Bundan Sonra Eren Oynamalıdır! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Bundan Sonra Eren Oynamalıdır!


Sene başında yüksek perdeden giren Eren Derdiyok, Podolskinin sakat olduğu dönemde 5 maçta 5 gol kaydetmişti.

Podolski'nin dönüşü ile yedek kulübesine haps olan 28 yaşında ki santrafor kalan maçlarda bugüne kadar 3 gol üretebilirken aynı sürede hemen her maça 11 başlayan Alman yıldız ise toplam 4 gol attı.

PODOLSKİ 14 MAÇTA 2 GOL ATABİLDİ


Bu sene 15 maçta toplam 977 dakika forma giyen Lukas Podolski sakatlıktan sonra forma giydiği ve 2. yarısında dahil olduğu Antalya maçında 2 gol atıp sezona merhaba dedikten sonra çıktığı 14 maçta 2 gol kaydedebildi.

Saha içinde mücadele gücünün düşük olması sebebi ile 90 dakika forma giymekte zorlanan 31 yaşındaki Alman futbolcu, topla buluştuğu zaman iyi paslar atsada oyuna etki edecek bölgede genelde çok az sayıda top ile buluşarak maçları tamamladı.

ÜST DÜZEY MAÇLARDA VASATI AŞAMADI

Son haftalarda oynanan maçlarda sahada varlığı bile hissedilmeyen Alman yıldız bu sene 11 çıktığı Fenerbahçe, Trabzon, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında nerede ise tek pozisyona giremeden maçları tamamlarken, Eren ise son haftalarda sürekli yedek olmasına karşın girdiği Kayseri, Beşiktaş maçlarında çok az süre bulmasına rağmen bir çok pozisyona girdi ancak bunları değerlendiremedi.

EREN'İN SIKINTISI KOLAY GOLLERİ KAÇIRMASI: ÇÖZÜM ÇİFT SANTRAFOR

Eren ise bu takımın 1. santraforu olarak tek alternatif konumda olduğu zaman beklenmedik golleri kolayca atmasına karşın, stres yönetimi üst düzey olmadığından çok kolay atılması beklenen golleri ise kaçırıyor.

Bu da şu demek. Nasıl ki Ümit Karan tek santrafor olduğu zaman verimi düşüp hedef tahtasında oluyorsa, Eren'de bu tarz bir oyuncu. Yanında ona servis yapacak ve yükünü hafifletecek bir oyuncu olduğu zaman daha etkili olabilir.

BEKLERİMİZ ÇÜRÜK, KANATLAR İÇERİ KATEDİP ORTAYI ES GEÇİYOR

Şu ana kadar 10 gol atan Eren'in hava toplarında ise yüzdesi aslında çok yüksek. Çok az orta almasına rağmen ligde 5-6 golü kafa topu ile buldu. Beklerimizin ne hucüm ne de defansta etkili olabilmesi sebebi ile zaten iki kanadı kesik tavuk gibi hucümda tek varyasyonu kanatların özel yeteneğine kalan takımımızın kanat profilinin de çabuk ayaklı ve içe katederek oynayan çalımı seven oyuncular olması sebebi ile hava topları konusunda verimimiz oldukça düşük.

Sadece Quaresma bütün takımımızda oynayan bek ve kanatlardan daha fazla isabetli orta yapmış (55 isabetli orta).
 
Üst Alt