CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four'dayız! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
62af633a12574df4805fb76184f679b8.jpeg

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’da! Sarı-kırmızılılar 6’lı Play Off Turu rövanş maçında Igor Gorgonzola Novara’yı deplasmanda 3-1 yenerek 2013 yılının ardından bir kez daha Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a yükseldi.

Karşılaşmaya takımımız Aslı, Jack, Gamze, Cansu, Neslihan ve Rabadzhieva ile başlarken Gizem de libero pozisyonunda görev yaptı. Etkili servisler ile oyuna iyi giren Galatasaray ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Teknik molanın ardından ev sahibi ekip Egonu ve Plak’ı hücumlarına daha fazla dahil etmeye başladı. 16-15 ile ikinci teknik molayı önde geçen taraf Igor Gorgonzola Novara olurken 3 sayılık seri yakalayan takımımız skoru 18-16’ya getirdi. Fakat Egonu’nun servis turunda manşet hataları artan takımımız bu üstünlüğünü kaybetti. Setin sonunda 24-22’de iki set puanını Neslihan’ın sayılarıyla çevirsek de ilk set 26-24’lük skorla ev sahibi ekibin oldu.

Ancak maça ikinci set ile berber kaptan Neslihan Demir Güler damga vurdu. 8-7 ilk teknik molayı önde geçen takımımız Gamze’nin servis turunda yakaladığı seri ile 12-8’lik bir avantaj yakalayıp ikinci teknik molaya da 16-14 üstün girdi. Neslihan’ın yakaladığı ritim ile sette bir ara skoru 23-14’e kadar açan sarı-kırmızılılar bu noktadan itibaren biraz konsantrasyon kaybı yaşadı. İtalyan ekibi yakaladığı 6 sayılık seri ile setin içine dönse de Jack’in önce tek ayak üzerinden sayısı ardından da blokla bulduğu sayı ile 25-20’lik skorla seti kazanan Galatasaray durumu 1-1’e getirdi. Bu sette Neslihan ürettiği 11 sayıyla öne çıktı.

Üçüncü sete de Galatasaray çok iyi servislerle başladı. Bu sayede rakibinin organize olmasının önüne geçen takımımız ilk teknik molada 8-4, ikinci teknik molada da 16-9 üstündü. Neslihan, Jack ve Rabadzhieva ile çok etkili olan takımız 21-11’de bir ara 10 sayılık farkı yakaladığı seti 25-17 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti. Bu sette de Neslihan’dan 11 sayı üreten takımımız 9-1’lik blok sayıları üstünlüğü ile sonuca gitti.

Takımımız üçüncü sette de mükemmel bir oyun sergiledi. 8-5 ile ilk teknik molada üstün olan Galatasaray, skor 10-5 iken Neslihan ile 3 ace bularak oyunu kontrolüne aldı. İkinci teknik molada da 16-7 üstün olan sarı-kırmızılılar, ikinci sette yaşadığı düşüşün bir benzerini maçın sonlarında da yaşadı. 24-19’da İtalyan ekibinin hücumunda top auta çıkarken hakemler önce blok aut kararı verdi. İtirazların ardından takımımız sayıyı kazanınca set 25-19 maç da 3-1’lik skorla Galatasaray’ın oldu.

Mücadelede 38 sayı alan kaptan Neslihan çok önemli bir performansa imza attı. Neslihan’ın yanı sıra Sinead Jack de 17 sayıyla takımımızı sırtladı.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Final Four 5-6 Mayıs tarihlerinde Bükreş’te yapılacak. Takımımız Final Four’da ev sahibi CSM Volei Alba Blaj ile karşılaşacak. Diğer eşleşmede ise Vakıfbank ile Dinamo Kazan kozlarını paylaşacak.
 
Son düzenleme:
Dursun Ozbek'in gitmesiyle kulup ustundeki kara bulutlar dagildi adeta

Gittiginden beri aldigimiz tek kotu haber tekrar gelmek istemesi yonunde
 
Jack'e sene sonunda talip çok olur. Kimseye kaptırmadan sözleşmesini uzatmak lazım. Kosheleva olmdan daha iyi oynuyoruz. Seneye eski sisteme dönüp yatık pasa hücum eden smaçör almamız gerek.
 
Üst Alt