Cihan Kamer: "58.maddenin değişmesini istiyoruz" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Cihan Kamer: "58.maddenin değişmesini istiyoruz"


Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer TRT 1 ekranlarında yayınlanan Stadyum programına konuk oldu; birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.



İşte Cihan Kamer'in birbirinden çarpıcı açıklamaları:



"CAS'I KAZANSAK NE OLUR?"

Fenerbahçe'nin ilk günden beridir savunduğu tezler, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra haklı çıkmış oldu. Fenerbahçe çok şey kaybetti bu süreçte. CAS'ı kazansak ne olur? Maddi anlamda getirisinden başka ne değişir? Hiç bir savunma alınmadan, tek taraflı bir Etik Kurulu raporu hazırlanmış ve bu rapora inanmışlar. Bunu büyük ihtimalle bir sohbet esnasında Cornu'ya söylediler diye düşünüyorum. Yaşananların bir kurgu olduğunu söylemek istemiyorum. Bütün emarelere rağmen iyi niyetli bakmak istiyorum, eğer kurguysa bu ülkeye de ihanet olur.



"FENERBAHÇE'NİN SUÇLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORLAR"

Ben hala Mehmet Ali Aydınlar'ın bazı gelişmelerden haberi olmadığına inanıyorum. Örneğin Cornu'nun "TFF, Fenerbahçe'nin arkasında durabilseydi Şampiyonlar Ligi'ne alırdık" açıklamasını da bilmediğini düşünüyorum. Ben Mehmet Ali Aydınlar'a da sordum bunu ve Aydınlar kısmen bilgisi olduğunu söyledi.



Biz ilk günden beri UEFA'daki süreci Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı ile yürütmeyin dedik. Zira biz güvenmiyoruz ikisine de. Duyumlarımız bunu gösteriyor ve hareketleri de bunu doğruluyor. Sürecin başından beri Fenerbahçe'nin suçluluğu için çalışıyorlar.



Kulüpler Birliği toplatısında Aydınlar'ın bizlere verdiği belge sonuç belgesi. Zaten o aşamaya Helvacı ve Arıboğan'ın hareketleriyle geldiğine inanıyoruz. Cornu'nun ifadesine göre böyle bir belge verilmesi istenmiş kendisinden.



"CEHENNEMİN YOLLARI İYİ NİYET TAŞLARI İLE DÖŞELİDİR"

Aydınlar Genel Kurul'da "Helvacı ve Arıboğan'a kefilim" dedi. Son dakikaya kadar güvenerek hareket etti. Birazcık bizim söylediklerimizi göz önünde bulundurup bu kadar güvenmeseydi bu sonuca varılmayacağını düşünüyorum. Aydınlar, Türk futbolu ve kulüpleri için iyi niyetli hareket etmiştir. Ama tekrar etmek istiyorum; cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.



Mehmet Ali Aydınlar'ın bir daha aday olma ihtimalini çok az olarak görüyorum.



Federasyon Başkanı'nın bütün gelen belgeleri avukat gibi tek tek okumasını beklemiyorum. En iyi niyetli olarak şunu düşünüyorum: sohbet esnasında Cornu'ya yanlış ve eksik olan Etik Kurulu raporundan bahsettiler. Sonradan baktılar ki bu ifadeler davaya ana söz konusu olan ifadeler olmuş. Bunun paniği ile yaşananı saklamaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bunun ilerisini düşünmek istemiyorum. Eğer düşünürsem hem Türk futbolu, hem de o insanlar için kötü olur.



Sonuçta biz haklı çıktık. Eksik ve hatalı bir Etik Kurulu raporu nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edildik. Ancak buna sebep olan isimlerden Mehmet Helvacı hala görevinin başında oturuyor. Fenerbahçe taraftarı ve camiasının bu konuda beklentisi büyük, Helvacı'nın o koltukta tek bir dakika oturma hakkı yoktur!



"TFF KARAR VERMEMELİ"

Bir kişi de sunu sormuyor: Futbol sahada oynanmıyor mu? Futbol bilgisine sahip olan, yetkisi olan insanlar şu 13 maçı oturup izlesinler. Ben o maçlarda tribünde hop oturup, hop kalktım. Bütün Türkiye sahada bir sorun olmadığını gördü. Spor otoriteleri de sahada bir şey olmadığını söylüyor. Sahalar temizse ben diyorum ki yönetici arkadaşlarımız da temiz.



Bunun kararını Türk adaleti verecek. Türkiye Futbol Federasyonu karar vermemeli. Ben tamamen maçların izlenerek karar verilmesini istiyorum. İddianame ile karar verilmemesi gerekiyor. İçerideki arkadaşlarımızın elinde bilgisayar yok, 15 gün süre verilip savunma yapılması isteniyor. Ellerine CD verilip incelenmesi bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun acilen bir kurul kurup maçları izlemesi ve kararı buna göre vermesi gerekiyor.



"ŞENES ERZİK TOPA GİRMELİ"

Şu an içerideki arkadaşlarımız tutuksuz olarak yargılanması gerekiyor. İçimde zerre kadar şüphe yok. Onlar temizler. Suçlu olsalar bile 7 ay oldu. Bu konudaki kararı adalet vermeli, TFF bu kadar içeri girmemeli. Ve artık yeter, Şenes Erzik topa girmek zorunda. Bu ülkede Fenerbahçe yöneticiliği yapmış, çok önemli bir konuma gelmiş kişi. Şenes Erzik'in bu ülkeye borcu vardır ve böyle 100 yılda bir yaşanabilecek bir olayda topa girmelidir. Ne yapmalıdır? Yurt dışından yetkili bir kurul oluşturup saha içini inceletmeli, saha içinde bir şeyler olup olmadığını göstermelidir.



Erzik elbette dışarıda çalışmalar yapıyordur, ama ben yeterli görmüyorum. Şenes Erzik orada çok çok önemli bir konuma sahip ve o konuma Türk futbolu adına gelmiş bir kişi olarak daha fazlasını yapmıştır. Ayrıca Federasyon başkanı olması konusunda, yurt dışında UEFA ve FIFA'da görevli yetkililerin bir çoğu kendi ülkelerinde federasyon başkanı... Federasyon başkanı olsun demiyorum ama UEFA'da daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Bu şans bir kez eline gelir sayın Erzik'in. İnanıyorsa suçsuz olduğumuza daha çok savunmalı. İnanmıyorsa düşürürsünüz biter, çocuk oyuncağına döndü, aylar oldu...



"DEDİKODULARA VE HABERLERE GÖRE HAREKET ETTİLER"

Sezon başında 2 yol vardı. Birincisi dimdik duracaktılar. Bu ülkede hukuğun bir işleme süreci var ve davaların %54'ü beraat ile sonuçlanıyor. Liglerin ertelemesine de gerek yoktu, 1 ayda Türk futbolu ne kazandı? Bu olay kısa sürede çözülecek bir olay değildi. UEFA'ya en az 5-6 ay zamana ihtiyacımız var, takımlarımıza güveniyoruz denmeliydi. Basındaki haberlere, dedikodulara göre hareket etmek yerine, bir kurul kuracak ve bütün maçları inceleterek hareket edecektiler. En doğru olan yol buydu.



Ya da diyecekti ki; Fenerbahçe başkanı içeride, Beşiktaş yöneticileri aynı şekilde, Trabzonspor başkanının yurt dışına çıkma yasağı var ve bir çok takımın yetkilileri içeride. Dolayısıyla kimseyi Avrupa kupalarına göndermiyorum. Sıfır tolerans diyecektiler ve kimseyi göndermeyecektiler.



Bizim en çok mağdur olduğumuz nokta, Federasyon hukuk, yargıç ve mahkeme ile hiç savunma ile yargılama yapmaya kalktı. Halbuki 5 Ocak'ta UEFA bir bildiri yayınladı ve Federasyonlar kendi içerisinde karar verir. CAS'a gönderdiği savunmada da aynı şeyleri söyledi ve kararın TFF'ye ait olduğunu söyledi.



"GALATASARAY'IN DA DAVASI VAR"

Aslında sadece 8 takım değil. 10-11 takım var en azından. Biliyorsunuz Galatasaray'ın, Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ile ilgili yargıda olan bir davası var. Dönüp 'Ben bu işte yokum. Diğerleriyle ilgili bir olay' deme hakkı yok kimsenin. Adnan Öztürk'ün bu yöndeki açıklamaları yanlış. Biz bu yönde hareket etmedik hiç.



"AMRABAT, YİĞİT, NECATİ, GROSICKI... BUNLAR TESADÜF MÜ?"

Öztürk'ün açıklamalarının ardından şunları da söyleyeyim. Sizin Kayserispor maçınız var, Amrabat'a talip oluyorsunuz; Manisaspor maçınız var Yiğit'e talip oluyorsunuz. Daha sonra Antalyaspor maçından önce Necati Ateş'e talip oluyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Doka ve Sivasspor'dan Grosicki ile ilgili de benzer şeyler var. Bunların hepsi mi tesadüf?



Bu bizi nereye taşır? Ben aslında bekliyorum, Ünal Aysal madem çok etik bir başkan çıkıp 'Denizlispor - Fenerbahçe maçının incelenmesini istiyorum' niye demiyor?



Şimdi bir hikaye var, biri ölüyor ve cehenneme gidiyor. Her kuyunun başında bir zebani var ve tırmanıp kaçmaya çalışanı kafasına vurarak durduruyor. Ancak bir kuyuda zebani yok. Niye diye soruyorlar ve o kuyuda Türkler var, onlar birbirinin paçasından tutarak durdururlar zaten. Demek istediğimiz bu. Futbol temizlenecekse Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe üzerinden temizlenemez. Fakat bu fırsat haline getirilemez. Saha içinde verilen mücadeleyi saha dışına çekerek avantaj elde etmeye çalışılamaz. Herkes Türkiye formasını giyecek ve böyle mücadele edecek.



"58. MADDENİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Biz aslında 58. maddenin değişmesini savunuyoruz, tıpkı 62 ve 22'nin olduğu gibi. 62 ve 22 nedir yahu? Adam öldürüyorsunuz bu kadar ceza almıyorsunuz. Ne yaptı Türk futbolunu, sporunu geliştirmek için yıllarını harcayan insanlar? Biz bu yüzden değiştirilmesini savunduk. Ayrıca hiç bir yelpazesi yok. Dedikodusu da, yapanı da düşürülüyor. Biz uluslararası hukuğa değiştirilmesini istedik. Ama herkes formasını giydin ve Fenerbahçe düşmemek için değiştirmek istiyor. Fenerbahçe düşmemek için madde değişikliği istiyor haberi yalan. Biz değiştirilmesini istedik ama yine şike yapanın küme düşürüleceği bir ceza sistemini istedik.



"SOW TRANSFERİ ÖNCESİ GARANTİ ALDIK"

Evet, Sow transferi öncesinde garanti aldık. Nereden garanti aldık biliyor musunuz? 13 tane oynadığımız maçtan garanti aldık. Biz şike yapmadık. Eğer biz küme düşürülürsek, bize zulüm edilmiş olur. Eğer saha temizse, ki biz bunu tüm Türkiye olarak gördük. Sahaya inatla bir leke bulaştırılacaksa feda olsun Sow'a harcanan para. Yazık günahtır, biz yaşadık geçen sene bu mücadeleyi. Gözyaşları ile izlediğimiz maçları yaşadık biz.



"NİANG, ANDRE SANTOS VE LUGANO'YU SATTIK"

Niang, Andre Santos ve Lugano'nun satılmasının iki sebebi var. Birincisi ekonomik sebepler. Biz iki senedir bütün hesap ve kurgularımızı şampiyonluğa endeksli yaptık. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek demek en az 25 milyon euro demektir. Biz bir sene Trabzonspor'la berabere kalarak bu şansı kaybettik, bir sene de gönderilmedik. Bu nereden baksanız 60 milyon euro demektir ve bu bir kulüp için çok büyük bir paradır.



İkinci sebep ise, siz bir yanlış karar vererek bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermiyorsunuz, bundan sonraki yanlışınız da küme düşürmek olur diye bu şekilde bir karar aldık. Dolayısıyla görüyorsunuz bir yanlış olayları nereye getiriyor.

Habertürk



Yani diyor ki değişsin madde ve şike sahaya yansımadı denilsin :asd:



Cihan Kamer kimdir diye soranlara: Belgeler Cihan Kamer’i yalanladı.Atagold’un büyük ortağı Cihan Kamer son iki haftada ikinci büyük skandala imza attı. Kamer, dünkü Hürriyet’in Eyüp’teki arsa rantı haberini yalanladıktan saatler sonra gerçeği ortaya koyan belgeler gün ışığına çıktı. Bu belgeler, Kamer’in doğruyu söylemediğini gösterdi.



Belgeler Cihan Kamer’i yalanladı - Hürriyet
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



Senin o kel kafanı beyazla boyarımda israf etmeye gerek yok.
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



Dohtur beni ellemeeesiiin, dohtur baaa dohunmaasssııınnn
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



O şemsiyeyi çıkaramayacaklar..58.Madde değişseydi umutları yeşerecekti ama şimdi hangi etik kurulu gelirse gelsin Fb küme düşecek ilk takımdır..
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



Bi kel çıkar 58. madde değişmesin der.Öbür kel çıkar değişsin der.Ulan bi vizyonunuz olsun be.ne olduğunuz belli değil.Aldığınız nefes israf.
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



58. Maddenin değişmesini isteyen şike yapmıştır net.

Daha düne kadar yarım puanımızı dahi sildirmeyiz diyen adamlar şimdi puan silme cezası uygulansın diyor.



Utanın utanın.
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



Telgrafın telleri,öpüceksin kelleri...



images


images
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



sahaya yansımadan bahsediyorsan ankaragücünün kalecisin yediği kırmız kart ve korcanın yediği gole bak...olmadı ibrahim akının suratına bak,oda olmadı serdar kulbilgeye bak...yetmedi eses-fb,eses ts maçlarına bak...
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



sahaya yansımadan bahsediyorsan ankaragücünün kalecisin yediği kırmız kart ve korcanın yediği gole bak...olmadı ibrahim akının suratına bak,oda olmadı serdar kulbilgeye bak...yetmedi eses-fb,eses ts maçlarına bak...



Olur mu öyle şey abi,böle şeyler her macta olur;)(ironi)
 
Cevap: Cihan Kamer: 58.maddenin değişmesini istiyoruz !



nihat özdemir ; değişmezse türk futbolu batar..!



nihat özdemir ; değişirse türk futbolu batar..!



cihan kamer ; değişmezse türk futbolu batar..!



şakamı yapıyorsunuz olum siz nasıl adamsınız lan..?
 
Üst Alt