Bu forma da olay yaratacak | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bu forma da olay yaratacak


Geçtiğimiz sezon 2288 adı verilen mor formayla olay yaratan Galatasaray yeni forma rengiyle bu sezon da olay yaratmaya hazırlanıyor.



2008-2009 sezonunda “turuncu” renk ile başlayan Galatasaray formalarındaki değişiklik geçtiğimiz sezon çarpıcı bir renk olan mor ile devam etmişti. Önce tepki çekmesine rağmen daha sonra Galatasaray Store’un forma satışlarında adeta bir patlama yaratan mor formanın satışları turuncu formanın satışlarını neredeyse 3’e 4’e katlamıştı.



Bu durumun getirdiği gelir artışını devam ettirmek isteyen Galatasaray Yönetimi ve pazarlama komitesi bu sezon da yepyeni bir rengi Galatasaray forması üzerinde kullanmayı düşünüyor. Pembe rengi andıran “somon” rengini düşünen Galatasaray şu anda İtalya’nın Palermo takımının formasına yakın bir renk üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.



METİN OKTAY GİYMİŞTİ

1961-62 sezonunda Palermo'ya transfer olan Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Metin Oktay, İtalyan ekibinde "somon" renkli formayı sırtına geçirmişti.



Turuncu formayı Kewell ile, mor formayı da Elano ile başarılı bir şekilde pazarlayan Galatasaray yönetimi bakalım bu forma rengini hangi yabancı oyuncuyla lanse edecek? Bir başka soru da mor forma bu kadar yankı uyandırırken “somon” renkli forma ne derece tepki toplayacak ve konuşulacak?



MARATON.COM.TR ÖZEL

HABER: EMRAH HAMURCU
 
Cevap: Bu forma da olay yaratacak!..



Böyle bir renk olacak büyük ihtimal güzelde olur bence.Sahada daha farklı duruyor.



B_d56b7146a317bdc1844c16e061f5a736.jpg
 
Cevap: Bu forma da olay yaratacak!..



Ben Aslan figürlü krem rengi formasi alacam bu sene. Somon cok satmaz en cok krem rengi forma satilir bu sene.
 
Cevap: Bu forma da olay yaratacak!..



Aga, ben de bunu anlamıyorum, biz giyince iğrenç de Barca, Palermo, Juve giyince şahane. Ne biçim dünyadır ya? Tamam, ben de çok tasvip etmiyorum da pazarlama stratejisi bunlar. Almazsınız olur biter, her yıl 4 tane forma çıkarıyoruz zaten, diğer 3'ünden beğenin bir tane.



Birde sorunca en çok bayan taraftar bizde deriz. Sadece pazarlama değil forma rengi ile bayan taraftar bile kazanırsın. Ayrıca çok ilgili olmayan ama Galatasaraylı olan bayan taraftarlarımızın bu formayı beğenip alması kaçınılmazdır. Bizler kendimizi sadece erkek taraftar grubundan ibaret olarak gördüğümüz için bu tarz formaları görünce adı iğrenç oluyor.

Hatta bakın bayan taraftar üzerinde pembe forma nasıl duruyor...

 
Cevap: Bu forma da olay yaratacak



Herkes iğrenç diyor ama her sene en çok bu formalar satılıyor. Bunlar gayet güzel pazarlama stratejileri, somon rengi de hoş bir tercih. Bizim için alternatif olabilir ama bayan taraftarlarımız için ilk tercih olacaktır bu formalar.
 
Cevap: Bu forma da olay yaratacak



Somon'u bir kenara birakin, ve bu yaziyi okuyun lütfen!



--------------



SAYGI

30 Haziran 2010 Çarşamba



Neden hiçbir gazeteye saygı duymadığımı bir kez daha hatırladım. Spor blogları kadar haber blogları da yayılsa, bir gün bile gazete alıp okumam veya internet sitelerine girip boşu boşuna hit sayılarını arttırmam. Benim için çok eskiden beri böyleydi, şimdi bir kez daha nedenini anlıyorum.



Aslında güzel bir yazı döşenmek lazım, ancak beceremem. Lucarelli-Breitner'den Koala abim olsaydı ne yazardı şimdi. Bu olaydan çok daha önce zaten saygısını yitirmiş olan Maraton.com, bizlere değer verip blogumuzu ziyaret eden sizleri, bilgilendirmek için; Bizlerin araştırdığı, kaynaklar bulduğu, zamanını harcadığı, bu satırlara yazdığı bilgileri, "özel haber" olarak sitesine taşımış. Bizim günlerimizi alan iş, çaba, emek bir copy paste ile "özel haber" olabiliyormuş meğerse. Sevgili Okan'ın bizlere en iyisini göstermek için, kafamızda biraz olsun şekillenmesi için, belki de saatlerini harcadığı çizimleri, bir tık ile "özel haberin" görsellerine eklenebiliyormuş meğer. Bu iş bu kadar basitmiş işte.



Öyle her b.kta kaynak belirtin arkadaş demiyoruz, bizi bilen bilir. Eğer öyle yapsaydık, bugün benim formalarımın yer aldığı resimler, Sercan Sevinç'in özel arşivinden blogumuza taşınmış resimler, günlerimi harcayarak tek tek Milliyet Arşivi'nden bulup çıkarttığım resimlerin aynılarının onlarca sitede kaynaksız kullanılmasına da ufak laflarımız olurdu. Veya her resmimize blogun adresini işlerdik, her yazımıza kaynaksız kullanmayın'ı biraz büyük puntolarla yazardık. Böyle şeyler yapmıyoruz, çünkü bizim amacımız zaten paylaşım. Paylaşılan bilgilere, görsellere saygı göstermek ise bloga uğrayan ziyaretçilerin bileceği iş. Maraton'un Galatasaray Formalar'ı bloguna ve Okan Öztoprak'a saygısı bu kadar...



Hani blogun bir amacı da korsan, lisanssız ürün almama bilincini biraz olsun geliştirmek ya, o bilinci bu bloga uğrayıp haber çalan sözde gazetecilere de öğretmek lazım.



Haber verdiği için sevgili İsa Yavuz Gündoğdu'ya çok teşekkür ederim.



Kaynak: GALATASARAY FORMALARI: SAYGI



---------------------
 
Cevap: Bu forma da olay yaratacak



Barcelona bu formadan giyerken ne biçim bu forma diye dalga geçiyorduk arkadaşlarla beraber. Şimdi bizmi giyeceğiz yani bunu:(
 
Üst Alt