Ciddi Konular Başlığı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ciddi Konular Başlığı


Böyle bir başlığa ihtiyaç vardı. İlk konumuz Fukushima'daki nükleer santral patlaması olayı ve nükleer santraller üzerine.



Fukushima olayı sebebiyle şu anda anti-nükleercilerin eline büyük bir koz daha geçti. Chernobyl tek başına yeterli olmuyordu nükleer'e karşı propaganda yapabilmek için. Böyle taze bir olay çok işlerine gelecek. Ancak ava giderken de avlanabilirler. 9 şiddetindeki depremde bile hasar görmeyen 40 yıllık bir reaktörden bahsediyoruz. Su basması sonucunda jeneratörlerin çalışmaması sebebiyle ortaya çıkan bir durum bu. Türkiye'de risk taşımıyor denilebilir. Niye dersek:



1 - 40 yıl öncekilerden çok daha güvenli olacak.

2 - 9 şiddetinde bir deprem olma olasılığı olmayan bölgelere yapılacak.

3 - Tsunami ihtimali çok düşük, olsa bile etkili olmaz.



Bu doneler ışığnda baktığımız zaman, nükleer enerjinin Türkiye'de risksiz olduğunu söylemek yanlış olmaz.
 
Cevap: Ciddi Konular Başlığı



Ben kesinlikle nükleer enerjiye karşı değilim.Karadeniz bölgesindeki vadilere yapılan küçük ölçekli ve akarsularının debilerinden dolayı 50-75 yıl arasında enerji üretemez hale gelen hidroelektrik santralleri aynı zamanda yapıldıkları vadilerin habitatlarına da çok zarar veriyor.Özellikle tarihi bölgelerde yapılan barajlar yüzünden Allanoi gitti,sırada Hasankeyf var.Bunlar bizi ciddi turizm gelirlerinden de mahrum bırakıyor.



Ülkede sanayinin gelişebilmesi için öncelikle ucuz enerji şart.Nükleer santrallerin inşaası çok pahalı olsa bile,ürettikleri enerji ile kendi maliyetlerini bir hidroelektrik santralinden çok daha kısa sürede amorte ediyorlar.Aynı zamanda enerji üretim maliyetleri yüksek olsa bile kapasitesi bir barajın 20-30 katı olduğu için çok ucuza elektrik üretilmiş oluyor.



En önemlisi Türkiye'de,özellikle Marmara gibi büyük bir sanayi bölgesinde üretilen enerjini çoğu doğalgaz çevrim santrallerinden karşılıyor.Doğalgaz kaynaklarımız yetersiz,dışarıya bağımlıyız.Nükleer santrallerin açılması enerji konusunda dışa bağımlılığımızı azaltacak.



Umarım bu olaylar nükleer santraller yapmamızı engellemez.Türkiye'nin gelişmesini istiyorsak,nükleer santraller şart.
 
Cevap: Ciddi Konular Başlığı



Olaya çevreci olarak da yaklaşmak mümkün. AB'nin üye devletlere sera gazı salınımını ve hava kirliliğini azaltmak için önerdiği teknoloji, nükleer enerjidir.
 
Cevap: Ciddi Konular Başlığı



Zaten yaklaşık 2004-2005 yılından beri tartışılıyor bu,bu sürede insanlar daha bilinçlenip çernobil önyargılarından kurtuldular.Özellikle son zamanlarda ben de dahil Greenpeace aktivistlerine kızan ve daha önemli şeylerle ilgilenmelerini tavsiye eden birçok insan gördüm Beşiktaş'da :)
 
Cevap: Ciddi Konular Başlığı



Sanki ilk zamanlar Mersin'e kurulacağı üzerine söylentiler vardı.



Mersin'e kuruluyor zaten. İki tane kurulacak bir tanesi Mersin'e bir tanesi Sinop'a.



Sinop'daki ne zaman kurulacağı ve ne zaman açılacağı falan belli değil. Dahaden tam anlamıyla kimin kuracağı konusunda da anlaşma olmamıştı hatırladığım kadarıyla.



Mersin'dekini Ruslar kuruyor ve 2018 yılında faaliyete geçecek diye biliyorum.



Bu konuda söyleyebileceğim tek şey şu anda cari açığın en büyük sebebi enerji itlahatı. Dışa çok fazla bağımlıyız bu yüzden de içeride hem çevreye az zarar verecek hem de dışa bağımlılığı azaltacak bir enerji üretiminin olması lazım. O yüzden bu konuda devletin attığı adımları destekliyorum.
 
Cevap: Ciddi Konular Başlığı



Harbi alınmış mı la :eek:



Çok güzel haber bu. Bugün güzel maçlar var bir saat daha fazla uyku demek bu.
 
Üst Alt