Bölgesinin Rekortmeni: Irma Kasırgası | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bölgesinin Rekortmeni: Irma Kasırgası


50.jpg


Tarihte kayda geçen en güçlü Atlas Okyanusu fırtınası:
Irma Kasırgası

Irma Kasırgası , Karayipler ve ABD'nin Florida Eyaleti'ne doğru ilerliyor.
Hızı saatte 300 km.ye ulaşan kasırganın büyüklüğü neredeyse Fransa kadar.

Birkaçgün evvel 170 milyar dolarlık hasar veren
Harvey fırtınasını atlatan Amerika kıtası yenisiyle imtihan vermeye hazırlanıyor.

Daha şimdiden Karayyiplerde 10 kişi civarında can kaybına neden İRMA nedeniyle stklama nedeniyle oluşan su ve gıda yetersizliği karşılanmaya
çalışılıyor.

İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesi, Antigua Adası'nda yaşayan Carol Joseph'in "Kategori 5 olmuş. Dehşet içindeyim" sözlerini aktarıyor.
Joseph, son bir kez süpermarkete giderek konserve gıda stoku yaptığını ve yeni piller aldığını söylüyor.

51.jpg


.

Irma Kasırgası'nın tehlike seviyesi 4'e çekildi
.- Video

İlgili Haberler:

Tarihte kayda gecen en guclu Atlas Okyanusu fırtınası: Irma Kasırgası - BBC Turkce
florida-tetikte-bekliyor-karayiplerde-buyuk-hasara-sebep-olan-irma-kasirgasi-yikiminin-22-fotografi
irma-kasirgasi-abd-nin-florida-eyaletine-dogru-ilerliyor
altin-irma-kasirgasi-ile-1-yilin-zirvesi-yakininda
VE.....
irma-kasirgasi-survivori-vurdu
 
Son düzenleme:
Meksika körfezi ile beraber hızını tekrar artıracakmış. Amerika'da Tampa'da yaşayan bir arkadaşım durumun çok kötü olduğunu söyledi.
 
Meksika körfezi ile beraber hızını tekrar artıracakmış. Amerika'da Tampa'da yaşayan bir arkadaşım durumun çok kötü olduğunu söyledi.
En son kategori 4 e indiği söylenmişti. Eğer genişlemeye başlarsa ilerleme hızı düşer arkasından gelen jose, irmaya yetişirse florida da yandi gülüm keten helva..
en az 25 Milyar dolarlık farura çıkar, kayıpların ne kadar olacağı, insanların ne kadar korunma tedbiri aldığına bağlı olur...
 
Körfezdeki sıcak okyanus suyunun etkisi ile cat 4 ile miamiden girer yarın umarım çok sıkıntılı olmaz ki gerçi esas karayipleri bitirdi :(
 
Körfezdeki sıcak okyanus suyunun etkisi ile cat 4 ile miamiden girer yarın umarım çok sıkıntılı olmaz ki gerçi esas karayipleri bitirdi :(

744.jpg


745.jpg


Florida da 7 milyon kişiye yakın tahliye çalışması devam ediyor.
Yukarıdaki rotaya bakılırsa asıl kızılca kıyamet buranın saati ile pazartesi akşama doğru karadaki yükselen sıcaka hava akımları ile karşılaştığında kopacak.
Eğer buradaki gibi 2-3 gün karadaki yerleşim yerlerinden geçerse hava akımlarının güçlendirme teorisi ile birleştiğinde insanlara gerçekten büyük sıkıntılar yaşatabilir..
 
insan eliyle yapıldığı şüphesini taşıyorum. kesin bir yargım yok tabi. abddeki haarpa benzer sistemler sadece abdde yok.

bu türkiyedeki insanların sandığı gibi tuşa bastım deprem yaptım olayı değil. bunları yapmanız için orada bir alt yapısı olmalı, bu alt yapıya sahip olan bölgeyi çeşitli yönlendirmelerle harekete geçirirsiniz, hiç fay hattı olmayan bir yerde en azından günümüz şartlarıyla deprem yapmak mümkün değil. deniz kıyısı olmayan sakin bir ülkede böyle fırtına çıkarabilmekte şuan çok mümkün gözükmüyor.

abdli meteoroloji uzmanları katrina kasırgasının insan yapımı olduğuna hem fikirler.

iklimlendirme denilen klimalar bile bir alanın ısısını değiştiriyor. bu sistemlerin çalışma prensibi ise daha farklı klinadaki gibi fizilsel bir müdehale yok. tamamen elektromanyetik sinyaller aracılığıyla bir şeyleri değiştirebiliyorsunuz. burda çeşitli opsiyonlar olur, çıkıpta dünyanın derecesini 50 dereceye yükselteceğim diye bir olay yok. o sistemi kullananların içerisinde meteoroloji uzmanlarıda vardır, tahminlerini sunarlar ve şu alandaki bölge kaşınırsa bu şekilde bir değişim meydana getirilir ya da daha da şiddetlendirilebilinir denir ve bu şekilde iklim değiştirme sistemi kullanılır.

abd meteoroloji dairesinin son kasırgalara verdiği isimlerde zaten rus isimleridir, abdli meteoroloji uzmanı stevense göre bunun sebebi, abdnin, kimin yaptığını biliyoruz mesajı imiş.


bir diğer boyutu iklim savaşları
 
Son düzenleme:
Bizim burada yarıkkaya rüzgarı var.Bazı yıllar saatte 110km hıza çıkıyormuş.3500 kişilik stadın çatısını komple uçurduğunu bilirim.Ağaçların kökten söküldüğünü ve arabaların ileri geri gittiğini gördüm.Yürürken bazen düştüğüm de oldu ve sadece 110 km hızla.Burada saatte 300km hızla esiyormuş.Daha da artar mı bilmiyorum ama 300 kmyi hayal edemiyorum.Allahtan deprem gibi habersiz değil.Hiç olmazsa önlem alınıyor.
 
Üst Alt