Bundesliga Maçlar Başlığı - Sayfa 184 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
2009 da Playoff tekrar piyasaya cikarildigindan beri birinci lig takimlarinin ezici üstünlügü var. 8 defa birinci lig takimlari ligde kaldi ve sadece 2 kere ikinci lig takimlari Bundesliga ya cikmayi basarabildi. En son 2012 de Düsseldorf Berlin'i gecerek birinci lige cikmayi basarmisti.

Bence gelenek bozulmaz ve Stuttgart ligde kalir. Tabi biraz da ikinci ligden Playoff oynayacak takima bagli durum. Mesela Paderborn daha ofansif oynayan bir takim Union Berlin'e göre. Ama öte yandan da Union Berlin'in tribünleri daha atesli.
Dusurdun adamlari
 
Bunlar da olimpiyat stadyumunda oynarsa ağır söverim.

Hertha zaten yillardir yeni stad yapmayi düsünüyor, son 2 senedir finanse edebilmek konusunda bayagi ilerlediler. 5 sene icinde yeni stad yaparlar diye düsünüyorum.

Olimpiyat stadi cok boktan bir stad. 2008 de Galatasaray macina gitmistim, affedersin kicimiz donmustu soguktan ve kosu pisti yüzünden tribünler sahaya cok uzak, en üstten hic bir seyi göremiyorsun. Tamamen acik olan maraton kapisi yüzünden rüzgar esiyordu bütün, o gün üsüdügüm kadar hic bir zaman üsümemistim hayatimda. 10 bardaga yakin kahve ve sicak kakao icmistim ama nafile.
 
Bochum’un Arsenal’den kiraladığı Jordi Osei Tutu, hazırlık maçındaki ırkçı hakaretler sonrası gözyaşlarına hakim olamadı..

D_L81ikWkAAnK9Q.jpg


Şerefsizler
 
Dortmund-Münih maçını merakla bekliyorum. Geçen sene uzun zaman sonra ligde bir şampiyonluk yarışı olmuştu. Bu sene artarak sürecek bu yarış.

Bu yarışın bir nevi provası niteliğinde olacak. Tempolu, bol pozsiyonlu maç bekliyorum. Maçta KanalD'de olacak. Baya izleyen olacaktır.
 
Hazırlık maçlarında izlediğim en iyi takımlardan biriydi Dortmund. Bayern Renato Sanchez ve Alphonso Davies eklemeleriyle kesin geçen sezondan iyi olacak ama Heynckes zamanlarına dönmek için daha kırk fırın ekmek yemeleri lazım. Hummels eklemesi de seviye atlatmış Dortmund'a. Bana göre sağlıklı halinde hala pozisyonunun dünyada en değerli 5 adamından biri. Bayern nasıl bu kadar kolay bıraktı, savunmada yer yer Otamendi'ye kalan Pep filan nasıl Hummels'in üstüne atlamadı anlayamadım. Güzel maç olur, Lewa çıkıp ciddi kalite farkı yaratmazsa Dortmund kupayı alır gibi geliyor. Tabii ki Dortmund'luyuz.
 
Üst Alt