Bordeaux Analizi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bordeaux Analizi


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bordeaux'yu tanıyalım

G.Saray'ın UEFA Kupası 3. turunda eşleştiği Fransız ekibi Bordeaux, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea, Roma ve Cluj'un olduğu A Grubu'nu 2 galibiyet, 1 beraberlik ile 7 puanla üçüncü sırada tamamladı. 35 puanla lider olduğu Fransa Ligi'nde 32 puanla 3. sırada yer alan Laurent Blanc'ın öğrencileri ligde sadece Paris Saint Germain, Lille, Nancy, Lyon gibi ligin kalburüstü ekiplerinde deplasmanda kaybetti.



Marsilya'dan sonra ligin en golcü ikinci ekibi olan Bordeaux'da Gourcuff, Chamakh, Cavenaghi ve Placente gibi önemli isimler yer alıyor.



G.Saray Bordeaux ile 2006-2007 sezonunda Devler Ligi'nde aynı grupta yer almıştı. İstanbul'daki maç 0-0, deplasmanda ise 3-1 Bordeaux üstünlüğü ile bitmişti. Geçtiğimiz sezon ise kupada H Grubu'nda G.Saray Bordeaux ile eşleşirken rakibine Fransa'da 2-1 mağlup olmuştu.



Maçlarını 34.300 kişilik Stade Chaban Delmas stadı'nda oynayan Bordeaux, 1950, 1984, 1985, 1987, ve 1999 yıllarında Fransa Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı.



Bordeaux kadrosuna bakılacak olursa yabancı oyuncu olarak 4 Brezilyalı, 2 Arjantinli, 1 Faslı, 1 Malili, 1 Senegalli oyuncu yer alıyor.



4-2-3-1 taktiğiyle sahaya yayılan Fransız ekibinin muhtemel 11'i ise şöyle;



RAME

Jurietti Planus Diawara Placente





Diarra Fernando (Ducasse)



Gouffran Gourcuff Wendel



Chamakh (Cavenaghi)







19.12.2008

Kaynak : Sporx.com



Sporx'in analizi.
 
Bordeaux’yu Tanıyalım



Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Girondis Bordeaux ile daha önce üç kez karşılaştı.



Fransız ekibi, 2006-2007 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ve geçtiğimiz sezon UEFA Kupası’nda Galatasaray ile eşleşmişti. Girondis Bordeaux, Galatasaray ile oynadığı Şampiyonlar ligi maçlarının ilkinde İstanbul'da 0-0 berabere kalmış, evinde ise 3-1 galip gelmişti. Geçtiğimiz sezon UEFA Kupası grup ilk maçında Fransa’da karşılaşan iki ekibin mücadelesinden Girondis Bordeaux 2-1 galip ayrılmıştı.



Avrupa'da 154 Maç

FC Girondis de Bordeaux takımı Avrupa kupalarında bugüne dek 154 karşılaşmaya çıktı.

Bu maçların 77'sini kazanan Fransız ekibi, 35 beraberlik, 42 de yenilgi alırken, 222 gol attı, 167 gol yedi. Maçlarını 35 bin kapasiteli Chaban Delmas Stadı'nda oynayan Fransız takımını, Laurent Blanc çalıştırıyor.



Ligde 3. Sırada

Bordeaux, Fransa Ligi’nde 18 maçta topladığı 32 puanla üçüncü sırada. Ligde, 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Bordeaux, rakip filelere 27 gol atarken, kendi kalesinde 16 gol gördü.



Şampiyonlar Ligi Karnesi

Girondis de Bordeaux takımı geçtiğimiz sezonu Fransa Ligi’ni ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne direk katıldı. Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda mücadele eden Fransa ekibi grubunda Chesea, Roma ve Cluj ile mücadele etti. Bordeaux aldığı iki galibiyet, bir beraberlik, üç mağlubiyet ile 7 puan topladı ve grubunu üçüncü tamamlayarak UEFA Kupası’na kaldı.



Girondis de Bordeaux’nun 2008-2009 Şampiyonlar Ligi Maçları

Chelsea 4 - 0 Bordeaux

Bordeaux 1 - 3 Roma

Bordeaux 1 - 0 CFR Cluj

CFR Cluj 1 - 2 Bordeaux

Bordeaux 1 - 1 Chelsea

Roma 2 - 0 Bordeaux



Kadrosu

Girondis de Bordeaux'un 2008-09 sezonu kadrosu şöyle:



Kale

1 Kevin Olimpa

16 Ulrich Ramé

30 Matthieu Valverde

31 Gilles Meslien



Defans

3 Henrique

6 Franck Jurietti

13 Diego Placente

14 Souleymane Diawara

21 Matthieu Chalmé

23 Florian Marange

27 Marc Planus

28 Benoît Trémoulinas

32 Matthieu Saunier

38 Christopher Glombard



Orta saha

4 Alou Diarra

5 Fernando

17 Wendel

19 Pierre Ducasse

24 Abdou Traoré

34 Grégory Sertic

35 Grzegorz Krychowiak

37 Paul-Bastien Lasne

39 Sacha Clemence



Forvet

7 Yoan Gouffran

9 Fernando Cavenaghi

10 Vieira Jussiê

11 David Bellion

25 Henri Saivet

26 Gabriel Obertan

29 Marouane Chamakh



galatasaray.org
 
Bu sene Avrupada sadece Cluj 'u yendiler. 2 Cluj maçını da kazandılar. Bir de evlerinde Chelsea beraberlikleri var. Deplasman maçı çok zor geçecek. Kesinlikle gol atmamız lazım ama bu o kadar kolay değil.
 
Ligdeki performansları:

Bordeaux Fransa Liginde 3. sırada. 18 maçta 27 gol atıp 16 gol yemişler ki ligin en fazla gol atan 2. ekibi. Yedikleri 16 golle de 5. sıradalar.



Berlin, Benfica ve Olimpiakos maçlarındaki oyunlarımızla Bordeaux 'yu eleriz diyorum ama dikkatli olmak lazım.





Sakatlık durumuda önemli. Kewell 2 ay olmayacak. İlk maça yetişemeyebilir. Linderoth 'un ne zaman dönecek? Form durumu ne olacak? Ama Mehmet Topal, Barış, Ayhan gibi savaşçı oyuncularımızın sakat olmaması, sağbek Sabri 'nin kadroda olması, Lincoln-Baros-Arda 3 'lüsünün formda olmasıyla bu turu geçiceğimize inanıyorum.





Fransa Liginde iç saha maçlarında en başarılı takım Bordeaux. Deplasmanda ise 9. sıradalar.





9 maçta 6 gol yemişler ve 17 gol atmışlar, yenebilen çıkmamış. Kendi stadlarında bu sezon 6 gol yemesi rakipleri için ne kadar sağlam bir takım olduğunun kanıtıdır.





Deplasmanda başarısız bir takımlar. 9 maçın sadece 3 tanesini kazanmışlar. 4 maçı kaybetmişler. 9 maçta 10 gol atabilirken 10 gol yemişler.





Bordeaux deplasmanından gollü beraberlik alabilirsek büyük avantaj sağlamış oluruz. Ama son yıllarda Ali Sami Yen 'de oynadığımız bazı Avrupa maçlarında istediğimiz sonuçları da alamayabiliyoruz. Kesinlikle Benfica, Hertha Berlin, Olympiakos gibi takımlarla karşılaştırmamak lazım.
 
Hücumda çok tehlikeli adamları var.



7 Yoan Gouffran

9 Fernando Cavenaghi

11 David Bellion

25 Henri Saivet

26 Gabriel Obertan

29 Marouane Chamakh



en göze batan isimler kadroda.Genç ve kaliteli bir kadro da denilebilir aslında.:)
 
benfica ve berlin deplasmanlarında oynadığımız gibi oynarsak çok rahat geçeceğimize inanıyorum. hersene de karşımıza çıkıyolar ne iş anlamadım xD
 
Soykut'un da dediği gibi genç, başarılı ve kaliteli kadroları var.



9 tane ortasaha oyuncusunun yaş ortalaması= 23,4

6 tane forvet oyuncusunun yaş ortalaması= 22,83

Defans oyuncularının yaş ortalaması= 26,44.
 
İlk maçın deplasmanda olması çok çok iyi oldu gerçekten bence son 16 ya kalırız bizimkiler Bordeaux ' u küçümsemez ve küçümsemedikleri takımlara karşı nasıl oynadıklarını hep birlikte gördük.
 
Geçen sene Ümit Karan ve Nonda kazmasının yerinde hafifden teknik birisi olsaydı atardı.O maçın hakkı 4-0dı. Ben Bordeux'u eleyememek için hiç bir sebep görmüyorum.Aynı şekilde Hamburg ve diğerleri içinde.
 
Geçen sene Ümit Karan ve Nonda kazmasının yerinde hafifden teknik birisi olsaydı atardı.O maçın hakkı 4-0dı. Ben Bordeux'u eleyememek için hiç bir sebep görmüyorum.Aynı şekilde Hamburg ve diğerleri içinde.



Elememiz için dedigin gibi ''Ümit Karan ve Nonda kazmasının yerinde hafifden teknik birisi'' lazım.



Tek forvetli sistemde 3 benzer forvet cok zaten, sonra oynamıyoruz diye mutsuz oluyorlar. Umit ve Nonda'yı gonder, bir forvet al, bir de Kewell'ın sag ayaklısını bul, sagacık/forvet oynayan birini F.Bahçe'li DEİVİD gibi birini.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt