Borussia Dortmund'dan Koronavirüs ile Mücadeleye Destek | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Borussia Dortmund'dan Koronavirüs ile Mücadeleye Destek


Borussia Dortmund, corona virüsü ile mücadeleye destekte bulundu. Kulüp, Signal Iduna Park'ın kuzey kale arkası tribününü corona virüsü tanı ve tedavi merkezine çevirdi.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, stadı Singal Iduna Park’ı corona virüsü ile mücadeleye açtı.

Genel sağlık sigortası kapsamındaki hastaların aldığı hizmet standardını denetleyen bir tabip derneği olan Kassenärztlichen Vereinigung’un Vestfalya bölgesi şubesi ile ortak hareket ettiklerini ifade eden sarı-siyahlı kulüp, kuzey kale arkası tribününü Covid-19 hastalarının tedavi edilmeleri için düzenliyor.

4 Nisan’da hayata geçecek tedavi merkezinde tedavilerin yanı sıra testler de yapılacak. Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke yaptığı açıklamada stadın şehirdeki konumu, fiziksel ve altyapı imkanları nedeniyle mücadelede çok katkı sağlayacağını umduklarını ifade etti.

Aynı zamanda Kassenärztlichen Vereinigung’un Vestfalya-Lippe bölgesi başkanı Dr. Dirk Spelmeyer, “Ateş ve solunum yolları ile ilgili problemlerin tedavisi için çok stat alışılmadık duruyor. Ancak şartlar oldukça ideal. Kulübe bu teklifleri için ve stadı bize açtıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Almanya’da vaka sayısı 89 bin 838'e ulaşırken ölü sayısı ise 1230'a yükseldi. Daha önce İngiltere Premier League ekiplerinden Tottenham Hotspur’da yeni stadı Tottenham Stadium’u corona virüsü ile mücadeleye açmıştı.

Sözcü
 
sırf o tribünün reklamını yapabilmek için kerhane bile yaparlar orayı sarı ibneler
Doruk Ata TANRIVERDİ
 
Üst Alt