Bafétimbi Gomis, Özel Eğitim Alacak! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bafétimbi Gomis, Özel Eğitim Alacak!


gomis-school.jpg

Galatasaray'ın sezon başında Swansea'den transfer ettiği Senegal asıllı Fransız golcünün saha içinde yaptıklarının yanı sıra saha dışında bambaşka bir hayatı var.

Fransa'nın pek elit olmayan ve Bafé'nin tabiriyle "Çocukların seçeceği 2 yol var; iyi veya kötü yol" olarak tanımlanılan banliyölerinden Le Seyne-sur-Mer'de doğan yıldız oyuncu, aileden uzakta futbol macerasının çok küçük yaşta (14) başlaması üzerine eğitim hayatına ara vermek zorunda kalmıştı.

"Hayatım boyunca bunu bir eksiklik olarak gördüm" diyerek kendi özeleştirisini yapan Bafétimbi Gomis, bu topraklarda pek alışık olmadığımız bir olaya imza atacak. Yıldız oyuncu, ilerleyen dönemde Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi'nin akademisyenlerinden özel ders alacak. Eğitimle ilgili konunun detaylarını Bafé'den dinleyelim.

14 yaşında Saint-Etienne'e geldim, 16 yaşında okulu bırakmak zorunda kaldım. Çünkü okulla birlikte futbolu beraber götürmek kolay değildi. Ama şunu da belirteyim, bunun her zaman eksikliğini hissettim. İngilizceyi az konuştum, kültürel anlamda eksikliklerim oldu. Dolayısıyla Saint-Etienne'deyken bu eksikliğimi kapatmak için bakaloryaya (kimi batı ülkelerinde, üniversiteye girebilmek için lise bitirme sınavından sonra verilen olgunluk sınavı.) gittim. İlerleyen süreçte İngiltere'ye transfer oldum ve bu eğitimim kesintiye uğradı. Şu anda Türkiye'deyim. Türk kültürünü çok merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum. Galatasaray'ın çok büyük bir lisesi ve üniversitesi olduğunu biliyorum. Oradaki bazı öğretim görevlileri ile iletişime geçtik. Onlardan bazı dersler alacağım. Yine haftada bir kaç saat de olsa Türkçe dersi alacağım. Çünkü bir ülkedeyken, o ülkenin dili ile konuşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak "teşekkürler, günaydın, nasılsın" gibi kelimelerin birebir iletişimde çok önemli olduğunu düşünüyorum.

FCN Blog
 
Belli yani zaten verdiği ilk röportajdan ben puanını vermiştim, harbiden güzel insan. Nasılsa param var, ne gerek var diye düşünmüyor bazı yerli ve milli oyuncularımız gibi kendini geliştirme çabası takdire şayan.
 
Lisemiz çok klas. Ama burada önemli olan Gomis konusunda özelikle hocalarımızın hepsi franzızca konuşa bilmesidir.
 
Ulan neden daha önce yolumuz kesişmedi seninle

keşke demeyi hiç sevmem ama keşke ama keşke 28 yaşında gelseydin bize

Güzel insansın vesselam

Yolun açık olsun
 
Üst Alt