Böyle Çöküş Görülmedi: Orduspor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
5a9d0a717152d820d03f2ca0

Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olan, 1978-79 yıllarında Türkiye’yi UEFA’da temsil eden, yetiştirdiği birçok futbolcunun yanı sıra dünyaca ünlü Teknik Direktör Hector Cuper'i Türkiye'ye getiren Orduspor, 5 yılda 5 lig birden düşerek Ordu 1. Amatör Lig'e döndü.

Son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 5 yıl içinde büyük bir çöküş yaşayan Orduspor, kuruluşundan 50 yıl sonra geldiği yere döndü.

2011 yılında Süper Lig’e çıkan ve dünyaca ünlü Teknik Direktör Hector Cuper'i takımın başına getirip iyi bir grafik çizen mor beyazlı kulüp, ilk yıl ligde tutundu. Süper Lig’de ikinci yılı olan 2012-2013 sezonunda PTT 1. Lig’e düşen Orduspor, bir daha toparlanamayarak her yıl bir alt lige düştü. Mor-beyazlı takım önce 2. Lig’e, ardından 3. Lig’e, daha sonra ise Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düştü.

Süper Lig’de mücadele ettiği dönemde transfer ettiği yerli ve yabancı futbolcuların paralarını ödeyemeyince Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) eksi 12 puan cezasıyla başlayan Orduspor, 21 haftalık seri sonunda 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 yenilgi aldı. 16 gol atıp 50 gol yiyen Orduspor, ligin bitmesine 5 hafta kala Görelespor’a deplasmanda 3-0 yenilince matematiksel olarak eksi 4 puanla Ordu 1. Amatör Lig’e düşmeyi garantiledi.

Yeni Şafak
 
iyi olmuş.

kulüp yönetimleri soyup soğana çeviriyorlar kimsenin sesi çıkmıyorsa iyi olmuş.

aynısı bizim içinde geçerli. adam başkan olacak abuk subuk işler yapacak, cebini dolduracak sonra ben gidecem gs store dan alış veriş yapacam yok ya
 
Orduspor'un çöktüğü maç bu maçtır. Herkes SüperLig'den düşünce çöktü sanıyor ama düşer düşmez ilk senesinde yine şampiyonluğa oynadı alt ligde ama son anda çıkamadı. PlayOff'ta 2-1 yenildiği maçın rövanşında bu 1-0'Lık maçı kaybedip elendi ve artık borçlar resmen ayyuka çıktı. Takım dibe vurdu. Bu maçı da canlı izlemiştim.

YouTube
 
Üst Alt