Bu Borç Nasıl Biter? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bu Borç Nasıl Biter?


Galatasaray mevcut borçlarından kurtulacağına inanıyor musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    23
Merhaba dostlar,
Şu Dursun'un naylon transfer fiyatlarından sonra basit bir çalışma yaptım ve sizlerle paylaşmak isterim..

Oyuncu alış satışlarına ait verileri transfermarket'tan aldım. Sağdaki tablo kulübün açıkladığı verilerdir.
1113.jpg


2,5 milyar TL borç riva ile kapanmayacak gibi gözüküyor. Bundan 10 sene önce mevcut borcun, gelirlerimizin kısıtlı olmasına bağlardık hatta Arena Stadındaki gelir bizi düzlüğe çıkaracak iddiasında bulunurduk..

Ama gelinen durumda, gelir ne kadar artarsa artsın giderlerimizde o boyutta yükselmiştir.

Sizce yönetim, bu borçtan kurtulmak için nasıl bir politika izlemeli ?
 
Tekrar soyluyorum , her sene ve hatta her ayki divanlarda izleyici olarak 1996 senesinden beri hayrettin kozak i , yine 2004 ten beri katilimci olarak uye olarak benzer kisileri dinliyorum

vardigim sonuc su . Hem ucuz kadro kurup hem de surekli basarili olacaksin

aooow maow etmeyin , ben bu olabilir olamazi konusmuyorum , nasil yapilir dendigi icin bu cevabi verdim

nasil cok para harcayinca 1 takim sampiyon oluyorsa herkes pasa pasa az harcamaya mecbur kalinca da 1 sampiyon cikacak

ancak bu yol + mevcutlarin satisi ile bu yuk hafifler , zaten kayyum , klup satilmasi ile de cozulemez

siz zannediyor musunuz ki ucuk paralar harcayan klupler sahiplerinin sahsi parasi ile yuruyor ?

United 670 milyon euro gelir elde etmesin de 670 milyon sahipleri hibe etsin bakalim yarisabiliyor mu avrupada , bakalim transfer yaptirtiyor mu uefa

para kazanacaksin , baska yolu yok bunun
 
Borç durumumuz, euro kuru ile doğrudan artış göstermiş..

Yani ciddi bir kur kaybımız söz konusudur..

Öte yandan beni en çok üzen bu borç değil, bu borçlara söz konusu olan finansman giderleri yani FAİZLER..

Galatasarayın ödediği ve ödeyeceği faizler ile Türkiye'de iki tane futbol kulubü kuruludur.
 
Hiç boşuna mırın kırın etmeyeceksin kardeşim eğer arkanda Arap veya Rus sermayesi yoksa ithal ettiğin oyuncudan daha fazlasını ihraç edeceksin. Badou'yu 7'ye aldın 17 ye sattın. Yeni Badou alacaksın 7'ye bunun her zaman tutmayacağı için alt yapıdan adam çıkaracaksın. Bu takımın alt yapısından çıkan en son doğru dürüst oyuncu Arda 31 yaşına geldi ayıptır yahu.

Dünya devleri bile sürekli alttan oyuncu çıkarırken haddine bakmadan sürekli tüketirsen senden bir bok olmaz, sadece bizden değil diğerlerinden de bir bok olmaz. BJK bir dönem yaptığı yatırımların karşılığını aldı ama bu değirmen ne kadar daha döner belli değil Cenk gitti, benzer şekilde her yıl 1-2 oyuncu satılamazsa fark eden birşey olmayacak.
 
vardigim sonuc su . Hem ucuz kadro kurup hem de surekli basarili olacaksin

Hayal. Çünkü bizde taraftarlar rakipleriyle sidik yarıştırmanın derdinde. Beşiktaş Negredo transfer ederken sen atıyorum herhangi bir anadolu kulübünden Muhittin'i transfer edersen o taraftar seni yer; bitirir. Bizde hem Muhittin'i bulacak scout ekibi yok, hem de Muhittin'i kucaklayacak, kabul edecek taraftar yok. Kısacası önce "hep şampiyon olmalıyız, hep kazanmalıyız" mantığından sıyrılmamız gerek.

Nasıl kurtuluruz? Bilmiyorum. Ekonomist değilim ama spor kulübü olduğumuza göre ucuz oyuncularla sportif başarıların bizi düze çıkaracağını düşünüyorum. Ayrıntılı hesap yapacak verim yok ama kısıtlı imkanlarla genç sağlam bir kadro kurulmalı. O ucuz kadroyla belki 5 sene şampiyon olmayıp ama her sene şampiyonlar ligine katılmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Gelin görün ki bunu kabul edecek tek bir taraftar bulamazsın. Seneye arena bomboş olur!
 
Devrim gerek.

Liseyi yakip mankafali üyelerin hepsini dehleyip kulübü ele gecirmeliyiz taraftar olarak.

Bize liderlik önderlik yapacak bir CHE lazim.
 
Devrim gerek.

Liseyi yakip mankafali üyelerin hepsini dehleyip kulübü ele gecirmeliyiz taraftar olarak.

Bize liderlik önderlik yapacak bir CHE lazim.
Lisenin ne suçu var bizi farklı kılan liseden gelen özgürlükçü ruh zaten başımıza Aziz gibi biri gelemiyorsa en önemli sebebi lise, önemli olan arkasını liseye dayayıp aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyen tipler.
 
Kulübü satarsak biter. Diğer türlü bütün kulüplerin hali ortada ülkede. 3-5 romantik herif dışında herkesin kabul ettiği tek görüş budur. Sinanın ilhan cavcav mantalitesi bu kulübe yetmez ayrıca.
 
Devrim gerek.

Liseyi yakip mankafali üyelerin hepsini dehleyip kulübü ele gecirmeliyiz taraftar olarak.

Bize liderlik önderlik yapacak bir CHE lazim.

Açıkçası Fenerbahçe gibi bir yapımız olacağına ya liselilerde kalsın ya da satılsın. Bugün Aziz Yıldırım kurula dünya kadar kayıt yaptırmış. Tıpkı evlere Suriyeli yerleştirip oy kullandıranlar gibi. Bunun alasını Dursun Özbek yapmaz mıydı? Kurula çok yükleniyoruz ama özerkliğimizin teminatı gibiler.
 
En az üyeye sahip kulüp olabiliriz. Geçenlerde twitter'da görmüştüm büyük kulüplerin çoğu 100 bin üstü bizde 10 bin civarı heralde

Ama bir yanda da Fenerbahçe örneği var, şahsen kültürel olarak memnunum ama liseli grupta çok çıkar ilişkisi var ve büyümemize engel olunuyor
 
Türkiye'de toplasan 3 tane falan adam gibi eğitim kurumu vardır bir tanesi de Galatasaray lisesi, içindeki bir grup dinozor ve menfaatçi yüzünden yıkalım gibi cümlelerden kaçınalım. Sevgili Can Büyük kardeşim de iştirak edecektir hiç şüphesiz.
 
Güray aklı hür, vicdanı hür bir Galatasaray'lıdır. Son dönemde fazla aktif olmadığı için tanımıyorsundur, tanıdıkça seversin. Çok kadirşinas bir kardeşimizdir.

Çok fazla denk gelmediysem de arada sırada mesajlarına denk geliyorum. Hafızamda iyi bir yer edinmiştir; saygılar :hat:

Bu arada kurul ile ilgili konuda da fikir birliğindeyiz allah sonumuzu hayır etsin abi :D
 
Lisenin ne suçu var bizi farklı kılan liseden gelen özgürlükçü ruh zaten başımıza Aziz gibi biri gelemiyorsa en önemli sebebi lise, önemli olan arkasını liseye dayayıp aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyen tipler.

Benim kastim da aslen o zaten, dikkat edersen man kafali üyeleri dehlemek lazim dedim. Liseyi yakma olayi hafif egzajere oldu tabi.

Cürük kafalari temizlemek de yeterli olacaktir.
 
Bayern modeli. Tam bir halka arz. Liseye isim hakkının bedeli neyse ödenip defedilmesi. Bunun dışında tek bir seçenek var ki o da bir başkasına satılması. O da adamın keyfi estiği zaman seni 3. lige kadar düşürebilecek sıkıntıya sokması demektir. Üçüncü seçenek yok. Bu ilkel anlayışla zaten teker patlayacak. Zamanla ülke futbolunda Başakşehir, Göztepe, Altınordu gibi gerçekten sahipli kulüplerin artan oranda başarı kazanacğaını öngörmek zor değil.

Lise dediğiniz yapının özgürlükçülüğü 25 milyonu 2 bin kişinin hatta 20 kişinin kararıyla yönetme. Muhtemelen 20 kişilik demokrasi. Uyduruk bir üstünlük taslaması. Ve bunun bir takımın başına Aziz Yıldırım'ın gelmesinden bile daha kötü birşey olduğunu, 21. yüzyılın bu despotik aristokratik anlayışı kaldırmadığını 5-10 yıl içinde daa net anlayacağız.
 
Üst Alt