Bülent Uygun: "5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bülent Uygun: "5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz"


Turkcell Süper Lig’de lider durumda bulunan, Fortis Türkiye Kupası’nda ise Fenerbahçe ile yarı final mücadelesinde karşılaşacak olan Sivasspor’un başarılı teknik direktörü Bülent Uygun, MARATON.COM.TR’nin konuğu oldu.



Kısıtlı bütçeyle, zor şartlarda inanılmaz bir başarıya, istikrarlı bir biçimde imza atan Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun ile Sivasspor’un Riva kampında konuştuk.



Takımının son durumu, Fenerbahçe’ye ligde 4–2 kaybettikleri maç ve Fortis Türkiye Kupası’nda yapacakları müsabaka hakkında ilginç açıklamalar yapan Uygun’un Mehmet Yıldız’ın transferi konusundaki sözlerini de keyifle takip edeceğinizi düşünüyoruz:





“ALEX, HER GOLDEN SONRA CEVAP VERDİ”



MARATON.COM.TR: HOCAM, DÜN AKŞAM İLK 30 DAKİKA İYİ BİR FUTBOL OYNADINIZ VE 2 GOL ATTINIZ. SONRA NE OLDU DA TAKIMDA BİR DÜŞME OLDU VE BU FARKLI SKOR OLUŞTU?



Bülent UYGUN: Düşme olmadı. Karşılaşmadan önce yaptığımız bütün analizlerde rakibimizin en etkili tarafının duran toplar olduğunu konuştuk ve bu konu ile ilgili yaptığımız idmanlar sonucunda maçın 90 dakikası bittiğinde rakibimizden duran toptan gol yemeyen bir Sivasspor oluşturduk. Ama bizim iyi tarafımız dediğimiz ve bu iyi tarafla birlikte kendimize ait olan kontra atak anlayışını rakibimize bu tarzda oynamasına imkân veren yapıya büründük. Yani golü koruma adına defans çok geri kaçtı, orta sahamızda önde baskıya çalıştığı zamanlarda bu arada oluşan boşlukları Alex gibi dünya çapındaki bir yıldızda kendi klasına yakışır bir şekilde kullanarak her attığımız golden sonra cevabını vermesini sağladı. Bunun sonucunda da 30 dakikanın sonunda 3–2 geri düşmemizden sonra belli ölçülerde takımda düşmeler başladı. İkinci yarıya daha değişik düzen ve taktikle oyuncu değişiklikleri ile oyuna başladık ama çok coşkulu olan istekli olan Fenerbahçe açıkçası buna imkân vermedi.





“HÜSEYİN GÖÇEK’İ BULAMADIM”



MARATON.COM.TR: KARŞILAŞMANIN HAKEMİNİ NASIL BULDUNUZ?



Bülent UYGUN: Hakemi ben bulamadım. Bulan varsa bana söylesin. Hüseyin Göçek neyin ne olduğunu iyi biliyor bana sormayın kendisine sorun.





“KAVGAMIZ SADECE FUTBOL TOPUYLA OLMALI”



MARATON.COM.TR: KORİDORDA MEHMET YILDIZ VE DEIVID’İN BİR TARTIŞMASI OLDU BUNUN SEBEBİNİ ÖĞRENEBİLDİNİZ Mİ?



Bülent UYGUN: Galiba Deivid gelip Mehmet’e hareket yapmaya kalkınca orada bir arbede çıkmış. Ben futbolcuların bu tarz olaylara girmelerini bu tarz ilişkiler içinde olmalarını açıkçası hiçbir zaman tasvip etmiyorum. Bunların onlara yakışmadığını söylemek istiyorum. Kavga bize yakışın bir sorumluluk değil. Kavgamız sadece futbol topu ile olmalı. Eğer diğer bir alan olsaydı iki futbolcuda başka bir spor ile uğraşırdı.





“HERKESİN ALTERNATİFİ VAR”



MARATON.COM.TR: KAMANAN ÇOK İYİ VE SÜRATLİ BİR OYUNCU ÖNÜMÜZDE Kİ SENE SİVASSPOR’DA KALIR MI?



Bülent UYGUN: Bizde şöyle bir durum var bende dâhil olmak üzere her futbolcumuzun alternatifi vardır. Kamanan bize yeni gelmesine rağmen eğer değerini bulup Sivasspor’un menfaatine olabilecek her hangi bir şey olduğu zaman onunda transferine izin veririz. Biz Sivasspor için hepimizin alternatifini yaratmak zorundayız ve yaratıyoruz. Kamanan bu performansını lig sonuna kadar daha da arttırarak devam eder ve Sivasspor menfaatine transferine izin veririz.





“BALİLİ, GEREKLİ OLAN PERFORMANSI VERDİ”



MARATON.COM.TR: HOCAM BALILI’Yİ HEP İKİNCİ YARIDA OYUNA ALIYORSUNUZ VE BU OYUNCUNUN MORALİNİ NASIL YÜKSEK TUTMAYI BAŞARIYORSUNUZ?



Bülent UYGUN: Balili geçen sezon çok büyük bir sakatlık geçirdi. Altı ay omzundan bir sakatlık geçirdi. Fizik kondisyon yönünden çok hazır değil ve bizim antrenman metotlarımızda hiçbir futbolcunun oynayan veya oynamayan ayrımcılık yapmamamız bunun yanında oynamayan futbolcularımıza daha çok şefkat göstermemiz onun daha iyi gelişimi sağlamak ve bu formayı kazanabilmesi için belli sistemlerimiz var ve bu sistemleri onlara en iyi şekilde uyguluyoruz. Şuana kadarda Balili bize gerekli olan performansı verdi.





“BİZİMLE DEVAM ETMEK İSTEYENLERLE SÖZLEŞMEMİZ BİTMİYOR”



MARATON.COM.TR: SEZON SONUNDA SİVASSPOR’DA HANGİ OYUNCULARIN SÖZLEŞMELERİ SONA ERİYOR?



Bülent UYGUN: Sivasspor’da oynamak istemeyen bütün futbolcuların sözleşmeleri sona eriyor. Bizimle birlikte olduğuna inandığımız ve bizimle birlikte en iyisini yapacağına inandığımız oyuncularınki de devam ediyor.





“DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH”



MARATON.COM.TR: HOCAM DÜN AKŞAM KAYBETTİĞİNİZ ÜÇ PUANI SEZON SONUNDA ARAR MISINIZ?



Bülent UYGUN: Sivasspor 11 maçtır yenilmeden yoluna devam ediyordu ve Sivasspor’un bütçesine ve imkânlarına baktığınızda bugün yenilen ve yenildiğiniz takımda Türkiye’nin 4 büyüklerden bir tanesi. Bundan önceki zamanlarda dört büyük takımlardan birine yenildiğiniz zaman bu kadar üzüntü ve problem duymazdınız. Derlerdi ki “dört büyüklere zaten yenilmeye gidiyoruz.” Ama artık öyle bir sistemi geliştirdik ki 2 senedir bizim herhangi bir şekilde maçı kaybetme lüksümüz yokmuş gibi düşünüyoruz. Geçen haftaya baktığımızda Real Madrid, Milan, Chelsea herkes yenildi. Sivasspor da yenilecektir. Yenilmez diye bir şey yok, düşmez kalkmaz bir Allah. Geri kalan herkes yenildi, yenilecek, yenilmeye devam edecek yenmeye de devam edeceğiz.





“5 YERİZ 7 YERİZ AMA 6 YEMEYİZ, 7 YERİZ, 9 YERİZ AMA 8 YEMEYİZ”



MARATON.COM.TR: SİVASSPOR’UN PERFORMANSINA BAKTIĞIMIZ ZAMAN ÖNÜMÜZDEKİ SENE AVRUPA YOLU GÖZÜKÜYOR. SİVASSPOR’UN AVRUPA İÇİN KADROSU YETERLİ Mİ, BUNUN İÇİN ÇALIŞMALARINIZ VAR MI?



Bülent UYGUN: Yeni sezona başladığımız zaman gittiğimiz yer neresi ise ona göre çalışmalarımıza başlayacağız. Hedefimizde ona göre büyüyor. UEFA mı, Şampiyonlar Ligi mi? Bunlara hep beraber bakacağız. Benim 5 türlü planım vardır. Bu plan gideceğim yerle ilgilide 5 türlüdür, kendimle ilgilide 5 türlüdür. Yani sadece bir plana bağlı hareket etmem. Dolayısı ile 5 türlü plan yaptığım ortamda bu takımın kurgusuna, yapısına ve hedefine götüre bilecek şekilde transferler yapılacaktır. Hangi platforma gideceksek ona göre transfer yapılacaktır. Tabi ki burada hemen eleştiri yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır. Bizim ülkemizde herkes futbolu çok biliyor ya. Onlara da bir laf söyleyeyim; evet 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz.





“BU GÜZEL İNSANLAR GÜZEL ŞEYLER YAPACAK”



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DA BÜLENT KORKMAZ BAŞARILI OLUR MU?



Bülent UYGUN: Bizim jenerasyonun en başarılı duruşu ile bilgisi ile Ertuğrul Sağlam’a ben saygı duyuyorum ve çok başarılı buluyorum. Geçmişinde futbol kariyerinde inanılmaz başarılar elde eden ve başardıkları ile kazandıkları şampiyonluklarla ile ki bu şampiyonlukların hiç biri ne parayla nede her hangi bir şeyle alınabilir tecrübe bambaşka bir tecrübedir Bülent Korkmaz gibi Hakan Şükür gibi özel insanlar tabi ki teknik direktörlükte çok başarılı olacaklardır zamanı geldikçe. Bülent kardeşimizde şuana kadar yaptıklarıyla bu başarıyı başarabileceğini gösterebilen bir hocadır. İnşallah oda kendi takımında kendi hayallerini gerçekleştirip başarıya koşacaktır diye düşünüyorum. Çünkü çok kaliteli ve çok yetenekli futbolcularımız var Bülent, Hakan Kutlu, Ünal Karaman, Mehmet Özdilek ve aklına gelmeyecek kadar çok insanın başarıya aç olan bu güzel insanların zamanı geldiğinde çok güzel şeyler yapacaklarına inancım sonsuzdur.





“HERKES İSTİYOR Kİ 3,5 GOL ATIP KAZANALIM”



MARATON.COM.TR: LİGE ZEVK VEREN BİR FUTBOL OYNUYORSUNUZ AMA SON HAFTALARDA BİR DÜŞÜŞ OLDUĞU KONUŞULUYOR BUNA KATILIYOR MUSUNUZ?



Bülent UYGUN: Şimdi bundan önceye baktığımızda İntertoto kupasına katılan bütün Anadolu takımları o sezon küme düşmüş. Ama Sivasspor’a baktığınızda ilk yarıyı tekrar lider bitirmiş ve lider bitirdikten sonra devre arasında ki tatil sürecini çok kısa olduğu bir ortamda istirahat edemeden geçen sezondan bu zamana devamlı yükselen bir ivmenin sonucunda da tatil yapmadan ikinci sezonuna girmiş. Ve bu ikinci sezonda da gene ilk yarıyı lider bitirmiş. Galatasaray’ı ligde yenip, kupada yenip yarı finale çıkıp ve bu süreç içerisinde Eskişehir’i Kocaelispor’u yenip Bursa, Kayseri gibi deplasmanlarda berabere kalıp Fenerbahçe deplasmanında mağlup olmuş. Herkes istiyor ki Sivasspor çıksın 3–0, 5–0 yensin. Yani sizin tuttuğunuz takımlar 3–0, 5–0 yenemiyor ki ben nasıl yeneyim. Ufak tefek düşüşler olacak. Önemli olan bir haftalık iki haftalık düşüşler değil. Sezon sonu performansımızı ne kadar iyi ortaya koyacağımızdır.





“MEHMET YILDIZ İLE İLGİLİ KİMSEYE SÖZ VERMEDİK”



MARATON.COM.TR: HOCAM SEZON SONU MEHMET YILDIZ’I GALATASARAY’A TRANSFERİ KONUSUNDA SÖZ VERDİNİZ Mİ?



Bülent UYGUN: Hayır, hiç kimseye söz vermedik. Biz sadece Sivasspor’un menfaatine olacaksa gelişimine, büyümesine sağlayabilecek bir ortam olursa o zaman transfere izin veririz yoksa onun dışında kimseye verilmiş bir sözümüz yok.





“MEHMET YILDIZ’IN ALTERNATİFLERİ HAZIR”



MARATON.COM.TR: MEHMET YILDIZ SEZON SONUNDA AYRILIRSA ALTERNATİFİ HAZIR MI?



Bülent UYGUN: Kesinlikle hazır hem de 2 tane 3 tane olmak üzere hazır. Evet, Mehmet’i kaybeder çok gücümüzden kaybederiz ama Mehmet, Sivasspor’un buraya gelmesinde yardımcı olan özel bir futbolcu ama alternatifini de hazırladık.





“DEĞİŞİK BİR SİVASSPOR İZLETECEĞİZ”





MARATON.COM.TR: ÇARŞAMBA GÜNÜ FORTİS TÜRKİYE KUPASINDA NASIL BİR SİVASSPOR İZLEYECEĞİZ?



Bülent UYGUN: Kupa iki ayaklı, İki ayaklı olduğu içinde iki ayağına göre hareket etmemiz lazım. Buradan avantajlı bir şekilde dönmek zorundayız. İşte bu yüzdende hem oyun sistemi anlamında hem de düşünce anlamında daha değişik bir Sivasspor izleteceğimizi umut ediyorum ve inanıyorum.



Not: maraton.com.tr'den alıntıdır.
 
Cevap: “5 yerİz 7 yerİz ama 6 yemeyİz, 7 yerİz, 9 yerİz ama 8 yemeyİz”



Sivas iyice antipatikleşmeye başladı umarım son maç şampiyonluk sivas ve GALATASARAYA kalır o zaman görürsün kaç yiyeceğini..



Daha portekiz 5.si bragadan 3-4 yediler..
 
Cevap: “5 yerİz 7 yerİz ama 6 yemeyİz, 7 yerİz, 9 yerİz ama 8 yemeyİz”



Çok şişti bu Sivasspor ve Bülent yakında iner havanız inşallah önümüzdeki sezon düşmeye oynarsınız.
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Bu adam kendini ne sanıyor ya? Çıldırtıcak bigün beni...
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



avrupa maclarina kastetmis. fener en son Manu dan 6 yemisti besiktasta liver dan 8 yemisti. ama bukadar sacma konusulmaz ne yani iki sene liderlige oynadin diye 100 yillik kulüpleri dalgayami aliyorsun.
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Şampiyonlar liginde 6 fb 8 bjk yedi.Bjk 6 da yedi.:) onlarımı kastetti bu adam.5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz , 7 yeriz 9 yeriz 8 yemeyiz.Bu cümle nedir yaa ne uyuz adam
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Evet arkadaşlar bülent uygun burada avrupa kupalarını kastediyor. "Sivas şampiyonlar ligine gitse ne olacak? Rezil olup dönecekler" şeklinde düşünenlere cevap vermek için ne fener gibi 6 yeriz ne bjk gibi 8 yeriz demek istemiş :D bkz:manchester united bkz:liverpool :) en fazla onlar kadar rezil oluruz diyor haksız da sayılmaz :D
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Hayır sanki 9 yemek daha iyi birşey sanki... Tövbe tövbe..
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Evet arkadaşlar bülent uygun burada avrupa kupalarını kastediyor. "Sivas şampiyonlar ligine gitse ne olacak? Rezil olup dönecekler" şeklinde düşünenlere cevap vermek için ne fener gibi 6 yeriz ne bjk gibi 8 yeriz demek istemiş :D bkz:manchester united bkz:liverpool :) en fazla onlar kadar rezil oluruz diyor haksız da sayılmaz :D



Biz öyle 6'da 8'de falan durmayız yersek bir düzine ya da en kötü 10 yeriz demek istemiş olabilir.Biz yersek sonuna kadar yeriz mantığıyla konuşmuştur. :D
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



İntertotoda saçma takımları zorlayamadan elenen bir sivaspor şampiyonlar liginde neyine güveniyor ki.Fenerin 0 puan rekoruna eşlik etmekten başka bişey yapmaz.Keşke başarılı olsalar ama konuşmakla olunmuyor.
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



İnsallah 2. ol şampiyonlar ligine gitte her maç 7-9 ye oldu mu bülentcim. çok antipatik bi insan bu
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Adama yüklenmeyin yahu.. demek ki tek tek yani 6 ve 8 yemekten hoşlanmıyor,bizde Samiyen de 6+8 yedirriz.. :p
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



tek başına 15 ye bülent. o kapasite var sende..
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Biz öyle 6'da 8'de falan durmayız yersek bir düzine ya da en kötü 10 yeriz demek istemiş olabilir.Biz yersek sonuna kadar yeriz mantığıyla konuşmuştur. :D



Evet evet çok iddaalı biz bir işi yaptıkmı sonuna kadar yaparız mantık bu :D



Allah'ın hırdavatçısı yaa
 
Cevap: “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



Neden bu kadar cok konusuyor anlamiyoum hergun bir yerde demeci var.Kaynana gibi valla hergun bir yerlerde haberi var.
 
Cevap: Bülent Uygun : “5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”



fb yi de bjk yi de günahım kadar sevmem ama yine de bizim gibi milyonlarca taraftarı olan saygın kulüplerdir onlara laf atmak bülent gibi yeni yetme görmemiş adamların haddine değill!!! gitse 9 yese daha mı iyi yani..saçma
 
Üst Alt