Çin’in İlk Uzay İstasyonu Dünya’ya Düşecek | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Çin’in İlk Uzay İstasyonu Dünya’ya Düşecek


Tiangong-1-640x426.jpg

Dünya yörüngesine yerleştirilen Tiangong-1’in yakında atmosfere gireceği tahmin ediliyor.


Çin’in ilk uzay istasyonu Tiangong-1, 2011’in Eylül ayında uzaya gönderilmişti. Tiangong-1’in ömrü dolmasına rağmen araştırmacılar kullanmaya devam etti. 2016’da ise istasyon ile olan bağlantı kesildi. Bağlantının kesilmesiyle beraber, istasyona herhangi bir müdahalede bulunmak da imkansız hale geldi.

Araştırmacılar, Tiangong-1 ile iletişim kopmadan önce belirli aralıklarla irtifa düzeltmeleri gerçekleştiriyordu. Atmosfere yaklaşma eğiliminde olan istasyonun tekrar güvenli bir yüksekliğe çıkması sağlanıyordu. Bu düzeltmeler yapılamadığı için Tiangong-1’in atmosfere girmesi ve Mart ayında Dünya’ya düşmesi bekleniyor.

aerospace-640x336.jpg

Aerospace.org’da yayınlanan görselde, Tiangong-1’in parçalarının düşme ihtimalinin bulunduğu noktalar sarı renkle işaretlenmiş. Yeşil bölgelerde risk düşükken, mavi bölgeler tamamen güvenli. Türkiye’nin kuzeyi sarı, güneyi yeşil bölgede kalıyor.

Normalde atmosfere giren her türden enkaz düşme esnasında yanar ve parçalanır. Böylece parçalar zarar veremeyecek kadar küçülür. Fakat Tiangong-1’in bazı parçalarının Dünya yüzeyine ulaşabileceği söyleniyor. Düşen herhangi bir Tiangong-1 parçası görülmesi halinde bir şekilde yetkililere haber verilmesi gerekiyor.

İstasyonun parçalarında zehirli maddelerin de bulunabileceği belirtildi. Bu parçaların yakınında nefes almanın veya parçalara dokunmanın insanlara büyük zarar verebileceği söyleniyor. Bu yüzden de yanına çok yaklaşılmaması gerekiyor.

technopat.net
 
Bizde bu sans varken samsuna duzecektir. Gecen hulk yesil yesil yanarak kardeniz civarina dustu siradakini heyecanla bekliyoruz
 
Üst Alt