Bülent Korkmaz | 2008/2009 Sezonu A Takım Teknik Direktörü | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bülent Korkmaz | 2008/2009 Sezonu A Takım Teknik Direktörü


res_m_1.jpg




Başarılar Kaptan !



Galatasaray Futbol AŞ, Profesyonel Futbol A Takımı teknik direktörlüğü görevi için Sayın Bülent Korkmaz ile 2009-2010 futbol sezonunun sonuna kadar anlaşmıştır.

Teknik direktör Bülent Korkmaz’a yeni görevinde başarılar dileriz.

Galatasaray Futbol AŞ
Kariyeri





Teknik Direktör



Doğum Tarihi 1968-11-24

Doğum Yeri İstanbul





Futbol Kariyeri



Bülent Korkmaz sahalarında, mahalle arasında başlar. Malatya, Doğanyol, Gevheruşağı Köyü'nden Osman Korkmaz ve Nevin Korkmaz’ın üç erkek evladının ortancasıdır.

Ahmet Keskinkılıç ve Galatasaray Altyapı sorumlusu Salih Bulgurlu tarafından Galatasaray Alt yapısına kazandırılır. 15 yaşında 14-16 yaş takımında Ahmet Hoca onu liberoda görevlendirir. Aynı yıllarda genç takımı çalıştıran Bülent Ünder onu genç takıma çağırır

Bülent Korkmaz, 1984 yılında Galatasaray genç takımı ile Türkiye Şampiyonası öncesi, Glasgow Rangers, Kızılyıldız gibi güçlü takımlarların da katıldığı Almanya’da turnuvası kadrosunda yer alır. Galatasaray genç takımı Leverkusen ile finalde penaltılarla turnuva 2.si olur ve Bülent Korkmaz performansı ile dikkat çeker ve Leverkusen takımından transfer teklifi alır.

1984-1985 sezonunda dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından Tugay ile birlikte A takıma çağrılır. Galatasaray'daki ilk sezonunda Mustafa Denizli, Bülent Korkmaz’ı Süper Lig maçlarından çok Avrupa Kupaları’nda oynatır ve o sezon adı "Avrupalı Bülent"e çıkar.

1992-1993 sezonunda Karl-Heinz Feldkamp Galatasaray Teknik Direkörü olduğunda, Feldkampf'ın oynattığı "çift stoperli ve liberolu sistemde, Bülent Korkmaz, Stoper Stumpf ve Libero Falko ile birlikte görev alır ve 3'lü savunmanın solunda stoper olarak görev yapar.







Bülent Korkmaz
ve Hakan Şükür UEFA Kupasını Kaldırırken





14 yıl boyunca Rambo Yusuf, Semih, Erhan Önal, Stumpf, Falko, kardeşi Mert, Popescu, Emre Aşık, Ahmet Yıldırım, Frank de Boer, Song, Tomas gibi birçok yıldızla defansta beraber oynamıştır.

17 Mayıs 2000’de, Kopenhag Parken Stadı’nda Galatasaray'ın UEFA Kupası’sının kazandığı final maçında sakatlanmasına rağmen formayı giymeye devam eder.

Bülent Korkmaz takım arkadaşı Hagi’nin yıllar boyunca oda arkadaşlığını yapar.

Bülent Korkmaz, 2004-2005 sezonu sonunda futbolu bırakır. Galatasaray kulübü, gerek kariyeri, gerekse oyun tarzı itibariyle Paolo Maldini'ye benzetilen Bülent Korkmaz’ın 14 sezon giydiği 3 numaralı formasını müzeye kaldırmayı teklif etmiş, ancak büyük kaptan bunu istememiştir. Bu sezon 3 numaralı formanın sahibi Uğur Uçar'dır. Bu nedenle Uğur Uçar için 'Küçük Kaptan' denmektedir. Bülent Korkmaz,



Milli Takım Kariyeri



123 defa Türk Milli Takımlara çağrılan Bülent Korkmaz, 3 kez Türkiye U-21, 102 kez de Türkiye A Milli Takım olmak üzere 105 kez milli formayı giymiş, bu maçlarda 3 gol atmıştır.



Teknik Direkörlük Kariyeri



2006-2007 sezonu ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor takımına teknik direktörlük görevine getirilmiştir. Kayseri Erciyesspor ileFortis Türkiye Kupası'nda final oynamıştır.2006-2007 sezonu sonu Kayseri Erciyesspor takımından ayrılmış ve 2007-2008 sezonu için Bursaspor takımı ile anlaşmıştır ancak Bursaspor'un 6 hafta üst üste kazanamaması ve ligdeki yerinin endişe verici olması sebebiyle kulüple ilişkileri kesilmiştir. Daha sonra Gençlerbirliği'nin teknik direktörlüğü görevini üstlenmiştir. Gençlerbirliği'ni küme düşme potasından bir türlü çıkaramaması nedeniyle sözleşmesi tek taraflı feshedilmiştir.2008-2009 sezonu ikinci yarı 22.haftada Galatasaray teknik direktörlük görevine getirilmiştir.





Başarıları





Kulüp



































Bireysel














  • Avrupa Kupaları'nda en çok maç yapan Türk futbolcusu








  • Galatasaray tarihinin en çok Süper Lig maçı oynayan futbolcusu
    • 630 maç (15 gol attı, 13 asist yaptı)





  • Galatasaray tarihinde A Takım kadrosuna en fazla giren futbolcu.
    • 18 sezon


 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Eline sağlık Murat gayet açıklayıcı güzel bir konu olaral açmışsın. Tekrar hepimize hayırlı olsun.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



UEFA'nın yorumu:



Korkmaz replaces Skibbe at Galatasaray








Michael Skibbe has been dismissed as Galatasaray coach (©Getty Images)

Galatasaray AŞ have dismissed German coach Michael Skibbe in the wake of Sunday's 5-2 defeat by Kocaelispor, with Bülent Korkmaz being named as his replacement in time for Thursday's UEFA Cup decider against FC Girondins de Bordeaux.

One-club man

The 40-year-old Korkmaz has returned to the club he served as a defender from 1984 to 2005 on an 18-month contract, having spent the last few seasons coaching Kayseri Erciyesspor, Bursaspor and Gençlerbirliği SK. Capped 102 times for Turkey, Korkmaz spent his entire playing career with Galatasaray, winning eight league titles and six Turkish Cups as well as the 2000 UEFA Cup and UEFA Super Cup. His first task will be to win the Round of 32 tie against Bordeaux, with the score 0-0 going into the second leg in Istanbul.



Shock defeat

Defeat by second-bottom Kocaelispor left Galatasaray fifth in the Turkish table, eight points adrift of leaders Sivasspor, with their grip on the title they reclaimed from Fenerbahçe SK in 2007/08 seemingly slipping. Former BV Borussia Dortmund and Bayer 04 Leverkusen coach Skibbe took over at Galatasaray in June following the resignation of countryman Karl-Heinz Feldkamp.

'Setbacks'

The 43-year-old Skibbe said: "We had too many setbacks during the course of the season such as a succession of injuries and some bad results. The financial situation of the club was not comfortable enough to overcome that. I have to admit that the displays of my team against Antalyaspor [AŞ] and Kocaelispor were disappointing for me. Galatasaray were an important point in my career and I would have liked to see that adventure finish with a happy ending. We couldn't establish a solid defensive formation and that prevented us reaching the point that we desired. For me, the key to success is a good defensive organisation rather than in attack.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Hıncal uluç'un dediği gibi skibbenin yerine kim geçse olur kimse skibbeden kötü olamaz.Bülent korkmaz için çok büyük şans.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Abi Bülent Korkmazın Takımı Nasıl Bır Taktıkle Oynatacagı Konusunda Fıkırlerınız Nedır Defansıfmı Ofansıfmı Oynatır Napar sizce?
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Ofansda zaten sorun yok, orasi calisiyo, defansa ceki düzen vermesi yeter bize diye düsünüyorum. Bide Galatasarayh ruhu asiladimmi bu is tamamdir.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Insallah Bülent nen yeni bi degisim gelir.



Bence , terim in altinda oynadi bir sistem de kullanabilir burda.



4-3-3



.................De Sanctis.......................

Ugur........Emre A....XXXX........Hakan Balta...

.............................................................

Hasan S.(Baris)..Ayhan(Topal)...............Arda......

...........................................................

.....Baros........L10..........Kewell...........



Insallah artik bir dinamik pres yapan , defansi da önem veren bir takim izleriz.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Kadro Olarak Sormadım

Yani Daha Once Calsıtırdıgı takımlara Bakarsak Ofansıfmı Oynatır Defansıfmı
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Abi Bülent Korkmazın Takımı Nasıl Bır Taktıkle Oynatacagı Konusunda Fıkırlerınız Nedır Defansıfmı Ofansıfmı Oynatır Napar sizce?



Bence dengeli ofansta da defansta da orta sahayı danalar gibi koşturtacağını tahmin ediyorum.Tek forvet oynatıp lincolnü veya ardayı veya kewellı barosun yanına atacaktır.Ben bülentin kewell,lincoln,ardayı bir arada pek oynatmayacağı kanısındayım.Oynatırsa da mutlaka çift ön libero ve tek forvet oynatacaktır.Bülentle beraber emre güngör altın devrini yaşayacaktır göreceksiniz.Eğer servet sağlam olsaydı defans göbeğini kesinlikle servet ve emreden oluştururdu.Asla üçlü defans oynatmayacaktır.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Uğurda İyileştiği Gibi banko Oynar Diye Düşünüyorum..



Ama Bence Alpaslanada Şans Vermeli.. Sakatlıklarda Varken
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Bir bilinmeyenle karşı karşıyayız..



Yönetim neye dayanarak Bülent Korkmaz'ı TD yaptı anlamak biraz zor. Büyük RİSK aldılar..



Bülent Korkmaz daha TD'lik için çaylak sayılır..



Erciyes'le bir sıçrama yapar gibi oldu ama başaramadı..



Bursa'da, G.Birliği'nde gönderildi..



Ama en azından Skibbe'den iyidir..



Başarılı olması temennimiz
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



nasıl oynatırsa oynatsın dilerim Skibbe kadar tolerans gösterirler..2 maç kaybetti Bordoya elendi diye göndermezler..
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



Uğurda İyileştiği Gibi banko Oynar Diye Düşünüyorum..



Ama Bence Alpaslanada Şans Vermeli.. Sakatlıklarda Varken



Şans verecektir adam paf maçlarını sürekli olarak izlediğini söylemiş.Hiçbir şey yapmasa 3-4 genç çıkarır.Seneye 6+2 yerine 6 yabancı sınırlaması getirileceğini de düşünürsek çok yararı olacaktır.Orta sahada rakibi presle bozan bir takım yaratacaktır bülent seneye.
 
Cevap: Bülent Korkmaz | Teknik Direktör



savunma konusunda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum ama hücum oyuncularını nasıl kullanabileceği konusunda şüphelerim var.ancak en önemlisi galatasaray ruhu ve bunu geri getirebilecek en önemli oyuncu.kendiside altyapıdan gelme olduğu için altyapıdan gelen oyuncularımız için büyük fırsat.
 
Üst Alt