Beşiktaş ve Fenerbahçe de Vergi İndiriminden Faydalandı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Beşiktaş ve Fenerbahçe de Vergi İndiriminden Faydalandı!


tl670.jpg


Hafta sonu Galatasaray Mali Kongresi'nde Başkan Dursun Özbek'in vergi borcunu 304 milyondan 19 milyon liraya indirdiğini açıklaması Türkiye'de en sorunlu alanlardan biri olan futbol kulüplerinin vergisine yeniden dikkati çekti. Başkan Dursun Özbek'in kendi marifetiymiş gibi gösterdiği olay aslında tüm şirketlerin yararlandığı Maliye Bakanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu kararlarıyla tüm vatandaşların yararlandığı vergi barışı ile kulübün vergi borçlarının indirilmesinden başka bir şey değil.

Haber Türk’ten Rahim AK’ın haberine göre; Galatasaray'da tutarın yüksek görünmesinin ana nedeni ceza ve faizin çok yüksek olması. Kulübün vergi anapara asıl borcu 90 milyon lira düzeyindeydi. Buna 109 milyon lira ceza ve 105 milyon da faiz eklenince borç 304 milyon lirayı geçmiş. Maliye uzlaşmasında veya vergi barışında ceza silindiğinde faiz de düştüğü için geçmişe dönük faizler ortadan kalkıyor.

8.5 MİLYON KİŞİ YARARLANDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından ocak ayında yapılan açıklamaya göre çıkarılan torba yasayla getirilen vergi barışı sayesinde 8.5 milyon vatandaş af için başvurdu ve bu kişilerin yaklaşık 80 milyar liralık vergi borcu yapılandırıldı. Yine binlerce şirketin hem matrah artırımı hem de verginin aslı hariç cezalarında indirime gidildi. Sadece 3 büyük kulüp değil 450 futbol kulübü de aftan yararlanarak vergi aslı olarak 375 milyon lirayı yapılandırdı.

BEŞİKTAŞ 210 MİLYONU BARIŞTIRMIŞ FENER İSE SIR GİBİ SAKLIYOR

Galatasaray kesilen cezaların haksız olarak yazıldığından yola çıkarak Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı'na uzlaşma başvuruları yapmış. 28 Temmuz 2016'da sonuçlanan uzlaşmaya göre kulübün borcu 19.9 milyon liraya indirilmiş. Bu rakam ise vergi barışı sonucu TÜFE enflasyonu baz alınıp 72 ay taksitlendirildiği için faiziyle birlikte 27 milyon lira olarak ödenecek. Beşiktaş'ın ise yine vergi kanunları gereğince ödemediği vergiler nedeniyle toplam 210 milyon lira civarında bir borcu yapılanmaya soktuğu öğrenildi. Fenerbehçe de vergi yapılandırmasından yararlandı.

MEHMET DEMİRKOL: GALATASARAY’I ELEŞTİRDİK, DİĞERLERİ DE YAPMIŞ

Vergi affeından sadece Galatasaray’ın faydalanmadığına vurgu yapan Mehmet Demirkol, “Galatasaray’ı vergi konusunda çok eleştirdik. Diğerleri de yapmış.” diyerek konuştu.

AMK
 
bize ayrıca şirket birleşmesi sürecinde 75 milyon ceza ve faiziyle ekstra 100 milyon tl vergi yükü geldiğini vurgulayalım. ( toplam 300 m idi )
 
Adamın hayatı yalan olmuş. Şerefsiz istisnasız her konuda yalan söylüyor

Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk
 
Dursun bu vergi olayını ibra öncesi iyi kullandı. Güzel güzel konuşan muhaliflerin unutkanlığı mı tuttu anlamadım, üstelik Dursun'u bu konuda övenler de olmuş. Milletçe unutkanız gerçi.
 
Kendi takımım dahil futbolda affedilen veriglerde hakkım varsa helal etmiyorum. En kısa sürede garibanların hakkının bu kulüplerden çıkmasını dilerim.
 
Bu durum çok vahim. Millete geçirebildikleri her alanda geçiriyorlar saçma sapan vergileri ve kesintileri sonra Milyonlarca borcu olan kulüplere af geliyor.

Bu çok Yanlış. Kayyum atsınlar kulüplerin hepsine de kurtulalım, bu ne be.

Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk
 
Vergi silme diye birsey yok yahu 20 milyon liralari birakir mi devlet zannediyorsunuz.
Faiz ve cezayi siliyorlar kalan borclu oldugunu yayiyorlar yila iste. Hakkim helal olmasin falan sacma yani. Garibana en buyuk kazigi atan yine devlet hatirlatayim. Gss diye uydurduklari sacma seyden 5-10 binleri sapladilar.
Daha acisi ne biliyor musunuz 25milyar dolar harcadigin gocmen halki varken devede kulak olan bu ucretler icin belalar okumaya gerek yok.
Dip not: harcanan parayi 70 milyona bolersen adam basi 1300lira gibi bir rakam ediyor. Emekli ve asgari ucret calisanina 100 lira zami cok goren ayni donemin yonetimi.
Koprulerde garanti edilen ucretlere girmedim bile o da garibanin cebinden cikiyor.

O yuzden oluruna birakin gitsin.
 
Sokakdaki evsiz yurtsuz bile faydalaniyormus bu indirimden bizim baskan sanki dünyayi kurtarmis gibi lanse etti bu olayi
 
Üst Alt