Casillas: "Buffon benim idolüm" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Casillas: "Buffon benim idolüm"


Casillas: "Buffon benim idolüm"

İspanya'nın kalecisi, pazar günü finalde karşılaşacakları rakipleri İtalya'nın kalecisi Buffon'a olan beğenisini dile getirdi, finalde işlerinin kolay olmayacağını ekledi.



194538hp2.jpg




İspanya'nın kalecisi Iker Casillas, her zaman İtalyan meslektaşı Gianluigi Buffon gibi olmak istediğini söyledi.



Takımlarının kaptanı olan iki kaleci pazar günkü Euro 2012'nin finalinde kozlarını paylaşacaklar. 31 yaşındaki file bekçisi İtalyan kaleciyle kıyaslansa da Casillas halen Juventus'un kalecisini örnek aldığını dile getirdi.



Onda Madrid'e açıklamalar yapan Casillas, "Buffon'u çok beğeniyorum ve ona saygım sonsuz. O çok özel bir kaleci ve 34 yaşına rağmen hala en iyilerden biri. Kendisinden genç kaleciler için referans teşkil ediyor. Bizi yönlendiriyor ve onun gibi olmak istiyoruz. Onunla iyi bir ilişkimiz var ve her buluşmamız benim için bir zevk." dedi.



İspanyol kaleci, yarı finalde Joachim Löw'ün Almanya'sını elemelerinin ardından İtalya'nın kendileri için Kiev'de zorlu bir rakip olacağının altını çizdi. Casillas, "Turnuvayı açtığımız takımla kapanışı da yapacağız. Rakip benim için fark etmez çünkü Almanya aynen İtalya gibi çok iyi görünüyordu. Her iki takım da kendi oyun stiline sahip. İtalya tehlikeli bir rakip ve bu da işleri bizim için biraz zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.





Casillas, İspanya'nın Euro 2008'de ve 2010 Dünya Kupası'nda aldığı övgüleri bu sefer neden alamadığına da açıklık getirdi. Tecrübeli file bekçesi, "Bütün dünya bizi referans alıyor ve umarım bu durum sürmeye devam eder. Fakat bu bir döngüdür, başka bir takım gelir ve diğerlerine hükmeder. Biz herkesin yenmek istediği ve hakkında konuştuğu bir takımız. Önemli olan şu ki biz yine finaldeyiz ve dört yıl önce azandığımız kupayı korumak istiyoruz. Geriye küçük ama çok önemli bir adım kaldı. Takım ve oyuncular olarak İspanyol futbolunun harika bir dönemini yaşıyoruz. Finaldeyiz, bunu başarmak beklediğimiz kadar kolay olmadı. Dünya futbolunun zirvesinde geçirdiğimiz dört yılın ardından diğer takımların bize farklı şekilde yaklaşmaları elbette beklenen bir davranış." şeklinde konuştu.



Kaynak
 
Üst Alt