Bafétimbi Gomis: "Ben çok gol atarsam ve takım başarısız olursa, anlamlı olmaz" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bafétimbi Gomis: "Ben çok gol atarsam ve takım başarısız olursa, anlamlı olmaz"


de970219101e4ee2b46b190d870e258c.jpeg

Fransa’nın güneydoğusundaki Akdeniz kıyılarında bir banliyöde başlayan hayat, en büyük hayali babasına ev almak olan bir çocuk, hayatının en büyük motivasyonu olan, “Bafe ileride büyük futbolcu olacak” cümlesi ve başladığı yolculuk. Hallice bir peri masalı bile denilebilir onun hayatına…


Çalışmadan olmayacağı bilinciyle hep bir adım daha fazlasını yapmayan çalışan Bafe Gomis, Le Seyne-sur-Mer’den İstanbul’a uzanan hikayesini Galatasaray Dergisi'ne anlattı.

Bafetimbi Gomis'in röportajından öne çıkan sözleri şöyle:

"Biz dokuz kardeştik. Bir kardeşimi kaybettim maalesef. Annem ev hanımıydı, babam ise zor bir işte çalışıyordu. Dediğin gibi, sorumluluklarım yıllar içinde arttı. Babam ağır bir işte çalışıyordu. Akşamları yorgun şekilde eve geldiğinde bir de apartmanın merdivenlerini çıkmak zorunda kalıyordu. Oturduğumuz apartmanın dokuzuncu katına merdivenle çıkardı. En büyük, belki de tek hayalim babama büyüdüğüm zaman bir ev almaktı. Onun şartları beni üzüyordu ve onu bu şartlardan çıkarmak istiyordum."

"Senegalliyim. Senegalli olduğum için bu konuya dair bazı düşüncelerim vardı. Aslında bakacak olursanız Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiye benziyor, Fransa ile Senegal arasındaki ilişki. Almanya’da nasıl pek çok Türk oyuncu var, Fransa’da da Senegalli oyuncular var. Dolayısıyla Senegalli oyuncuların Fransa’nın oyun tarzı hakkında belli bir fikri vardı. Ben Fransa’da doğup büyüdüğüm için kendimi daha çok Fransa’ya ait hissediyordum ve o yüzden Fransa Milli Takımı'nı seçtim. Ama 2002 yılında Senegal maçı kazandığında ben de çok mutluydum.

"Panter sevinci benim gol sevincim. Marsilya’ya karşı oynadığımız maçtan önce takım arkadaşım Fousseni Diawara ile konuşmuştum. 2006 yılında, Lig kupası maçıydı. Maçtan önce “Gol atarsam nasıl sevineyim” diye ona sordum. Brezilyalı Dias Dalmedia Alex, 5-1 kazandıkları maçta, attığı bir golde Panter sevinci yapmıştı. O da, “Alex’i hatırladın mı? 5-1 kazandığımız bir Marsilya maçında gol attıktan sonra panter sevinci yapmıştı. Sen de yap” dedi. Bunu yapabileceğimi söyledim. O maçta gol attıktan sonra ilk kez Panter sevinci yaptım ve daha sonra da hep devam ettim."

"Bu projedeki yerimi biliyorum. Görevim tecrübelerimi aktarmak ve saha içindeki performansımla takıma katkı sağlamak. Attığım gollerle takıma katkı vermeliyim. Futbol kolektif bir oyun. Tek başıma yapmayacağım bunları. İyi bir takım oyunu ile başarabiliriz. Galatasaray geçtiğimiz iki sezonu iyi yerlerde bitiremedi. Bu sene tek hedefimiz şampiyonluk. Çok gol atmak önemli ama daha önemlisi hatta en önemlisi takımın hedeflerine ulaşması... Wagner Love örneğine bakalım. Geçtiğimiz sezon çok gol attı ama takımının sıralamadaki yeri üst sıralarda olmadı. Sadece bir oyuncunun çok gol atması yeterli olamayabiliyor."

"Bu bir takım oyunu, istenilen yere ulaşmak için bir takım olarak hareket edeceğiz ve başaracağız. Ben çok gol atar ve takım başarısız olursa anlamlı olmaz. Önemli olan hem takımın başarılı olması, hem de benim başarılı olmam. Şunu da belirteyim Galatasaray’ın yeri Avrupa Ligi değil, her zaman Şampiyonlar Ligi... Biz takım olarak buraya ulaşmak için çalışacağız."

galatasaray.org
 
Gol atmasa bile;
Takım oyunu için faydalı.

Arkasındaki oynayan ofansif oyuncularımızın verimi artar.
 
sadece gol atmak önemli değil tabiiki ancak senden takım oyununa katkı sağlayan bir futbolda göremedik henüz umarım geçici bir durumdur.
 
Kisacasi benden gol beklemeyin ayağına yatıyor :eek:ley:
Şaka bir yana günümüz kompakt futbolunda çoğu takım tekil oyunculuğa bağımlılıktan kurtulmus durumda. Yani bir forvet alındı diye her maçta gol atacak diye bir şey yok bana göre forvet sürekli gol atacagina takımdaki çoğu futbolcu bu golleri paylassin bu şekilde başarı gelir. Gomis de her maç gol atabilecek tam bir gol makinesi bir oyuncu değil evet ama bu eksigini takim arkadaslarina gol attirabilecek yapida bir oyuncu. Bunun da takım oyunu için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.
Ben gomis e çok güveniyorum umarım hayal kırıklığına ugratmaz
 
Üst Alt