Cenk Tosun, 22 Milyon Euro Karşılığında Everton'da! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Cenk Tosun, 22 Milyon Euro Karşılığında Everton'da!


everton-dan-resmi-aciklama-cenk-tosun--10511940.Jpeg

Cenk Tosun'la ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. İddia bu kez ünlü İngiliz gazetesi Guardian'dan geldi. Guardian muhabiri Ed Aarons, Everton ile Beşiktaş'ın Cenk Tosun transferi konusunda 28 milyon euro'ya (25 milyon Pound) anlaştığını yazdı.


Aarons attığı tweet'le transferi duyururken Cenk Tosun'un 1 Ocak'ta Everton kadrosuna katılacağını duyurdu. Bu sezon 23 maçta 13 gol atan Cenk Tosun, özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla dikkat çekti. Everton'ın Cenk Tosun'a olan ilgisi aslında yaz döneminde başlamıştı. O dönem Tottenham ve Crystal Palace'ın isimleri de Cenk Tosun'la anılıyordu. Cenk Tosun'un Everton'dan yıllık 4 milyon euro alacağı belirtilirken sözleşmenin de 4,5 yıllık olduğu öğrenildi.

5243281.jpg

Almanya doğumlu olan Cenk Tosun geçen yıl 47 maçta 24 gol atmıştı. Alman genç milli takımının da formasını giyen Cenk Tosun daha sonra tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı. Cenk Tosun'un Türkiye formasıyla 8 golü bulunuyor. Everton'ın forvet mevkiinde şu anda Oumar Niasse ve Sandro Ramirez bulunuyor. Ancak iki oyuncu da bu sezon bekleneni veremedi. Beşiktaş yöneticisi Ahmet Nur Çebi dün yaptığı açıklamada Cenk Tosun'u satmayacaklarını söylemişti.
 
Cenk'in abartılan oyuncu olduğunu düşünenlerdenim. Mesela önceki 2 sene neden az oynuyor diyordum ama bu sene de çok abartılıyor diyorum.

Gol vuruşu gerçekten dünya standartlarında ama oyun içinde çok fazla kayboluyor. Fiyatı normal mi? Evet. Almanya altyapısı olmasa bu kadar fiyat biçilmezdi.

Andy Carroll gibi oyuncu 40M ediyorsa Cenk'te 25-28 eder.
 
Cok yanlis yorumlar goruyorum. Bir defa Tosun bey 2 senedir CL/AL de gollerini atmaya devam ediyor. Besiktas da takim olarak iyi reklam yapti cunku iyi sonuclar elde ediyorlar. Ingiltere'nin orta sinif takimlari icin bu tarz forvetler ilgi cekici olur. 20-25 milyon euro da onlar icin buyuk bir para degil. Bizim takimdaki oyuncular ile kiyas yapilmasi da cok yanlis cunku bizim takim 2 senedir Avrupa'da yok. O yuzden kimsenin reklamini da yapamiyorsun. Tosun cok begendigim bir forvet degil onu da soyleyim (Quaresma sayesinde bu konuma geldi), abartiliyor biraz ama Ingiltere'den talibi varsa 20 milyon euro'ya gitmesi cok normaldir.
 
Neden bu fiyata şaşırıldı anlamadım. Almanya altyapılı,Türk Milli takımı forveti,CL'de 4 gol 2 asisti var, ligde geçen sene 20 gol atmış, yaşı da 26-27.
 
Üst Alt