# Çağlar Birinci | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Çağlar Birinci


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başarılı solbekle her konuda anlaşan ve el sıkışan Galatasaray, Denizlispor yönetimiyle masaya oturmaya hazırlanıyor. Çağlar Birinci'nin takımıyla olan sözleşmesi 2011 Mayısı'nda bitiyor.



fft1mm966648.jpg




Çağlar'ın işi bitti bitiyor - www.fanatik.com.tr
 
Cevap: Çağlar'ın işi bitti bitiyor



Çok izlemedim bu elemanı ama ortalama bir adam gibi gözüktü hep. Ancak sağlam kondisyonu var.
 
Cevap: Çağlar'ın işi bitti bitiyor



Volkan Yaman'dan fazlası yok.Takımda formayı sakatlık,ceza vs olduğunda görür.Tabi transfer edilirse :)
 
Cevap: Çağlar'ın işi bitti bitiyor



İyi olur.O bölgeye hiç alternatif yok.Gerçi ben Aykut Demir'i düşünmüştüm Gençlerden ama Çağlar da başarılı bir oyuncu.
 
Cevap: Çağlar'ın işi bitti bitiyor



Denizlispor, tıpkı G.Birligi gibi altayapı takımlarından oyuncu yetistirirken ve secerken daha cok fiziksel ozelliklere dikkat ediyor. Denizli bld.spor ve hacettepe kokenli oyuncuların ortak ozelligi oncelikle iyi atlet olmaları. Ama mental ve teknik anlamda pek iyi olmuyorlar.



Caglar'da bu tipte biri. Guclu, patlayıcı surati olan (yani ivmeli), kondusyonu yuksek biri. Yani bek olarak gel-gitleri iyi yapabilecek biri. Ama G.saray'da faydalı olmakla birlikte, yetersiz olacagı gorusundeyim.



H.Balta'nın ivmelenmesi zayıftır. Ama hucum gucu yoktur demek yalıstır bence. Manisaspor E.Yanal doneminde



-----Johana--- Burak---Borbiconi----

Sener---------------------------H.Balta--

-----Ugur------Selcuk-----Zelenka------

----------------Holosko--------------

----------------Rafael----------------



seklinde oynardı. Sener A. sag cizgide, H.balta sol cizgide TEK BASLARINA kanadı kontrol ederlerdi. Lucescu'nun BJK'si gibi Sagda Kaan, Solda Uzulmez. Hakan hızlı olamasa da pek hala hem hucuma cıkabilirdi hem de savunma yapardı.



Peki Caner sol bekte pek mi verimli? Hucumda bile (ki hucumda daha iyi oynuyor) en buyuk handikapı ABDULLAH ERCAN gibi tek ayaklı olusu. Sag ayagını hiçbir sekilde kullanamıyor. Cok buyuk dezavantaj. Driblinglerde sag ayagını topu duzeltmek için bile kullanamayısı, top kaybının en buyuk sebebi.



Caglar, temel istedigimiz fiziksel ozelliklere sahip olsa da (bindirme, surat vb.) Malik fathi'yi tercih ederdim sol bekte.
 
Cevap: Çağlar'ın işi bitti bitiyor



Aykut Demir'in gelecegi olabilir ama su haliyle bizde oynayamaz. Fiziksel olarak oldukca zayıf. Aslında hızlı bir oyuncu degil, ince ve genc oldugu için cevik davranabiliyor. Ama caglar'daki atletik kabiliyetin cok uzagında. Hele hele kanattan bindirip orta acabilecek birr oyuncu hiç degil. Ferhat Oztorun fizik olarak Aykut'a benzese de bindirme ve orta acmada Aykut'tan iyidir.



Aykut solbek-stoper oynayabilir. Ama bek-stoper alacaksam da 1.85 lik atletik ve agır olmayan Malik Fathi'yi Aykut'a tercih ederim.



Malik fathi, 1.85 85 kg ama agır bir oyuncu degil hatta H.Balta'dan biraz daha cevik ve hızlı. L.Neill de gostermese de 1.85m ama o kadar agır degil. Tamam cevik olmaas da ortalamaları tutturabiliyor.
 
Cevap: Çağlar'ın işi bitti bitiyor



Benim anlamdıgım sol bek alınırsa, ve hatta yabancı stoper baktıgımız dusunulurse, elimizdeki H.Balta A.Turan E.Gungor hatta G.Zan'ı ne yapacagız?
 
Cevap: # Çağlar Birinci



Volkan Yaman'dan artısı olan bir oyuncu değil ancak sol bekteki alternatif boşluğunu doldurabilir. Volkan'ın da geldiği ilk zamanlar iyi katkı verdiğini düşünürsek faydası tabii ki de dokunabilir ama o mevkinin değişmezi olacak, sol bekteki sıkıntıyı unutturacak bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt