Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta: "Real Madrid ile birlikte futbola biz katkıda bulunuyoruz" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta: "Real Madrid ile birlikte futbola biz katkıda bulunuyoruz"


bb4f46d4a48945b78aba55b4634fc605.jpg

Barcelona, Avrupa Süper Lig'e katılmayarak "tarihi bir hata" yapacaklarını ve projeyi yeniden şekillendirmek için "derinlemesine bir analizin" gerekli olduğu konusunda ısrarcı.

Barcelona, şiddetli protesto ile karşılanan ve kademeli olarak parçalanan Avrupa Süper Ligi'nin 12 kurucu kulübünden biriydi. Sekiz ekip resmi olarak oluşumdan ayrılırken Barça bağlı kaldıklarını belirtti.

Katalan kulübünün Joan Laporta, ligin kurulmasının ekonomik açıdan 'zorunluluk" olduğunu söyledi.

Başkan Laporta TV3'e verdiği demeçte; "Avrupa Süper Ligi bir zorunluluk ama son sözü kulübün üyeleri söyleyecek. Büyük kulüpler olarak çok fazla kaynağa katkıda bulunuyoruz ve ekonomik dağılımla ilgili bakış açımızı ortaya koyabilmeliyiz. Real Madrid ile birlikte futbola biz katkıda bulunuyoruz" dedi.

"UEFA ile şeffaf bir diyaloğa açığız. Bir anlaşma olacağından eminim. Bunun, büyük bir gösteri olması için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var. Herkes futbolu daha iyi hale getirmek ve onu harika bir gösteri yapmak için gerekli kaynaklara sahip olmak istiyor. Bazı kulüplerin geri çekilmesine veya farklı bir şekilde değerlendirilmesine neden olan bir dizi baskı vardı. Ancak gerçek şu ki, teklif hala geçerli."

Laporta, "Çok önemli yatırımlar yapıyoruz, maaşlar çok yüksek ve tüm bu hususlar, sporla aynı şekilde hesaba katılmalı." şeklinde konuştu.
 
Amerikan, Rus ve Arap sermayesi yakinda terk edecektir ingiliz kuluplerini. Manchester City, Liverpool ve Chelsea gibi kulupler ait olduklari orta siralara yol alinca futbolun gercek ruhunu bir tatsinlar bakalim. Begenmedikleri CL'yi bile goremeyecekler birakin ESL'yi.
 
bu dünya hayatının değişmez kuralı zengini doyurmak imkansıza yakındır yüz isteği yerine gelsin gider iki yüz adetlik yeni istekle gelir karşına.
fakiri doyurmak çok kolaydır bazen bir yudum su bir lokma ekmek bile yeter.
 
Üst Alt