Badou Ndiaye: "Fatih Terim ile daha iyi bir Ndiaye izleyeceksiniz!" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
ndiaye-f-bahce-yi-kadikoy-de-yenecegiz-10619484.Jpeg


Galatasaray'ın Senegalli dinamosu Badou Ndiaye, Sabah Gazetesi'ne konuştu. Tribünlerin uğruna tezahürat bestelediği 27 yaşındaki oyuncu şampiyonluk şanslarından yeni hocası Fatih Terim'e kadar birçok soruya cevap verdi.


Yeni hocan Fatih Terim'le ilişkini anlatır mısın?

Fatih Terim'i zaten takımdaki herkes biliyordu. Onu anlatmaya gerek yok, çok büyük bir hoca. Futbolla ilgili kendi felsefesi var. Ben de hocamın bana vereceği görevleri en iyi şekilde yapacağım. Fatih Hoca ile daha iyi bir Ndiaye izleyeceksiniz. Ortaya güzel şeyler çıkacak, bundan emin olabilirsiniz.

6, 8 ve 10 NUMARA FARK ETMEZ

Osmanlıspor'da 10 numara oynuyordun, Galatasaray'da ise 8 numara...

Şükürler olsun ki Allah'ın bana verdiği bir yetenekle 6, 8 ve 10 numara olarak oynayabiliyorum. Defansif görev verilirse defansa yakın oynarım ama 2-0'dan 4-2 çevirdiğimiz Akhisar maçındaki gibi ofansif görev verilirse hücuma yakın oynarım. O maçta da hocam (Tudor) Gomis'e yakın oynamamı istedi, ben de iki asist yaptım ve goller geldi. Ama defansa yakın oynadığım maçlarda da iyi iş çıkardığımı düşünüyorum. Benden istenen neyse onu yaparım. 6, 8 ya da 10 numara fark etmez. Önemli olan takım. Benim felsefem bir önceki maçtan daha iyi oynamak. Kendimi bu şekilde motive ediyorum. Hep daha iyisini hedefliyorum. Bunun için de çok çalışıyorum.

Felipe Melo gibi seni de çok çabuk kabullendi. Buna yorumun nedir?


Tribünle olan özel ilişkim doğal olarak kendiliğinden gelişti. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamaktan dolayı çok mutluyum. Kulübü ve taraftarı gerçekten çok seviyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım ve çok çalışmaya devam edeceğim. Göreceksiniz taraftarlar beni daha da çok sevecek. Bunu oyunumla sağlayacağım.

İngiltere'ye transferin sürekli konuşuluyor. Böyle bir ihtimal var mı?

Açıkçası, böyle bir sorunun geleceğini biliyordum. Her söylenene ve her yazılana inanmayın! Ben sadece Galatasaray'a konsantre olmuş durumdayım.Şampiyonlukla yatıp şampiyonlukla kalkıyorum.

''Ya ya ye Ndiaye ya ya ye' tezahüratını sen de söylüyor musun?

Eşim benden bir şey istediği zaman 'Önce Ndiaye tezahüratını söyle, sonra istediğini yapacağım' diyorum.

KADIKÖY'DE BU KEZ GÜLEN TARAF BİZ OLACAĞIZ...

G.Saray ikinci yarı derbilerdeki olumsuz tabloyu tersine çevirecek mi?

Bu sorunu kesinlikle aşmamız gerekiyor. Derbileri kazanmak için her şeyi yapacağız. Galatasaray şampiyonluğun bir numaralı favorisi diyebilirim. Bunu tartışmamıza gerek yok. Maç maç bakacağız. Zor bir ikinci yarı bizi bekliyor ama hedefimize ulaşacağız.

Kadıköy'de 19 yıldır kazanamayan bir Galatasaray var. Bu seri bitecek mi?

Ligde tüm maçlar önemli ama Fenerbahçe derbisi elbette Galatasaraylı futbolcular için daha özel. İkinci yarıdaki derbide de 3 puanı alarak hem galibiyet sevinci yaşamak hem de tarihe geçmek istiyoruz. Taraftarımızı orada sevindireceğiz. Bu kez Kadıköy'de gülen taraf biz olacağız. Buna inanıyorum.

Belhanda'nın performansı ile ilgili ne düşünüyorsun?

Oyunda klasını konuşturuyor. Daha fazlasını da yapacağına inanıyorum.

Müslüman olman Türkiye tercihinde etkili oldu mu?

Norveç'ten ayrılmaya karar verdiğimde Avrupa'dan başka teklifler de aldım ama Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması Osmanlıspor tercihimde önemli rol oynadı. İnanın sabahları ezanı duyup o şekilde güne başlamak çok keyifli.
 
Belhanda'nın ardından Ndiaye'de hasret bitecek demiş hadi inş.

Kadıköy'de 19 yıldır kazanamayan bir Galatasaray var. Bu seri bitecek mi?

Ligde tüm maçlar önemli ama Fenerbahçe derbisi elbette Galatasaraylı futbolcular için daha özel. İkinci yarıdaki derbide de 3 puanı alarak hem galibiyet sevinci yaşamak hem de tarihe geçmek istiyoruz. Taraftarımızı orada sevindireceğiz. Bu kez Kadıköy'de gülen taraf biz olacağız. Buna inanıyorum.
 
Yav şu Kadıköy sorusunu soran gerizekalılara bidaha soru sordurtmamak lazım aslında. Bilinçli mi yapıyorlar acaba ? Böyle sora sora oyuncuları baskı altına aldılar. Bırakın şu maçı ya alt tarafı 3 puan.
 
En önemli oyuncularimizdan biri ndiaye

Selcuk,hamit,dzemailli,bilal gibi el frenlerinden sonra ndiaye gibi dikine giden bir orta sahaya gecmemiz cok iyi oldu
 
Üst Alt