı, ama onu uzattığınız zaman, ona bir kulp bulmaya çalışırsanız bu sıkıntı.Aykut Kocaman'ı karalıyor, bir ay sonra da Aykut Kocaman'ı da metheden yazı yazıyor. Serdar Ali Çeliker yazıyor. Aykut Kocaman istifa etmesi, bir çok oyuncunun da gönderilmesidir diyor, 15 Ocak 2011'de yazıyor. 2 ay sonra Serdar bu sefer Aykut Kocaman'ı metheden yazı yazıyor.Burada yazılarını çıkarttım, kimler Alex ile ilgili yazılar yazmış çıkarttım. Tutarlı olacak herkes. Alex buranın bir değeridir, kıymetini bileceğiz o da kendi değerini bilecek. Belki ileride başka konularda görev alacak.



Roberto Carlos, geldi devre arasında gitmek istiyorum, aslında bir sene daha mukavelesi vardı. Neden gitmek istiyorsun? Ailem, annem babam orada, eşimi oraya gönderiyorum, aralarında problem var, bana müsaade edin. Gidersin, Fenerbahçe'ye 1 milyon dolar tazminat ödersin, sende o zaman gidersin, tamam dedi kabul etti. Avukatlar hazırladı hepsini gitti. 2009'da gitti, biz 3 senedir paramızı alamıyoruz. Brezilya'da peşine düştük, ödemedi, UEFA'ya gittik, arkasından Anzhi'ye gittik, onların üzerinden müracaatları yaptık. Moskova'da gördüm, parayı niye ödemiyorsun dedim, ödeyeceğim dedi. UEFA'nın parasal yönden kulüpleri sıkıştırmasını tebrik ediyorum, aynı şeyi TFF'nin de yapması lazım. 383 bin Bilica'ya bizimkiler çek vereceklermiş, bunu da UEFA'ya bildirmişler, başka oyuncuların da varsa alacakları bildirmişler, liste göndermişler. İmza attıklarının hepsini de yazmışlar. Bunun çekini almadığı için uygulamaya koymuşlar, bizim oradan 2 milyon dolar alacağımız var, sen benden kesiyorsun da Roberto Carlos'tan işlem yapmıyorsun. Oyuncudan alıp bize vermiyorsunuz. Burada Fenerbahçe ile ilgili bir şey olduğu zaman, orada 23 kulüp var, 3 tane kulüp var, basın Fenerbahçe'yi manşete taşıyor. Adam gelip almadığı için, Bilica dağınık bir çocuk. Gelip almamış, bundan dolayı Fenerbahçe'ye yazı gelmiş. Avrupa'dan Real Madrid'inden tut, hepsine kadar. Borcu olmayan kulüp var mı, yok.



Alınganlık göstermeyin. Aile içinde oluyorsa aile içinde kalır. Siz NTV içerisinde kavga etmiyor musunuz? Buna başka anlamlar yüklemenin bir anlamı yok. Daha büyük problem olabilir ama bu içeride hallolur. Arkadaşına attığı Tweet'ten dolayı bu olay ortaya çıkıyor. Ama sen bile söylerken cümleyi ağzını büküyorsun. Aykut neden onu kıskansın, demiş olsa bile bunu bu kadar büyütmenin bir anlamı yok. Büyütürsen o zaman tamam.



Alex, Fenerbahçe'de bilmem kaç tane gol atmış, bundan dolayı ona efsane diyebiliriz ama Türkiye'de ufak bir şey yapıyor hemen ona efsane. Alex veya başkaları kulübe katkı yapmışlarsa bir yere gelmişse onore etmek için söylersiniz, Türkiye'de öyle alışkanlıklar olmuş ki, ayrılıyor gidyor efsane başkan. Aziz Yıldırım ne yapmış? Gayet doğal şeyler yapmış. Kısa ve öz söyleyelim. Şunu söylemek istiyorum; Aykut, Alex kavgaları bıraksınlar. Kavgaları bıraksınlar, yol gösterici olalım.



Ben yaptım gereğini. Ama arkadaşınla paylaşıyor, insan o zaman çatlar. Söyleyeceğiz arkadaşımıza, onlara teselli yapacağız.

Aykut Hoca ile konuştum ben, faydalanacak. İnsan iyi oynayan bir oyuncuyu, kendisine başarı getirecek oyuncuyu kenara atabilir mi? Böyle bir şey yaptığı zaman hesabını nasıl verecek? Fenerbahçe kaybetti bunun sorumlusu kim olacak? Kendisini zor durumda bırakacak operasyon yapabilir mi? Bazen yanlış karar da verebiliriz, illa doğru karar verilir. Aykut hoca da hata yaptığı zaman da söylüyor. Milli takım için de Abdullah hocaya güveniyorsun, getirmişsin. Kadroya almassa ne yapacaksınız? Böyle şeyler olmaz, bir yetki veriyorsanız o zaman onun o yetkiyi kullanmasına yardımcı olacaksınız. Bizde öyle bir problem yok. Yarın neyin ne olacağı belli mi?



Ben Emre'yi sevdim, 4 yıl önce benim isteğimle kulübe getirdim, karşı çıkanlar oldu, işte Galatasaray'da oynadı vs. 4 yıl içerisinde Emre kulübe zaman zaman iyi oyunlarıyla katkıda bulunmuştur, buraya mesai vermiştir. Emre maç yapıyor, milli takımda yapıyor Fenerbahçe'ye mal oluyor. Fenerbahçe içinde bir şey oluyor, bu sefer milli takıma. Emre basınla bir türlü yıldızı barışmadı. Olumlu olumsuz yorum yapıldı. Bu çocuk şöyle yapılsın, böyle yapılsın denilmedi. Trabzon maçlarında yaşanan olaylar çok kötü, tekmeler atıyor, hakem kırmızı kart gösteremiyor. Kendisi bana geldi, mahkemede de söyledim. Sen dışarıya git, dışarıda rahatla. Kendisi her dönemde Fenerbahçeliyim diyor. İleride bu kulüpte görev alır, çalışır ama dışarıda kalmasında fayda var. Milli maçta yaptığı davranışlar doğrudur yanlıştır, eğer Fenerbahçe forması altında yapsaydı bütün gazeteler Fenerbahçe'ye mal ederdi. Avrupa'da oynamak rahat, oyuncuya baskı yok, yönetime baskı yok, futbolcuya baskı yok. Fenerbahçe'nin kapısı her zaman Emre'ye açık. Yarın yazarlar, seneye geliyor diye. Öyle bir şey söylemedim, yarınların neler göstereceğini hiçbirimiz bilemeyiz.



ANONS OLAYI

Futbolculara sahip çıkın, hocaya sahip çıkın. Niye ? Bir organize var gördüm bunu. Bir statta tezahürat yapılır. Ben 22 senedir bu kulübün içindeyim. Nereden ne olduğunu iyi anlayan bir insan oldum. Bir kısım başlar, yeni bir tezahürat hazırlamışlardır, sonra yanındaki karşısındaki en son 90. dakikada herkes söylemeye başlar. Ama 1. dakikada herkes aynı şeyi söylerse bir organize vardır. Ben bir duyum almadım ama hissettim. 1-0'dan sonra oyuncuların hepsi düştü, Aykut hoca üzüldü, bir iş yapıyor, görev almış, oyuncular sanki onlar değersizmiş gibi üzüldü. 1-0'dan sonra Gaziantep bizim sahaya çok gelmeye başladı. Hepimiz insanız, kötü sözde o tepki bizi bazen aşağılara kadar düşürür, o an ben onu hissettim ve anons yaptım. Ben Fenerbahçeli bayanların tarihi değiştirieceğini bilmeyecek kadar aptal mıyım? Ben provokasyon yapıldığını gördüm. Rica ediyorum dedim, azarladı diyorlar, oyuncularına sahip çıkın diyorum. Benim konuşma tarzım böyle. Belki bile şimdi sert konuşuyor falan diyorlardır.



Bir şey oluyor, Avrupa'dan alıyoruz, AB'ye uyuyoruz, bir de bize uysunlar. Gerekirse onu hissederse uyarırım. Rica ediyorum, azarladı diyorlar. Uğur Dündar da dinliyorsa, benim iyi dostum, sevdiğim bir insandır. Dinlemeden o da azarladı diyor, sonradan bunu düzeltti. Sahadaki değerlerimize sahip çıkın diyorum.



Ben 60 yaşıma geldim, Lig TV'de benden yaşlı olanların ellerinden öperim dedim. İnsanların orada sonradan Twitter'larda hepsi çıktı. Dışarıdan bir organize yapmışlar, yapma Sayın Dilmen. Organize olmadan bütün stat aynı şeyi söyleyebilir mi? Manisa maçında oradaydım, sarı diyorlar lacivert diyemiyorlar, sonradan anons yaptılar vs. Hiçbir zaman azarlamam, bu süreçte verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Onlar da biliyor ki Aziz Yıldırım o anlamda söylemez. Ben orada o oyuncuların düştükleri pozisyonlar, taraftarın provoke edildiği için söyledim. Gerginim şu anda da gerginiz. Gergin olmadığımız zaman yok ki.



Taraftar taraftardır, kadın erkek olmaz. Ben 50 bin erkeğin içinde Alex'i alkışladım. Fenerbahçe'nin daha büyümesi lazım. Fenerbahçe, Türkiye'dir, Türkiye'nin de Fenerbahçe'ye ihtiyacı var. Fenerbahçe yoksa Türkiye'nin bir şeyi eksiktir. İslam Çupi de aynı şeyi söylüyor. Burada önemli olan Fenerbahçe'nin daha da büyümesi. Fenerbahçe büyüdükçe ülkenin sporu da büyüyecektir. Fenerbahçe olimpiyatlara 18 tane sporcu göndermiş, Fenerbahçe mecbur mu amatör branşlara oyuncu göndermeye? 18 tane sporcu Londra Olimpiyatları'na gitmiş. Kimse bize söylemedi, bunların hepsini kulüp harcıyor ama karşılığı yok. Kulüp nereden harcıyor, futboldan gelen gelirlerle harcıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü geçen sene yaşadıklarına rağmen, bu sene de bu ayrım iyice belirlendiği halde yine de amatörlere yatırım yapıyor. Nevin Yanıt'a devletin ne katkısı var? Bir tek şampiyon olduğu için katkı veriyor. Nevin Yanıt şampiyon olduğu için kulübünüz 24 milyar devletten yardım alıyor. Nimet Kakakuş, gençler dünya ikincisi. Kulüp devletten 10 altın yani 6 milyar para alıyor.



Gamze Bulut olimpiyat ve Avrupa ikincisi oldu. Fenerbahçe'nin kazandığı 176 altın. Misyonun bir karşılığı olmalı. Kamuoyu takdir ediyor da açığı nereden kapatacağız? Yelken, iki tane çocuğumuz gitti, masa tenisi, Melek Hu, boksa Adem Kılıççı, Yakup Şener, Atletizm Fatih Avan, Nevin Yanıt, Melis Mey, Burcu Ayhan, Hüseyin Atıcı, Tuğçe Sadıkoğlu, Gamze Bulut, Voleybolda Eda gitti, baskette Birsen Vardar, Esmeray, Yasemin.



Kürek ve yüzme hariç bütün sporcularımız olimpiyatlara gidiyor. 1998-2011 bütçesine baktığımız zaman harcadığımız 256 milyon dolar. Bunun karşılığında gelirimiz 155 milyon dolar, aradaki fark 101 milyon dolar. Fenerbahçe benim başkanlığımdan bugüne kadar 100 milyon dolar amatörlere karşılığı olmayan para yatırmıştır. Futboldan gelenlere, bankadan almıştır.



Devletin amatör şubeler üzerinde desteği yok. Futbol ayrı, onu sonra konuşuruz. Fenerbahçe'den başka spor kulübü olup da atletizm pisti olan var mı? Boks salonu olan var mı? Fenerbahçe hep kendi imkanlarıyla yaptı.



Atletizm şubesi son 5 yıl, 10 trilyon eksi. Yani kulüp 10 trilyon atletizm şubesini desteklemiş. 10 yıl içinde Nevin Yanıt, Melis Mey, son yarışta da Gamze ikinci oldu. Nevin hem Avrupa'da hem olimpiyatlarda beşinci, Nimet kızımız, erkeklerde, Halil Fatih Avan başarılı oldu. Ama bunun karşılığında 10 trilyon eksiğiz. Yani devletin buraya hiçbir katkısı.



Yelken Şubesinde 3 trilyon açığımız var. Fenerbahçe'nin Türk sporuna ne katkıda bulunduğu bilinsin diye. Fenerbahçe Türk sporu için yapıyor, Fenerbahçe Türkiyedir dediğimizin bir noktası.



Voleybol bayan şubesimizin 4 trilyon açığımız var, Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonluğu. Avrupa'da Fenerbahçe çağı açtı, bizim arkamızdan Fenerbahçe, Eczacıbaşı...



Bir maça gittik, Mahmut Uslu, ben, Murat Özaydınlı. Burhan Felek'te. Hakan Dinçay vardı, yanımızda bir kaç kişi de şubenin sorumlusu olan arkadşaşlarla beraber gittik. En fazla 100 kişilik tribün. Kafasını sıfıra vurdurmuş Fenerbahçe formalı, devamlı tezahurat yapıyorlar, bizde eşlik ediyoruz, salonda 100 kişi var, oralardan voleybol buralara geldi. Bunun öncüsü Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe getirmiştir. Burada Acıbadem ile yapılan ortaklık, sonra Universal ile yapılan ortaklık, erkeklerde Grundig'in geçen yıl ki ve bu sene ki katkıları. Yani artık Avrupadayız.



Masa tenisinde Avrupa'da ilk defa şampiyon olduk. Almanya'da eğer Hitler mezardan kalksa bu Alman Milli Takımı'mı diye şüpheye düşer.



Altyapıya 11 trilyon açığımız var, futbolda. Altyapıdan şimdi Recep Niyaz, bir iki tane daha oyuncumuz var, inşallah onlarla beraber bu potansiyeli karşılamış olacağız. Masa tenisinde 2 trilyon açığımız var. Basketbol bayanda 25 trilyon açığımız var. Basketbol erkekte de ülker finanse ettiği için açığımız yok.



Fenerbahçe'nin bu kadar yatırımlara rağmen, ne yaptık? Stadı yaptık, boluda topuk yaylasını 26 trilyona yaptık. Ankara'da kendi tesislerini yaptık, Dereağzını yaptık, faruk ılgazları yaptık, hepsini Fenerbahçe kendi bütçesi içerisinde yaptı. Şimdi kapalı salon meselesi, Ülkerle anlaşma yaptık. Onlara da teşekkür ediyorum. Hem Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, hem de Fenerbahçe Ülker Salonu için teşekkür ediyorum. Mal Fenerbahçe'nindir, tapusu Fenerbahçe'nin. Orası Fenerbahçe Ülker Arena, bütün kamoyunda da böyle yer alması lazım. Fenerbahçe'ye hiçbir bedel almadan o tesisi Fenerbahçe kulübüne hediye etmiştir. Takımımız yine Ülker ile beraber devam edecektir, inşallah uzun yıllar bu beraberlik olacak, ve bu sene de Final Four'a kalacağı söyleniyor, herhalde aynı şeyi sizler de düşünüyorsunuz diye düşünüyorum.



Masa tenisinde Avrupa şampiyonudur, voleybolda dünya ve Avrupa şampiyonu, basketbolda dünya şampiyonu olmamız lazım. Bir daha Nevin Yanıt gibi çıkmaz.



Aziz Yıldırım devletten yardım istiyor. Amatör şubelerin kalkınması için pilot bölgelerin seçilmesi lazım. Fenerbahçe'ye diyeceksen ki sen boks, yüzme, atletizm yap. Diğer kulüplere diyeceksin sen şunu yap, doğuda kayak var kayak yap, bir yerde güreş var sen güreş yap.



Benim yapacağım bu sporculara tesislerle, bunlara vereceğim paralarla bunları göstererek, faturalandırarak, oradan düşerek bende bu amatör şubelere yatırımı daha da ileriye götüreyim. Orada yarışan insanların Türkiye adına madalyayla kazanmalarına yardımcı olalım. Futboldan gelen bundan sonra ancak futbola harcanacak. Böyle bir tehlike hepimizi bekliyor.



100 milyon dolar diyorum, 100 milyon doları niye futbola harcamıyorsunuz diye kulüpten bana hesap sormaları lazım. Kimse anlatmıyor ben anlatıyorum, herkes korkuyor. Fenerbahçe stadı Fenerbahçe'nin kendi malı. Rahmetli Saraçoğlu bu stadın olduğu arsayı Fenerbahçe'ye o zamanki değerle kulübe veriyor. Beden terbiyesi diyor ki; gelin bu stadı 42 bin kişiye çıkaralım, size ortak olalım. Kulüp kendi hisselerinin yarısını beden terbiyesine veriyor.



Aziz Yıldırım ve arkadaşları ne yaptı ? Geldik, bütün tribünleri yıktık. Bizim anlaşmamızda sadece iki tane kale arkaları vardı. Stadı bu hale getirdik. Toprak bizimdi, betonu devletindi. Biz yıktık onu yeniden betonu biz yaptık. Devletin yapmış olduğu yıkılan betonun parası var. İnşaatı yaparken kazık sistemi yapılı dediler, bir tane kazığa rastlamadık. Şimdi bu stat devletin mi Fenerbahçe'nin mi?



Bunun parasını kulüp ödedi, bir kısmını da sponsorlardan para alarak, kendi yöneticiler kendi makinalarını getirdiler, çizimleri Nihat Özbağ yaptı, ona teşekkür ediyoruz. Her şeyi kendimiz yaptık.



Bize devletin bir tesis yardımı yok. Bir tek kapalı salonu yaparken oradaki yerle ilgili devlet büyüklerimiz yardımcı oldular. Bir de topuk yaylası için maddi yardım aldık. Şu an beden terbiyesinin kiralık gibi gözüküyor. Eğer 2020 yılında olimpiyatlara talipsek, devletin oturup amatör branşlarla ilgili yeniden düzenleme yapması gerekir. Bu külüplerimizle beraber yeniden izah edilmesi lazım. Bunların sporcu yetişmesi, tesis yapması açısından desteklenmesi lazım. Bunları yapacak devletin gücü de var. O zaman Nevin Yanıt belki 5 tane çıkacak. Bugünkü çocuklar 2020'de yarışacak insanlardır. Şu andan yatırım yapmamız lazım ve o insanlarla olimpiyatlara hazırlanmalıyız.



3 TEMMUZ

Süreçle ilgili konuşmak isterim. Mahkemede yapmış olduğum savunma orada kısıtlı bir çerçeve içinde kaldı. Her çürütmeye çalıştığımız konu kamuoyuna iyice aksetmedi. Yargı süreci yargıtayda devam edeceği için hukukçular bu konularda fazla yorum yapma, bekleyelim diyorlar. Bir gün konuşacağız muhakkak.



Yaşadığımız süreç sadece Fenerbahçe'nin süreç değil, Türkiye'nin yaşadığı bir süreçtir. Açıkçası Fenerbahçe'nin bu süreci yaşamasının Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe camiasının dışında hiçbir camia bu sürecin altından kalkamadı. Hep söylediğimiz Fenerbahçe Türkiye'dir sloganından yola çıktığımız sürece, başında Türkiye olan her karara saygılı olacağımı söyledim, söylüyorum.



Bir kere biz şikeden dinlenmedik, çünkü dinlendiğimiz tarihte şike Türkiye'de suç değildi, biz silahlı örgütten dinlendik. Ben ve Mahmut Özgener silahlı örgütten dinlendik. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nde 25 milyon taraftarı olan kulübün başkanını, hergün ortada olan bir insanı eğer devlet elinizde hiç bir bilgi belge yokken silahlı bir örgütten dinliyorsanız bu yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. Benim her şeyim açıktır. Benim neden silahlı örgütten dinleme kararı aldılar? Bu dinlenme kararı almadan önce kimler silahlı örgütten dinleniyordu. Giresun'da olgun peker. Ben nasıl suçsuzsam olgun peker de suçsuzdur. Giresun'da pastanede beraberlerken o ona laf atmış, aralarında kavga etmişler. Bir arabayla büfeye girmişler. Türkiye'nin her yerinde hergün binlerce olan olaydan dolayı silahlı örgütten dolayı bizi oraya bağladılar.



Evimde 4 tane ruhsatlı silah vardı, ruhsatlar iptal oldu. Evimde arama yapmadılar, ben gidiyordum kürek yarışlarına, geldiler tezkereyi gösterdiler gittim, Madem ki ben silahlı örgütten dinleniyorum, her tarafa yayınlandıysa ; devletin bazı kurumlar çalışan kişiler tarafından medyadan bazı kişilere verilerek bir kirlilik yaratıdı. Sanki Aziz Yıldırım'ın evinde silahlar bulunmuş gibi yaratıldı. Benim mezarım burada, belli. Ben bir yere gitmem.



2 Temmuz'da Şekip Bey bir şeyler duydu, geldi konuştuk. Ben çok şey anlatırım, çok insanlar zan altında kalır, üzülürler. Bizimle ilgili bu operasyonu yapanlar üzülürler. Görüntülerle zamanı gelince konuşacağım. Sonuçta bu davadan biz dinlendik. Bu şubat 15-16 tarihli. Sonradan bu dinleme nisan ayında... Biliyorsunuz 14 Nisan'da yasa çıktı. Yasa çıkmasına rağmen aynı dinleme devam etti, yasadan dolayı dinleme almadılar ve sonunda bu operasyon yapıldıktan sonra biz Metris'e giderken mahkeme ifadelerinden sonra, Metris'e teslim tutanaklarında 6222'nin bilmem kaçıncı maddesinden şike suçundan dolayı yazıyordu, halbuki beni silahlı örgütten dinlenmiştim. Burada sayın başbakana teşekkür ediyorum, o dönemde bu hadiseleri gördü ve kanunun değişmesi için kendi ekibindekilere çalışmalar yaptırdı.



Mahkemeler başladıktan sonra baktılar ki bizi şikeden atamayacaklar, silahlı örgütte de yok, suç örgütü lideri olma, ikincisi de haksız ekonomik kazanç. Bütün mahkemeler çerçevesinde cebir ve şiddeti bulamadıkları için ileride cebir ve şiddet yapabilir. Yapmazsa, olsun biz cezalandıralım. Bu mantıkla bu hadiseyi oturttular.



Şikeyle ilgili her şey varsayımla. Diyor ki; Aziz Yıldırım, İbrahim Akın'a 100 bin dolar verdi. O zaman ispat edin dedim. Ben verdiysem bu paraları ya kendi hesabımdan çıkardım, ya da kulübün hesabından çıkardım. Bütün maliyeden benim hesaplarımı incelettiler, hiçbir şey yok, kanunsuz hiçbir şey yok. Kulübün hesaplarını incelettiler, orada da herhangi bir şey yok.

Mahmut Bey ile konuşma yapıyorum, işte bundan dolayı dinledik, Aslında bizi daha önce dinliyorlar. Ali Yıldırım konuşmasında 23'ünde emniyet kendi arasında tutanak tutuyor, 23 diye tarih ediyorlar, 25'indeki konuşmaya atıf yapıyorlar, demek ki sonradan alıp düzenliyorlar.



Mahmut Özgener'e şunu söylüyorum; ben tatile gidiyorum, kenan bey geldi bende Kenan beye gerekeni yaptım diyorum. Ben şike yapacak olsam TFF Başkanı'na söyleyebilir miyim? Ve bunları resmi mi yaparım? Ama ben kanunla ilgili hiçbir çalışmanın içinde olmadım ve yapmadım. 6222 sayılı kanunla ilgili ben ancak şiddet ve düzensizlikle ilgili kısmı o zamanki sayın bakan Ekrem Bey ile beraber yaptık. Ankara'da ben Göksel Bey konuşmalar yaptık. Sonra bütün kulüpleri topladık. Orada bu kanunla ilgili hiçbir çalışmada bulunmadım. Bir kitap içinde bu kanun nasıl hazırlanmış belli, benimle hiçbir ilgisi yok.



Fenerbahçe'yi bunlarla suçluyorsanız Türkiye'de hiçbir tanesi ben yapmadım diyemez. Bir kulüple ilgili şikayet yapıyorsunuz, herhangi bir şey olduğu zaman savcılar hakimler gereğini yapıyor, burada gereğini yapmıyorlar. Bu bir şike davası değildir. Eğer bu şike davası olsaydı, o zaman ne yapardınız? Diyelim ki ben Eskişehir'e para verdim. Bülent Uygun'a diyor ki Fenerbahçe'ye karşı şöyle şöyle oynarsan berabere kalırsın, böyle oynarsan yenersin. Bülent de diyor ki; Ben zaten öyle oynayacağım, böyle oynayacağım. Maç bitiyor Eskişehir'i yeniyoruz. Bülent'i arıyor senin 5 numaran şike yaptı, seneye Fenerbahçe'ye gidecek. Madem şike davası bu oyuncuyu Fenerbahçe almadı. Bütün oyuncuları çağırın, 18 kişilik kadroyu, çağırın konuşun dedik, eğer varsa yaptıkları bir şey söylerler zaten. Öbür bir tanesi diyor ki; biz 50 milyar verdik diyor, çağır sor onu, kim verdi nasıl verdi.



Aziz Yıldırım'ı burada suçlamak istiyorsan, bu olur zaten. Trabzon'a diyor ki; 200 milyar İbrahim Akın'a verdiler diyor. Çağır o zaman arkadaşı, sana kim söyledi, gel bunu nasıl duydun, anlatsın? Hiçbir şey yapmıyorlar, yapılmadı.

Cemil Turan, Yılmaz Vural, İbrahim Akın'ı çağırdılar, ya Aziz Yıldırım ile ilgili bilgi ver ya da çık git dediler.

Adam yazıyor gazetesinde, gidiyor savcıya ifade veriyor; şikeyle ilgili duyum almadım diyor. Ama o insan 3 ay sonra kasım ayında yazıyor, ben neler biliyorum, neler. Madem ki şike bu mesele o zaman çağırın hep beraber temizlenelim. Sivas'a para gitti diyor, komutan geliyor, vali, belediye başkanı ifade veriyorlar o çantanın ne olduğunu anlatıyorlar. Siz sokakta milyon dolar olan parayı arabanın arkasında bırakıp yatabilir misiniz? Daha çok şey var söylenecek, ama bunların zamanı var. Ama ileride inşallah bu yargıtay safhasında ve sonunda daha net bilgiler alacağız.



Bakın Şekip Bey'le de, İlhan Bey'le de bazıları kamış sokuyorlar. Biz Fenerbahçe'yiz, biz küseriz, darılırız da. Şike davasında şu dosyanın içerisinde ne varsa mesulu benim. Benim için bu insanları hapiste yatırdınız, bırakın bunları, ben kalırım dedim. Ben istemeseydim yönetime alır mıydım? Davada gizli ne var yani? Hepsi orada yazılı çizili. Yakalayıp da söyleyebilecekleri bir şey yok ki, hepsi ortada. Eğer ben bunu almış olsaydım, bu işleri yapmış olsaydık iki defa direkten dönmezdik, şampiyon olamadık. İnsanların ne kadar ağladığını hepimiz gördük. Bilseydim ben yapardım, diyorlar ya hallederdim, o zaman da hallederdim, demek ki yapmıyormuşuz bir şey.



9 milyon Euro verdiğiniz bir oyuncuyu transfer ediyorsunuz, şike yapmış oluyorsunuz. Ankaragücü'nden Serkan diye bir çocuk aldık, onu kaleye koyduk. Sen eğer bu işleri yapıyorsan, bilerek bu oyuncuları alıyorsan. Sezer, bana savcı kendi söyledi, tertemiz çocuk dedi. Tercüman 1 buçuk sene ceza alıyor, Vederson bu olaylara bulaşmış deniyor 5 ay ceza alıyor. Biz bu kadar mı insanlık dışı adamlar mıyız? Hepsi pırıl pırıl çocuklar bunlar.



19 maç şike yaptılar diye açıklama yaptılar. Benim suçlamalar 7 maç. Ona bakarsan savcı yalnız bizi değil ki, Beşiktaş da var gözüküyor, Trabzon da var, Sivas da var. Bu yargıtayın sonunda hepimiz neyin ne olduğunu görürüz. Ama bu şike davası değildir, ben örgüt lideri olamam, ben bunu işleyecek olsaydım, böyle bir örgüt kuracak olsaydım 2006'da da kurardım, 2011 de de kurardım.



Sadri Bey ben Fenerbahçe'ye yenileceğim dedi, ortalık birbirine girdi. Espiri yaptı, bizim sahada berabere kaldı, taraftar stadı yaktı. Hepimiz üzüldük. Bir tane Fenerbahçe Başkanı, yöneticisi, antrenörü, oyuncusu bize yenilin, oynamayın dedi mi? Vicdanlarına ellerini koysunlar söylesinler. Onlarla ilgili olan tapeleri işleme koysunlar bakın neler olacak hepimiz göreceğiz.



Sivasa balık gitti deniliyor ve Mehmet Yıldız. 8 buçukta balık mı gönderilir. Mehmet Yıldız bana geldiler söylediler diyor. Varsayımla bizi suçlamasınlar. 105 yıllık bir kulübü lekelendirmeyelim, bunlar ayıp şeyler, yanlış şeyler. Bunu yaptıranlar da yapanlar da şu anda herhalde üzülüyorlardır bu hareketi yaptıkları için. Aziz Yıldırım'ı aldık içeri, arkadan şu çıkacak bu çıkacak.



Savcı Mehmet Berk iki tane çok önemli konu söyledi. Biz dedi bu davanın 2-3 ayda unutulacağını söyledi, bu çok vahim bir kelimedir, eğer bu davayı 2-3 ayda unutulacak sandıysanız bu şike davası değildir.



Ali Koç ile Murat Özaydınlıyı da alırdık dedi, o da çok vahim.



Üçüncüsü bütün basında yazılanların yüzde 90'ı yalan dedi. O zaman görevden alındıktan sonra bunları söyleyecektiniz. Vicdanen rahatsızlar, bunu gösteriyor.



CAS DAVASI

Fenerbahçe yönetimi hem Türkiye menfeatini düşünerek CAS davasını çekmiştir. Siz de araştırın her şeyi biz anlatmayalım.



Fenerbahçe'nin menfeati Türkiye'nin menfeati neyse o'dur.



Mali kayıplar şunlar bunlar hepsi bir türlü telafi edilir; burada lekeler kalkmaz, bu lekelerin kalkması lazım. Bu basit şeylerle suçlanmaması lazım,



Ömrüm yetene kadar bu mücadele devam edecektir, bunu herkes bilsin. Bu çok yanlış bir suçlamadır. Fenerbahçe camiası ve kulübü bunu haketmedi. Bugünkü yalnız bize yapılmış operasyon gibi yapılan hadise yanlıştır.



Ben konuşurum istiyorsanız.



Ne öğrenmek istiyorsanız ,rahatlıkla sorabilirsiniz, karar sizindir, her şeye cevap veririm, hiçbir şeyden çekinmem, beni de tanıyorsunuz.



Hiçbir şekilde TFF'nin yapmış olduğu seçimlerde çok büyük etken olmama rağmen, son seçimi ben olmasam yapamayacaklardı.

29 Haziran'daki seçimde Mehmet Ali Bey'in seçildiği seçimde, Melih Bey ile 2. Ve 3. Lig takımları birbirine küfür ettiler, birbirlerine girdiler. Gittim Mehmet Ali Bey'e dedim ki; bu olmayacak, kavga yarıda kalacak, bu seçim olmayacak, Melih Bey'le konuşun bunu halledin. Sonra benim Melih Bey'le aramız olmamasına rağmen Melih Bey'le mutfakta konuştuk.



Bir para istiyorlarmış, bende konuşturdum, dedim ki, Ankara Belediye Başkanı'sın, burada kitlemeyin, yakışmayacak, kendisini kürsüye çağırdım sonra uzlaştık seçim yapıldı.



Olmasaydım o gün Türk futbolu seçim yapamıyordu. Ben hiçbir seçimde hiç kimseyi önermedim. Ne tahkim kurulu, ne disiplin kuruluna, ne yönetime. Ben hep başkanları tanırım. Ben net konuştuysam yönetimle 2-3 kişi ve başkanla konuştum.

Bir defa geldi Oğuz Bey ben kulüpler birliği başkanıyken, başka konuşmadım. Her şeyi söyledim, nerede bir tane Aziz Yıldırım'ın konuşması, bir tane hakem tayini yaptırmış mıyım? İyi hakem verin dedim, gelen hakem iyi idare edemez diye Oğuz Bey de onunla beraber gelsin, ona yardımcı olsun.



Antep maçında Hüseyin Göçek iki tane penaltı vermedi. Son dakikada o penaltıyı atmasak bütün tribünler aşağıya inecekti. Geldim anons yaptım, yapmayın ettim. Hakem yaparken bir şey yok, biz yaparken ceza.



Ben halletseydim bursa maçında berabere kaldık, niye halledemedik. Rakiplerimizin bize oynadıkları oyunlarla diğer oyunlar aynı mıydı?



İçerideyken resim çeken çocuğa çıkmasın, gazeteciler cemiyeti o resim yüzünden ödül verdi. O gazeteciyle ilgili o polis arasında ne ilişki olduğunu herhalde kulaktan kulağa duyuyorsunuz.



Bir tane getirmişler bana imzalatmaya bu polisten şikayetçi ol. Aziz Yıldırım olarak ben devletin korumasındayım, polise kim yaptırdı? Beni fazla konuşturmasınlar, ben çok şey biliyorum, bu konularla ilgili beni rahatsız etmesinler. Böyle şike davası olmaz.



O gazetenin muhabirini evet sahaya sokmuyoruz. Benim o resmimi bastırıyorsun, ben ne yapmışım belli ama benim dışımda yapan insanların hangi resimleri, hangi kelepçeli hali var, kimlerin ne resimleri var. Ne olacak olabilir insandır. Ben yüz kızartıcı suçla içeri girmedim. Bana savcı söyledi, eğer sen Fenerbahçe'yi şampiyon yapmasaydın Sivas'ta biz bu operasyonu yapmayacaktık dedi.



Ben Fenerbahçe'yi şampiyon yaptım diye içeri alındım. Daha bunun ötesi var mı?

Muhabirler her şeyi yazıyorlar. Sen bana her türlü hakareti yapacaksın, sonra sahaya gireceksin. Her şey karşılıklı. UEFA, TSYD derneğini tanımaz, UEFA kulüpleri tanır. Problem olursa kulüplerin problemidir. Bana ceza gelir, beni tanır. TSYD bir dernektir, gazetecilerin bir araya geldiği bir dernektir, kulüplerle bir irtibatı yoktur. Sizler oraya üyesiniz, sizin Fenerbahçe Spor Kulübü derneğinden farkınız yok, sizler gelmişsiniz TSYD'yi kurmuşsunuz, Fenerbahçe kurucuları da Fenerbahçe'yi kurmuşlar farkımız yok, siz kendinizi bizden üstün görüyorsunuz.



Resim çocuklarıma kalacak en büyük onurdur, şereftir, o resim hiç alınmıyorum, ondan mutluyum, benim için şereftir, namustur ama etik değil hareket. TSYD çıksın bu haberleri yapmayın, sizlerle diyalog kursun, bunları yerine getirsin o zaman bizle muhatap olsun.



Almayınca basın özgürlüğü gitti, benim özgürlüğüm ne oldu, bunu kimse kaale almıyor. Bütün akreditasyonu ben yapacağım. Yukarıya çıkıyorum, ne kadar emekli olmuş gazeteci orada. Alakasız insanlar geliyor, ondan sonra yer dar geliyor, şimdi bunları düzene getireceğim.



TOPUK YAYLASI

Ben oraya İzzet Bey'in oğlunun sünneti varmış, ben oraya zaten cumartesinden gidecektim kalmaya. Fakat böyle sünnet çıkınca erken gitmedim. İzzet Bey daha önce de benim dosyada Faik Bey tarafından alınarak bilir kişi olarak orada dökümanı var. Beni davet etmişti, bende kalktım telefon ettim, Faik Bey'le haber göndedim, gelmem yanlış olabilir dedi. Yok dedi benim misafirim gelsin dedi. Eğer o bakanlara sesleniyorum; madem ki oradaki insanları suçluyorlar, ben mahkemeye veriyorum, onlar da mahkemeye versinler.



Gittim sayın bakana derdimizi anlattım, maliye bakanınına da randevu vermiştim gidemedim. Kendileri gidip hakimlerle savcılarla görüşüyorlar, ben kimseyle kapalı kapılar ardında görüşmem, açık görüşürüm. Türkiye'de sporu bitirdik, herkes kavga, dövüş, Aziz yıldırım ne yaptı? Bir oturun Aziz Yıldırım ne yaptı, sonra Aziz Yıldırım'ı tenkit edin.



Bu havuz 400 milyonun üzerine çıkacak dedim. Şansal Büyüka sen para saymayı çakıl sayma mı sanıyorsun dedi. Fenerbahçe 43 milyon dolar alıyor. Fenerbahçe fedakarlık yapmıştır bu havuz sisteminde ve yapıyor devam ediyor. 150-160 milyon dolarlık havuzu 400 milyon dolara çıkardık. 3-4 dakikalık yayını...



Oradaki amaç iki grubun alması ve diğerlerine dağıtılması. Ve Lig TV yayınları kadar da 3 dakikalık diğer görüntüler var. Özet görüntü yayınlayacaklar, o zaman yayınlanmayınca bizlere zararları var, oturuyorlar dedikodu yapıyorlar. Verilecek o insanlar da futbolu tartışacaklar. Kendi görevleri olmayan şeyler yapıyorlar. Türk sporu geriye gitti, gidecek de.

Türkiye'ye artık büyük oyuncu getirme şansı ortadan kalkıyor. UEFA kriterleri gereğinde bütün gelirler yalnız futboldan gelenler futbola harcanacağı için o zaman iyi oyuncular Türkiye'ye gelmeyecek.



Altyapılara önem verilmeli, Türkiye'nin sistemi yok. Abdullah Avcı altyapıdan gelmiş, daha ikinci maçında adamı idam ettik. Bırakın şampiyonayı bitirsin, sonra oturun bu adam yaramıyor gitsin, o zaman ona görev verenler düşünsün. Estonya maçı ters bir şey olsaydı ...



Ben bu yayınların hiçbirini seyretmiyorum, Lig TV ve NTV Spor seyrediyorum. Başka hiçbir şeyi seyretmiyorum. Aksi halde biz bu tepkileri koymalıyız. Türkiye'de gazete okuyan insanları toplasan 3-3,5 milyon. Niye yukarı çıkmıyoruz. Facebook, Twitter çıktı artık bundan sonra geriye gidecek.



Soruyorsun, niye yalan? Yalan satıyor diyor. Bu zihniyet değişmeli, doğru yazmalı, doğru satılmalı. Bizler bu tepkiyi koymalıyız, yalnız Fenerbahçe değil, Galatasaray, Beşiktaş.



Hangi televizyon iyi program yapıyorsa onu seyredeceğiz, hangi gazete doğru haber yapıyorsa onu satın alacağız. Gazeteyi sabah okuyan o gün bitti. Belki de yalan bir haber, yalan bir haberden dolayı mutsuz, yalansa haber yönetici o haberden sıkıntılı.



İlhan Ekşioğlu ve Şekip Bey'le de hiçbir problem yoktur, ben kaldığım müddetçe buradalar. Ben ayrılırım giderim ondan sonra ne olur bilemem. Böyle nifak tohumları sokmaya çalışmasınlar. Kimseden bir şey gizlemem, ne varsa dosyada. Ben hiç kimsede hayatımda korkmadım, olmayan bir şeyi olacakmış gibi bir şeyleri anlatmalarından rahatsız olmam. Zaten ortaya çıkar.

Kendisinde ispat ...... iddiada bulunmasınlar.



Topuk Yaylası'nda bir dostumun sünnet düğünü vardı, oraya gittim. Bakanların dışında çok önemli insanlar vardı, orada onlarla da merhabalaştım, konuştum.



Bir de gölün kenarında biraz yürüyüş yaptım, ondan sonra arabama bindim gittim. Kendileri kimlerle buluşuyorlar, nerelere gidiyorlar, onları açıklasınlar. Nargile içmeye benzemiyor bu işler.



Bundan sonra bu kanuni işlere çok önem vereceğiz. Kulüpte Ender Bey, Vedat Bey, Talat Bey şu anda çalışma yapıyorlar. Kurumsal yapıyı nokta nokta hepsinin hazırlıklarını yapıyorlar. Bir değişim yapıyoruz. İçeriye profesyonel arkadaşlar geliyorlar.



ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI

İsmini indirmedim, indirmeyeceğim de. Her şey para değildir. Teklif yapanlar var, her türlü konuşmaya hazır olanlar var ama bizim için orası vefa yeridir. Uzun yıllar kulübe faydası olmuş bir başkanın isminin orada olması önemli. Benim başka iki büyük projem var.



Gelecekle ilgili neler yapılması gerekir dediğimde, öncelikle Türk sporundaki toplumsal barışın sağlanması gerekir. Tüm kulüplerin Türk sporunu menfaati içerisinde bir araya gelmesi lazım. Yani bütün kulüpler bir araya gelip yeniden bir barış sağlanmalıdır. Bunu artık federasyon mu yapar, veya kulüpler birliği mi yapar bilemiyorum, ben buradan böyle olması gerektiğini söylüyorum.



Galatasaray'la, Trabzon'la 3 Temmuz'dan önce biz kavga mı ediyorduk? Rahmetli Özhan Canaydın, Süleyman Seba Bey buluşur bir arada yemek yerdik. Ben yetkilerimi gerekirse Özhan beye, Süleyman Bey'e verirdim, onlar bana verirdi. Kulübü temsilen anlamında söylüyorum. Geçen sene bu operasyon yapılana kadar Sadri Şener'le bir şeyimiz mi vardı. Ne diyordu; Kulüpler Birliği sayın Aziz Yıldırım bundan daha iyi çalışanı bulamayız, Yıldırım Bey'le de böyleydik.



Dargın olabilir, ben herkesle yemek yemek, herkesle oturup konuşmam. Benim zamanım yok. Hiçbir gazeteci ile duydunuz mu , Alaattin Metin hariç o da devamlı bizle geldiği için, bir de arada Şansal Bey'le, Rıdvan Bey zaten camianın çocuğu, bunlarla senede bir kere yemek yemişimdir.



Sayın Ferit Şahenk bana yakın, ben ona yakınım, arkadaşız dostuz. Bir gün sizin için veya burada herkese için Ferit Bey'e bunu atın, şunu şikayet etme yaptık mı? Bir şey varsa açar Fuat Bey'e söylerim, ama hiçbir zaman patronlar seviyesinde şikayet etmiş miyim?



Toroğlu için bu zarar veriyor dedim Lig TV'ye, Ertan Bey'e söyledim. Eğer yayınları almak istiyorsanız bu zarar veriyor. Birisi yeni evlenmiş bir sporcu, o akşam böyle olmuş. Toplumun örf ve adetlerine ters olan konuşmalar yapıyor.



Erman Bey, elinde sopayla Şansal Bey'le zevkle izliyordum. Erman Toroğlu'nun Mahmut Özgener ile telefon konuşması var, okuyun bakalım. Bir tane insan çıksın Aziz Yıldırım bizi şikayet etti desin. 14 yıldır başkanım, dile kolay. Medya Fenerbahçeli. Medya Fenerbahçeli değil, geçmişte de değilmiş. Fenerbahçeli olan da yapıyormuş, Galatasaraylı olan da yapıyormuş. Fenerbahçe'yi yalnız Fenerbahçeliler yönetir.



Ben TSYD'yi kaldırdım, herkes bana düşman. En iyi santrforu alıyorduk, orada sakatlanıyordu, bir yeniliyor daha sezon başlarken her şey ters gidiyordu. Bunları değiştirdik kötü adam olduk. Ne yaptıysam Türk sporu için yaptım. Stat yaptım kulüp için yaptım, kapalı salon yaptırdım. Ülker'le oturdum, sağolsunlar teşekkür ediyorum. Tapulu malı Fenerbahçe'nin. Ankara'da tesisler aldım yaptırdım. Topuk yaylasını yaptırdık, Beşiktaş gidiyor yapmaya çalışıyor. Bu sene basket takımı topuk yaylasında antrenman yaptı. Bütün Bolu etrafında gitmiş 5-6 takım kamp yapıyor, daha önce hep yurtdışında yapıyorlardı. Aykut Kocaman bana başkan biz artık yurtdışına gitmeyeceğiz dedi. Bende aynı fikirdeyim. Biz başka takımları yurt dışından getireceğiz. Geleceğiz burada bizim statta beşiktaşla bir turnuva yapacağız, kamplarımızı da topuk yaylasında yapacağız. 6-7 tane 2. Lig ve 3. Ligden takımlar geldi. Daha uzun kalmak istiyorlar veremiyoruz ama sırf onları kırmamak için.



Seneye Avrupa'nın bir çok takımı gelecek. Bu imkanları türk sporu için yaptık. Galatasaray Arena'yı yaptı, devlet yaptı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu hiçbir gün karşı çıktı mı? Sayın başbakanla konuşmamda da şunu söyledim, Bu devlete yapılan herşeyi destekleriz dedim. Kıskanmak yok bu şekilde. Buraya yapılan her şey bu ülkeye yapılıyor demektir, bunu hepimiz desteklemeliyiz. Devlet derse ki ben bunlara el koydum, kim ne diyebilir? Kulüplerimiz kendileri için yapacaktır ama Türk sporu için yapılan şeylerdir bunlar.



Bırakmam, ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçeli pes etmez kolay kolay. Bu takım kurtuluş savasında ülke için mücadele etmiş bir takımın camiasıyız. Fenerbahçe ile ilgili olacak her şeyin içinde oluruz. Benim başkan olup olmamam önemli değil. Böyle şike olmaz, 19 maçta şike var diyorsun, 3 tane oyuncu ortada.



Başka ülkede olsa başka türlü olurdu. UEFA'ya gittiğinde yanlış tercüme ettiniz diye geri yolladılar. Hiçbir tane delilerde bu kesindir, var mı bir tane hep varsayım.



MEHMET ALİ AYDINLAR

Ben cezaevinde yatarken, dışarıda eğer tersi olsaydı, içeride yatan kim olursa olsun mahkemesi varsa, bazı olayları yaşıyorsa onlar hakkında yorum yapmazdım, her gün de ziyaret ederdim. Konuşurdum ederdim yine kendi bildiğimi yapardım. Bu tamamen bir operasyondur, bunun sonunda hiçbir şey çıkmayacak dedim. Hastaneye geldiğinde kendisine söyledim. Bu süreç devam etti ve her seferinde bizim yöneticilerle konuşuyorlar, avukatı da bana geliyor, Şekip Bey'in de ortağıdır. Ben okuyorum, kendi düşüncelerimi anlatıyorum, fakat kendisi çıktı dedi ki; yargılama başlamasına çok az kaldı; kimin ne olduğunu yargılama başlasın göreceğiz. Bunu düşmanın söylemez.



Allah kimseyi göstermesin, çocuğu vefat etti, rahmetli Hasan Doğan, ben, Cihan Kamer hemen kendisinin yanına gittik. Gereken neyse bize düşen görevleri yaptık, acısına her türlü katıldım, Ali Koç ile beraber özel helikopterle gittik. Sonra geldiler dediler ki, yanında olan isimler... Ve tuttuk biz voleybol takımını kendisine verdik ve bütün arkadaşlarıma kimse karışmayacak dedim, büyüttüler. Devre arasında problem çıktı kızlar arasında, kızlar arasında gruplaşma olmuş, yanlış antrenör getirmişler, o antrenörden dolayı sorunlar çıkmışlar. Toplantı odasında bütün sporcuları çağırdım, kendisi gelmedi. Ben bu kulüpte grupçuluğa karşı bu kadar karşı gelirken siz bunlara müsaad ediyorsunuz, sonra antrenörün görevine son verildi. Sonra Mehmet Ali Bey Belçika'dan antrenörü kendisi buldu getirdi, ondan sonra kız takımı şampiyon oldu. Arkasından hiçbir yöneticiyi işine karıştırmadım.



Takım şampiyon oldu, Aziz Yıldırım şampiyon yapamaz, o arma yapar. Suudi Arabistan'da kendisi yaptı, dünya şampiyonu oldu, bu sene de şampiyon olacaklar. Ama ondan sonraki sene Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu oldu, bir sene üçüncü filan olduk, yani bunları yaparken bütün yetkileri kendisine ben verdim. Bir başkası olsa vermezdim, bu kupayı da ona kaldırttım.



Biz hapisteyken, göreceğiz ne olacağını dedi. Gidiyor savcılarla konuşuyor, bize bunları yapıyor. Devletle olan ilişkilerdeki o tutarsızlıklar.



Nihat Bey daha önce de belirtti, yoruldum dedi, haklı. Biz kaç sene Nihat Bey'le kardeş gibiyiz. Bana 2 sene önce dedi ki; ben bir dahakine yokum, yoruldum dedim. Biz hepimiz amatörken burada profesyonel gibi çalıştık. Bir tek ben hariç herkesin işi gücü var.



Ali Bey'in ailesi bu dönem dinlenmesini istedi, hergün kulübe geilyor, bizimle beraber katkı yapıyor. Cihan Bey de ayrılmak istedi, ayrıldı. Serhat Bey'ler de çok büyük projeler aldılar. Bazı şeyler hatır için yapılır, belli bir noktadan sonra kendi işlerine dönmeleri lazım. Hepsine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu yaşanan süreçte tutumları, davranışları adına hepsine teşekkür ediyorum.



Beni, Galatasaray'ın bizi şöyle ya da böyle görmesi entere etmiyor.



HAVUZ SİSTEMİ

Benim dediğimi yanlış anladınız dedim. Dedim ki; bu havuz sistemini bu noktaya kim getirdi? Aziz Yıldırım getirdi, bu paraları Aziz Yıldırım getirdi. Şimdi siz durmadan şike davasından dolayı bizi suçluyorsanız. Bu havuz varsa bizde bir sıkıntı varsa o zaman bizim bu havuzun dışında kalmamız gerekir. Kulüplerin söylemesi gerekeni ben söylüyorum. Bizim yargıtay sonuçlandıktan sonra biz lekesizsek biz havuzda devam ederiz, orada bir ceza çıkarsa hem şahsım hem kulübüm adına neyse genel kurulda yaparız dedim. Bunun şartı bütün kulüpler konuşmalarında bize hücum etmeyecekler, çünkü yargı devam ediyor. Yarın bu karar bozulur gelirse onaylanmazsa yeniden yargılanırsak gelecekte olacakları kapatmayalım diye bunu söyledim. Ben bunu TFF başkanına anlattım, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Bey'e anlattım, herkese anlat dedim. Aynı şekilde suçlamalara devam edecekseniz çıkmak için elimden geleni yaparım dedim. Yargının sonunda olan olur. Eğer ben kirliysem benden dolayı buradan paralar kazanıyorlarsa burada bir yanlışlık var. Paylaşım hakkında ileride bir şeyler söyeleceğim, gerekeni söyleyeceğim.

Bugün kulübün büyümesi için havuz sisteminde önünüz kesik, 45 milyon alacaksınız fazla alamıyorsunuz. İddaya bakıyorsunuz, bütün kulüpler eşit alıyor, 5 er milyon veya 4, 3 ne alıyorlarsa benim bıraktığım dönemde 3 buçuk 4'tü. Oradan da bir artırım yapamıyorsunuz, bizim bilet fiyatlarında kale arkası 44 – 45 lira artıramıyorsunuz, insanlar artırınca maça gelemiyorlar. Fenerbahçe'nin 231 milyon dolar olan bütçesini fazla yükseltme şansı yok. Fenerbahçe'nin 300 milyon euronun üzerine çıkmalı ki o zaman Avrupa'da güçlü olursunuz. Onlar yükseliyorlar, devam ediyorlar biz olduğumuz yerde sayıyoruz. Aşmak için yeni projeler üretmeniz lazım.



Bir tane önemli proje iddaa... Türkiye'de oynanan iddaanın yüzde 93'ü yurt dışı takımlarına oynanıyor, yüzde 7'si Türk takımlarına oynanıyor, bu yüzde 7'nin 1.4'ü Fenerbahçe'ye oynanıyor, diğer kulüplere 1'in altında oynayarak devam ediyor. Biz burada yine eşitlik sağlansın diye isim hakkımızı onlara da verilsin diyoruz. Aslında Fenerbahçe burada isim hakkından dolayı diyelim 5 trilyon alıyor, aslında 25 trilyon alması lazım. Yarın belki de anlattığımız zaman insanlara belki daha yüksek rakamlara gidiyor.



Yalnız Lig TV seyrediyorum, bir de NTV Spor seyrediyorum, hiçbir haber vs. seyretmiyorum. Ya öldü, ya hanımını bıçakladı, ya kocasını kesti onun için hiçbir şey seyretmiyorum.



Kombine bilet aldığınız zaman düşük oluyor, şu anda 30 binin üzerine çıktılar. 8 bin daha satılırsa pahalı diyenler o zaman o fiyatlardan kimse şikayet etmez.



Azizsilin yok. Türkiye'de bir zihniyet var, siz sorumlusunuz ama hiçbir şeye karışmayacaksınız. Bunun sınırları şu; oturur konuşursunuz. Herhangi bir sorun olursa ailede oturur konuşmaz mısınız? Şu oyuncuyu muhakkak oynat, bunu oynatma böyle bir şey olmaz.



Ekonomide servis yapanlar, hiçbir antrenmana gelmeyenler yorum yapıyor da Aziz Yıldırım söyleyince suç mu oluyor veya başkanlar söyleyince suç mu oluyor? Selçuk Şahin geldi beni Metris'e ziyarete geldi, gülüyor. O hafta Galatasaray maçı var, bana uzaktan şut at diyeceksin dedi. Ben her Galatasaray maçı öncesi uzaktan şut at, öne git kafa vur, bunu söylüyordum. Aykut hocaya şu oyuncu ne oldu, niye oynamadı? O da sebebini söyler, o da der şu sebepten oynamadı.



Bu kadar antrenörle çalıştık, hiçbir tane antrenörden başkan bana böyle yapıyordu, böyle söylüyordu o yüzden ayrıldım dediğinizi duydunuz mu? Ben gelip söylerim.



Ben gidip söylersem kişilikli adam kalır mı? O zaman gider yani. Aykut Kocaman'a 2 yıldır kimse sormamıştır, sormaz da, niye soralım? Bunları oraya getirtip koyduk, ona güvenmiyorsak oraya koyulur mu?



Ortega öyle gitti. Fenerbahçe en önemli kadrolarından birine ulaştı. Fenerbahçe'nin UEFA'da iyi yerlere gitmesi lazım, bunu hepimizi söylemeleyiz, Galatasaray da Şampiyonlar Ligi'nde belli noktalara gidebilmeli. Bunu herkes söylemeli.



Azarbaycan-Portekiz maçını seyrettim, 75'e kadar ne goller kaçırdı Portekiz. Zayıf takım yok. Azarbaycan bile derli toplu oynuyor, ilerletmişler futbolllarını. Portekiz'e karşı daha etkili oynuyorlar, zayıf takım yok. Temkinli olacağız, ama çalışacağız geçeceğiz. Bu sene Fenerbahçe UEFA'da bir şeyler yapmalı.



Fenerium'dan bahsedeyim, Abdullah Bey kızar sonra. Kığılı 50'ye yakın mağaza açtı, geçen sene ciro 59 trilyon, bu sene de 39 milyar 347.



100 trilyon bütçeye çıkaracağım dedi Fenerium'u, ondan sonra halka açacağım dedi.

Fenercell 600 bin taraftara ulaşmış, Fenernet 70 bin taraftara ulaşmış. Taraftar kartımız 310 bin, Fenerbahçe sportif A.Ş'nin bugünkü değeri piyası değeri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon'un 1 milyar 07 TL, üçünün toplamından yüzde 13 daha fazla bugünkü değeri.



Bu krizlerden önce 1,5 milyar dolara çıkmıştı değerimiz. Üç kulübü topluyorsunuz Fenerbahçe'nin değeri ondan yüzde 13 daha fazla.



PROJE 1

İki projeden biri taraftarla ilgili. Bugüne kadar Fenerbahçe'den başka hiç kimse Türk sporu için katkı yapmamıştır. Aslı Çakır'ı da tebrik ediyorum. Olimpiyatlarda başarılı olan herkesi tebrik ediyorum, katılanları da tebrik ediyorum, onlara ülkemiz adına teşekkür ediyoruz. Aslı Çakır da daha önce bizde koşmuş bir sporcumuz. Fenerbahçe Türk sporunda tek fedakarlık yapılan kulüptür. Türk sporunun ahenki bozulması diye her türlü fedakarlığı yapmıştır, yapmaktadır. Biraz da diğer kulüplerin bu fedakarlıkları anlaması gerekir.



En büyük projelerden bir tanesi. Kulübün üye sayısını artırmak, tabi 10 milyar şu anda bedeli, on milyarla bu zor. Buradaki amaç sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe'nin daha güçlü hale gelmesi, bütün taraftarların da yönetimler üzerinde etkisi olması, bunun için tüzüğümüzü açacağız. Bununla ilgili çalışmalar yapıyorum, hazırlatıyorum. Sonra kongreye açacağım, kongre kabul ederse uygulamaya geçeceğim.



1 milyon üyeye çıkarmak istiyorum, 1 milyar ve daha fazla parayı Fenerbahçe yaratmak... Türkiye'nin her yerinde taraftar derneklerini şube haline getirmek...



Bu paranın faiziyle, aidattan gelecek parayla yalnız 70-80 milyon dolar parayla amatör şubelere parayı aktarmak. UEFA'dan gelecek sıkıntıları da aşmak için bu çalışmalar yapılıyor. Sonra kulübün bazı duayane isimleriyle birlikte bu tüzükle ilgili çağıracağım konuşacağım. Cumartesi günü bütün dernekleri topuk yaylasında topladım, orada onların düşüncesini de alacağız.

Biz bunu 6 ay 1 sene içerisinde yaparız, ama Fenerbahçe'nin buna ihtiyacı var. Ana para genel kurulunun yetkisine bırakılacak. 1 milyar doları bankada nakit olan Fenerbahçe'yi yaratmak istiyoruz. Amaç yeni doğmuş olan çocukların bile üye olmasının yollarını araştırıyoruz.



PROJE 2

İkinci projenin sonunda yılda Fenerbahçe'ye 200-300 milyon dolar getirecek bir proje olacak. Ön anlaşmayı imzaladık, arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. 1 ay içerisinde bütün kamuoyuna anlatacağız. Fenerbahçe stadının altında belli bölümlerinde hazırlıkları yapılıyor, arkadaşlarımız çalışıyor.



Her Fenerbahçeli'nin gönlünde Fenerbahçe'ye başkan olmak yatar, buna karar verecek olan da genel kurulundur. Bunun dışında karar verilmesi yanlıştır, benim de bir oyum var, gelir oyumu atarım.



Sayın Rıdvan Dilmen, senin benim kalbimde başka bir yerin vardır. Seni çağırırım Rado bak böyle böyle bir problem var, sende bir şey olursa Aziz Abi böyle bir şey var dersin. Onların bütün dertleri bizim Fenerbahçe camiasının birlik beraberliğini bozmak için uğraş veriyorlar, çalışma yapıyorlar ama başarılı olamayacaktır, bunlar temizlenecektir, temizlenme zamanıdır. Herkes spor konuşmalı . Rıdvancım sen hiç alınma, seninle ilgili bir şey yoktur, senin yüzüne söyleriz. Benim söylediğimi de Fenerbahçe de daha önce çalışmış, menajerlik yapmış şahıslarla ilgilidir. Onlarla ilgili açıklama yapacağım.



Fenerbahçe telefonu kullanıyoruz, kartlarımız Fenerbahçe, Fenerbahçe ayrı bir konu, ben Fenerbahçe'yi bu işlere karıştırmıyoruz, televizyonu da izleriz.



Twitter'dan bakın en zorlarını sorun, aykırı olanları sorun.



Başka bir kulüp yaşasa bunları ben o kulüplerin yanında olurdum. Sivas var, Beşiktaş var, Trabzon var,Eskişehir, Galatasaray'ın aslında var. Bu bir şike davası değildir, bu dava başka bir davadır. Şike davası olsa şikeye göre konuşma yaparız. 19 maçtan 3 tane oyuncuyla şike mi yapılır? Bir takımdan oyuncu satın alacaksan bir kişiyle mi yapılır? Bir kişi ne yapar, ne katkı verir? Ya oyuna girmemiş oyuncuyla, bir tane kaleci söylüyorlar, onun da yediği golde pozisyonda Lyon kalecisi yemiş, onun dışında bir çok görüntü gösterdik. Bu adam para alırken bir tespitiniz var mı? Oraya bir menajeri zarf veya bir tane torba koymuş, resmini çekmişler efendim bu para. Türk polisi bu kadar mı zayıf? Türk polisi yutmaz diyorlar, nasıl yutturmuş bu insanlar, ayıp bunlar vallahi ayıp. Şu mahkeme süreci bitsin ne olursa konuşacağız, bu konu öyle bitecek konu değil. Şahsımızla ilgili problem yok ama Fenerbahçe'yi lekeleyemezsiniz. Ben Fenerbahçe Başkanı olmasaydım bunlar bana bu operasyonu yapacaklar mıydı? Çünkü ben o zaman kendi işimde olan bir insan olacaktım. Ben Fenerbahçe Başkanı olarak bunları yaşadım, hiçbir gün şikayet etmedim.



TARLA KONUSU

Onunla ilgili verdiğimiz ifadelerden beraat ettiğimiz için cevap vermeye bile gerek duymuyorum.



Şekip Bey'le ilgili gizli tanık lafları çok çirkin, edepsiz ve ahlaksızla söylenen sözlerdir. Fenerbahçe yöneticisi gizli tanık olmaz, gizli tanık olan insan ceza aldı.



Bizim bazı insanlarla görüştüğümüzü söyleyenler gelip de mahkemede konuşmadılar, iki tane gizli tanık vardı ikisi de gelmedi. Fenerbahçe yöneticisine iftira atılmaz. Gizli tanık bu şekilde olmaz bu şekilde. Gizli tanık olman için senin bir şeyleri yapman lazım, o işlerin içinde olman lazım, öyle bir şey yok ki. İtirafçı da olamaz bu davada olamazdı. Biz şike yapmadık, bu çerçeve içinde yapıyorsanız o zaman bütün kulüpleri şikeden yargılamanız lazım. Kanun diyor ki; bir tarafta yönetici başkan görevli olacak, karşı tarafta da yine yönetici başkan yönetimler olacak, bu arada sporcular olacak ve o zaman bir menajer falan olursa olur diyor. Böyle bir şeyler yok yani. O tarladır veya zaten onda beraat kararı verdiği için gerek bile duymuyorum. Şekip bey için herkes insaflı olsun, biz sokaktan gelmedik, sokak insanı da değiliz. Ben 60 yaşındayım , öbür arkadaşlar 40-45 yaşında. Yapmış eminsen o zaman çıkar şu şu şu o zaman seni anlından öperim, ama karalamak olmaz. Bir tanesini mahkemeye verdik, yarın internet yayınlayacak. Bu twitter senin mi, benim adıma 3-4 tane hesap açmışlar. Herkesi mahkemeye vereceğiz, lütfen uzlaşalım vs.



Yaşadıklarımdan bir şey anlatmak istemiyorum. Çünkü ben yaşadığım için sevindim mutluyum demek olmaz tabiki. Üzüntüler yaşadık, ailemiz üzüntü yaşadı ama bugün kalkıp da iftira atanların, benimle ilgili söylevlerin çok şeylerin dinlenmesiyle tapelerin dinlenmesiyle bana yakıştırılan bütün şeylerin olmadığını gördük. Bir tane işimle ilgili konuşmam var mı ? Bir tane ihale almış mıyım? Bir tane devleti soymuş muyum? Hiçbir gayri meşru işim var mı? Bir tane tape getirebildiler mi? Sen şu insana küfür ettin dediler mi? Levent Kızıl'la konuşmalarınız var dediler, zaten arkadaşımız, kardeşimiz. Herhangi bir yolsuzluk, operayson yapmış mıyım? Niye söyleyemiyorlar? Herkes gördü neyin ne olduğunu?



Hiçbir hata yapmadım. Açık dürüstçe söylüyorum. Milli takımda şike var diyorlar, şu şike yaptı, bilmem ne diyorlar, davanın içinde var kimse ilgilenmiyor, hep biziz. Bunun sebebi ne? Bana gelip Galatasaray'la ilgili 1998'den bana gelip ben ilk başkan olduğumda TRT'ye gittim orada bir tane eski Galatasaraylı gazeteci, hayırlı olsun. Siz ne yapacaksınız? Şampiyon olacak mısınız? Olacağız, ama bizimkiler tecrübeli dedi. Onlar şunu yapar, bunu yapar. Ben o günlerden geldim. Sonra 2006'dan sonra geldiler dediler ki, Denizli'ye gitti şu gitti, bu gitti. Şunu verin ben açıklayayım dedim. Yoksa ben açıklayacağım, biz gazetecilik yapacağız dedi. O şahıs şimdi TRT'de yorum yapıyor, namuslu vatandaş poziysonunda. O namuslu vatandaş gidyior Mehmet Ali Aydınlar'ın avukatına götürüyor, orada diyorlar ki; Ali Koç, Rıdvan Dilmen, bunların hakkında yalan ne biliyorsan konuş, kayda alalım ve sana 150 bin dolar para verelim, o beyefendi alıp götürüyor bunu, ve bu TRT'de program yapıyor. TRT genel müdürüne söylüyorum, bizim verdiğimiz vergilerle bu adamlara para vermesinler, bunları temizlesinler. Belge değil ses kaydı var, dinletirim kendisine. Bütün medyada sizler için söylemiyorum bunu, herkes kendini temiz yaptı bir tek biz. Biz gazetecilerin yanına giderdik şu takım şuna prim verdi siz yapmıyor musunuz? Biz nerelere geldik.



Bursa maçında bakan çıktı söyledi, şaibeli dedi. Bursa şampiyon oldu herkes sustu.



Bazı şeyler vardır yapılması gerekendir. Biz 2006'da hakeme aç söyle aman doğru idare etsin diye rica ettik, büyüklerimizden birine doğru idare etsin. Şimdi bu şike mi değil mi? Son maç için. Kurallara göre maçı iptal etmesi lazımdı, bugün aynı hadise olsa biz takımı sahadan çekeriz. Kurallara göre oynanmadı, yapamıyorsa gidecekti soyunma odasına iptal edecekti.

Şenes beyden rica ettik, hakeme gözük. O da dedi beni görsün bir şey olmaz. Şenes beyi gördü diye ortadan yönetmesi için söylemiş olduk. O da gitti bazen gözüktü orada ama şike mi oldu? Her şeye bu anlamda bakarsak o zaman bunun altından çıkamayız.



Avrupa'dan hakemler geliyor, hepsini alıştırmışlar, her gelen Kapalıçarşıya gidiyor. Hediyeler alıyorlar, niye alıyorlar, alıştırmışlar, adamlar gelir gelmez oraya gitmek istiyorlar. Yapmayan varsa ben yapmıyorum desin ben söyleyeyim o zaman. Misafirlere hediye alma, şimdi bu şike mi? Adama alıyorsun maçını yönetiyor yine mağlup oluyorsun gidiyor. Zaten bunu federasyon organize ediyor, senin söylemene gerek yok ki. Bazı şeyleri anlamak lazım. Bochum dosyası ne odu almanya'da? Çok şey vardı, ne oldu? Şike davası böyle olmaz. Yargıtay olmasa daha çok şeyler söylerim.



Fenerbahçe gitti Kiev'de 3-4 sene önce Şampiyonlar Ligi'nde yenildi, Semih gol attı hakem vermedi, nasıl vermedi? Kimdi federasyon başkanı bir araştırın? Bazı şeyler vardır yapılır ama bu satın alma veya bilmem ne anlamına gelmemeli. Hakemi alıştırmışlar, ben kestim böyle şeyleri kaldırdım her maç yenilmeye başladık. Bazı gerçekleri hepimizin görmesi lazım. Her şeye temiz dersek, önce evimizde hepimiz temizsek o zaman her şey temiz demektir.



3 Temmuz'dan ve sonraki dönemde yönetim kurulunda benimle beraber çalışan, bu dönemde ayrılan arkadaşlar, Nihat Özdemir, Cihan Kamer, Serhat Bey, Murat Bey, Ali Koç hepsine tek tek teşekkür ediyorum, yeni arkadaşlara da teşekkür ediyorum, çünkü bu süreç zorlu bir süreç.



Aykut Kocaman ve ekibine, tüm sporcularımıza, Samandıra'da olan çimcisinden bekçisine bu süreçteki davranışlarından teşekkür ediyorum. Genel kaptanımızdan kulüpte çalışan en yüksekteki en aşağıda çalışanlara teşekkür ediyorum.



Fenerbahçe için canımı veririm diye sözüm var, benim için ne varsa Fenerbahçe için. Benim hiçbir şeyden beklentim yok. Hayatım boyunca Manisa maçında tribünleri dolduran kadınlarımızı, kızlarımızı çocuklarımızı ve sonraki dönemde stada gelen erkek, kadın taraftarlarımızı unutmayacağım. Tekrar tekrar Fenerbahçeli olmaktan büyük gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Bu davanın ne olduğunu bu yargıtaydan sonra göreceğiz.



Ben temizim diyen kadar da temiziz diyoruz. Cevap veremeyeceğimiz bir konu yoktur. Lütfen kamuoyu spora yönelsin, spordan zevk alalım.



NTV Spor
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



Rıdvan dün söyledi zaten.. Şike ile ilgili soru sormayacağım diye, futbol hakkında herşey sorcam dedi.. Aziz istediği konulara girecek, at oynatacağı yere gidiyor izlemeye bile değmez şov yapcak yine...
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



Dün Telegol'de Aziz Güntekin'in olmasını istemediği için haftasonu yapılmadı diyorlardı. Doğruymuş demekki.
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



fbtv ye cikacak desenize, ciksana adamsan fatih altayli nin yanina, baransu duello istedi girsene
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



dikkat edin azize 2007-2008 sezonundan beri "Bu cuma, bu cumartesi öyle şeyler anlatacağım ki yer yerinden oynayacak" diyor. yahu bre bunak ne anlatacaksan anlat artık milletle ne dalga geçiyorsun.
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



bi ara proje açıklıcam falan diyodu bu azize. ne yumurtlayacak bakalım. biraz futbol biraz şike
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



Yalçın Çakır'ıda alsınlar şu programa,yalan topu testiyle dakikada şike var mı yok mu çözer.

Yalçın Çakır:.Doğum tarihiniz?

A.Y:Mış
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



RTÜK'e baskı yapmak lazım, bu adam futbolu resmen kin ve nefrete dönüştürüyor.
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



Sorulacak soruları bile Aziz hazırlamıştır izlemeye değmez kendi şovunu yapar , Telegol'e çıkacak yürek yok tabi sorulara cevap veremeyecek mal gibi kalacak Telegol'de.
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



Bütün sorulacak sorular, verilecek cevaplar, hatta yapılacak sahte espriler bile hazırdır ama aziz tüm akışın, programın içine eder :D
 
Cevap: Aziz Yıldırım Futbol Aktüel'de



Yiyorsa Altaylı'nın programına çıksın, tabi öpüleceğini bildiği için gitmez.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt