Beşiktaş ve Quaresma PFDK'ya Sevkedildi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Ricardo Quaresma PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle;

"1- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 01.03.2018 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu RICARDO ANDRADE QUARESMA BERNARDO'nun aynı müsabakadaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca ve "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 02.03.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. 2- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 01.03.2018 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı'nın 12/3. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Beşiktaş, F.Bahce ve Quaresma PFDK'ya sevk edildi
 
Son düzenleme:
Sevk edilen maddeler güzel.

MADDE 43 – KURAL DIŞI HAREKETLERFutbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetliharekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

MADDE 44 – SALDIRI(1) Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olmasıhalinde; (a) Futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası verilir.

Bu şartlar altında alt limitten 8 maç ceza alır. Feghouli kararını onayan tahkim de eşek gibi onamak zorunda bu kararı.
 
Son düzenleme:
Q7 eyyam olmazsa sezonu hemen hemen kapadı gibi gözüküyor. Bana göre 10 maç alması lazım adalet olması için. Ancak olacak olan, 7-8 maç verip sonra onu 4-5'e düşürmek.
 
Pfdk ne verir bilmem ama Tahkimin en alt limite çekeceği garanti.O da kural dışı hareketten 2,saldırıdan 5 maç.Toplam en az 7 maç yok.
 
Ceza açıklanmadan bir iki gün önce geceyarısı o maddeler değişir ve 2-3 maç sonra yine sahada olur.
Burası Türkiye!
 
Sevk edildiği maddeler uyarınca min 8 max 16 maç ceza alabiliyor sanırım tahrikten ötürü limitten ceza gelse bile nerdeyse sezonu kapayacak
 
Üst Alt