Başörtüsünden Dolayı "O Ses Fransa'dan" Ayrılmak Zorunda Kaldı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Fransa'da ses yarışmasına katılan Mennel Ibtissem, aleyhine sürdürülen kampanyaların ardından yarışmadan çekilme kararı aldı.


Fransız televizyon kanalı TF1'de yayınlanan "The Voice" adlı yarışmaya katılarak ünlü şarkıcı Leonard Cohen'in "Hallelujah" isimli şarkısını İngilizce ve Arapça seslendiren 22 yaşındaki Mennel Ibtissem, sosyal medyadan başlatılan linç kampanyasının ardından yarışmadan ayrılma kararı aldı.
Kararını Facebook sayfasından duyuran genç şarkıcı, son günlerde yaşanan gergin ortamdan çok etkilendiğini belirtti.

JÜRİ AYAKTA ALKIŞLADI AMA İSLAMOFOBİ KURBANI OLDU


Ibtissem, kendisine "bu zor günlerinde" destek olan herkese teşekkür ederken mücadeleyi sürdüreceği mesajını verdi.
Yarışmanın yapımını üstlenen ITV Studios France isimli şirket de "Ibtissem'in kararına saygı duyuyoruz" değerlendirmesini yaptı.

TF1'den yapılan açıklamada ise istifa "sorumluluk duygusuyla alınmış bir karar" ifadeleriyle değerlendirilirken Ibtissem'e sanat hayatında başarılar dilendi.

Ibtissem, geçen cumartesi günü yayınlanan yarışmanın ardından başörtülü olduğu ve daha önce "Gülümse Filistin" adlı şarkıyı seslendirerek Filistin halkına desteğini ifade ettiği için sosyal medya ve basında çok sayıda eleştiri ve ırkçı saldırının hedefi haline gelmişti.

Sosyal medya kullanıcıları, Twitter ve Facebook üzerinden, Fransa'da başörtülü bir kadının şarkı yarışmasına katılamayacağını öne sürerek, televizyon yönetimini protesto etmiş, bazı televizyon programlarında da Ibtissem'in şarkının bir bölümünü Arapça sözlerle söylemesine tepki gösterilmişti.

Irkçı ve İslamofobik mesajlarla saldırıya uğrayan Ibtissem'in, sosyal medyada, 2016 Nice saldırısı sonrasında devlet ve hükümetin rolünü sorgulayan paylaşımları da eleştiri konusu olmuştu.

Ntv

 
A Muslim singer who became an internet sensation following her performance on France's The Voice has quit the TV show after being criticised for comments she had made on social media.


In one post, Mennel Ibtissem, 22, had expressed doubts about the terrorist nature of the 2016 Nice lorry attack.


She said the message from the day after the attack was taken out of context.


A video of her singing Leonard Cohen's Hallelujah had gone viral, being watched 900,000 times on YouTube.


The social media comments, which have now been deleted, emerged after her acclaimed performance on the programme.

French media reported that in a post about the attack in Nice, in which 86 people were killed on Bastille Day, she said: "It has become a routine, one attack a week!


"And to always remain faithful the 'terrorist' took his identity papers with him. It's true that, when you're planning a dirty move, you don't forget to take your papers."


The message reportedly included the hashtag "#PrenezNousPourDesCons", meaning "take us for idiots".


The driver of the lorry was identified as a 31-year-old Tunisian man.

Weeks later, after men burst into a church in Saint-Etienne-du-Rouvray killing an elderly priest, she said: "The real terrorist is our government."


The comments sparked a social media storm, with some users saying it was an insult to the victims of the Nice attack. The association of the victims said they were "unacceptable" (statement in French).


Pressure also piled on broadcaster TF1, The Voice's producers, to remove the singer from the competition.


Others, however, came to the singer's defence, saying she was being unfairly targeted for being a Muslim.


After the posts emerged, Ms Ibtissem apologised, saying she "obviously condemned terrorism". But on Friday, she announced she was leaving the programme.


In a video posted on Facebook in English she said: "I've never meant to hurt anyone and the idea that I would do it on purpose pains me a lot.


"[I'll] keep spreading my message of peace and tolerance, far from all types of fanaticism."


The announcement in French has been watched more than 500,000 times, with hundreds of users expressing support to her.


TF1 has not yet commented.
 
Terör saldırılarıyla ilgili milletin damarına bastıysa eyvallah, tepkileri anlarım. Sadece saldırıları düzenleyenlerin kimliğinin kafadan Kuzey Afrikalılara bağlanmasıyla ilgili şüphelerini söylediyse abartmışlar.

Yok eğer bunlarla da alakasız, tamamen İsral-Filistin meselesinden gittiyse ona yapacak bir şey yok. Adamlar her şeyi yapar, sivil de katleder, milletin evini de yıkar tepki koyunca sen Anti Semitist olursun. Üstüne bir de 1000 türlü iftira atılır küfür yersin. Bugünkü dünya düzeni bu maalesef. Herifler en bayağı kötü adam tiplemelerinden bile daha kötüler anasını satayım.

Hepsi bir yana kız ne söylemiş be... Adam mezarında orgazm olmuştur.
 
Yarın gelip acur'un programda başlasın Fransa'da yaşamak istediği hayatın 10 kat kalitelisini Türkiye'de yaşar. Eski yazılarında da hepi topu göte göt demiştir
 
Fransa'da yaşanan terör olaylarından sonra bizdeki bazı ak troller gibi oh olsun minvalinde paylaşımlar yaptıysa hak etmiş. Lakin böyle bir şey söz konusu değilse ve sadece baş örtüsünden dolayı bu muameleye maruz kaldıysa büyük bir saçmalığa ve haksızlığa imza atmışlar. O halde yarışmanın başında yarışmacı diye almasalardı.
 
O ses izleyicilerinin keyfini kaciran ve mesaklariyla saldiridan etkilenlerin olumsuz goruslerini alan birinin milleti eglendirmek icin olan bir programdan cekilme karari dogru diye dusunuyorum. Ortam goze alindiginda bir gariplik yok.

Kadina yonelik suc unsuru barindirdigi iddia edilen mesajlar ise malesef her ulkede olan cahil sicmiklari.
 
Başörtü meselesinden olmadığı açık. Yine Türk medyasının keyfine geldiği şeklinde sunduğu haberlerden biri. Fransa'daki bir olay sebebiyle bile mağduriyet çıkarılıyor.

Sakın ifade özgürlüğü vs. denmesin. Aşağıdaki program sadece iki hafta önce Türkiye'de yayınlandı.

YouTube

Bonus:

 
Kadın Nice terör saldırısından sonra [FONT=&quot]''Fransa hükumeti gerçek terörist'' ve ''Terör saldırılarını IŞİD değil Fransa yaptı'' yazmış.

Tutuklanmadığına dua etsin[/FONT]
 
Tipik bir ikiyüzlülük durumu. Madem o kadar nefret ediyorsun kendini ait hissettiğin ülkene dön seni engelleyen ne terörist olduğunu düşündüğün bir ülkede yaşamak durumunda bırakan? Fransa'nın terörist olması sömürgeci olması vs vs bunlar ayrı konu başlıkları ama kişi özelinde baktığında tutarsız ve riyakar bir yaklaşım. İsabetli olmuş, Türkiye'de bunun yanında devede kulak kalacak eleştiriler bile hapis cezasına çarptırılıyor nefret ettiği ülkeye şükür etsin yine.
 
Üst Alt