CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea 1-1 FC Barcelona | 6 Mayıs | Barcelona finalde | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea 1-1 FC Barcelona | 6 Mayıs | Barcelona finalde


Mac yazisini henuz yazmadim iki on yazi kopyalayayim ondan once. Yazinca mac yazisini da buraya koyarim.



Edit: Mac yazisi. Hos oldu:

https://www.fcbosa.com/2009/05/danann-kuyrugu-chelsea-fc-barcelona.html



attachment.php




Thierry Henry vs Chelsea

Rüzgarın oğlu, -bence- 21. yüzyılın en iyi forveti (santrafor değil forvet) amcaoğlu Thierry Henry geçen sezon Rijkaard'ın onu kısıtlayan taktik anlayışı ve bir önceki sezon geçirdiği sakatlık nedeniyle kötü günler geçirmişti Barça'da. Buna rağmen 47 maçta forma giyip, 8/9 tanesi kafa olmak üzere 19 gol kaydetmişti geçen sezon. Kafa vurgusunu niye yaptım çünkü Titi Henry Arsenal'da ve Fransa'da toplamda attığı 300'e yakın golün çok azında kafasını kullanmıştır, kafa golü atmıştır. Onu Henry yapan, muhteşem plaseleri, köşeye bıraktığı, ağların örümceklerini rahatsız ettiği efsanevi vuruşlarıdır.





La Liga'da R. Madrid'e karşı bir türlü beklenilen üstünlük kurulamayınca, gözlerin çevrildiği Şampiyonlar Ligi yarı finalinde de Camp Nou'da ilk maç ManU ile 0-0 geçilince hemen aklımda Thierry Henry'nin Old Trafford'da United'ı yıkacağı senaryolarını kurmuştum. Kendisi ne de olsa Premier Lig'in toprağını, havasını suyunu bilirdi, dahası diğer 3 büyüğe (L'pool, ManU, Chelsea) sayısız kritik gol atmıştı geçmişte. O maça sanırım yine hafif sakatlığı nedeniyle 11 başlamamıştı, 60'da girip hiçbir varlık da gösterememişti. Nitekim United Scholes'ın beklenmeyen golüyle öne geçmiş, kalan dakikalar ise Messi ve 11 United'lı arasında oynanmıştı. Sonuç olarak United oradan çıkmış ve kupayı almıştı. Barça çıksa Barça alırdı finali tek yol ŞL idi o vakitler Rijkaard için, Ronaldinho, Henry vs. için çünkü..



Neyse ki bu sezon T. Henry çok farklı. Yine kanat - forvet oynuyor Guardiola'nın düzeninde. Geçen sezondan farklı değil fakat daha serbest. Tam forvet de değil, santrafor hiç değil, kanat (winger) da değil. Solda Ronaldinho'nun yerinde oynuyor işte. Guardiola ve sahada diğer 10 arkadaşı ile tam uyum içerisinde çalışıyor, 32. yaşına girerken müthiş hız ve hızlanma yeteneğinden hiçbir şey kaybetmeden, sağ ayağı ile topu atıp Barça'nın sol, rakibin sağ kanadında bildiğin at gibi koşuyor, S. Ramos dahil kendisine engel olacak kimse çıkmadı şu ana kadar. Tam olarak "Born to be wild" modunda, şu ana kadar 26 gol / 14 asist ile oynuyor, Barça'nın 146 golünün % 27'sinde direkt imzası var, dolaylı olarak % 40'lardadır bu rakam.



Son Real Madrid maçında da S. Ramos'u tam anlamıyla oğlana çevirmiş, T. Henry tarzı attığı 1. golden sonra vahşi Madrid sertliği karşısında sakatlanmış, buna rağmen 2. golü atmıştı. 60'larda çıktı, hemen dizi sarıldı. Çıkmasa o sakat haliyle 10'a kadar yolu vardı maçın zira Henry'i tutabilene aşk olsundu Cumartesi gecesi. S. Ramos karşısında kudurmuş boğa gibiydi adeta, hoş Ramos karşısında çıldırmamak elde değil hiçbir futbolcu için.



Aslında söylemek istediğim Thierry Henry'nin Chelsea maçında diz sakatlığı nedeniyle oynamayacak olmasıydı. Hikaye şu, İngiltere'ye seyahat edecek ekipte olacak fakat oynamayacak sakatlık dolayısıyla. Oralarda Türk işi şaşırtmalar pek olmaz, sakatsa sakat, değilse değildir. Ancak İngiltere'ye gidecek olması yine de kafaları karıştırıyor acaba oynayacak mı diye. Oynamazsa çok büyük kayıp Barcelona adına zira Barça'nın gole ihtiyacı var ve şu anda Messi & Xavi ikilisi harici tek başına gole yakın en formda adam Henry Barcelona takımında. Iniesta bu sezon muhteşem bir oyun ortaya koysa da bunu skora yansıtabilmiş değildi şu ana kadar, yapısı bu gerçi bu adamın.. Messi'ye verdiği pastan da belli bu El Classico'da, Messi'nin kaçırdığı komik pozisyon, ilk yarıdaki..



TiTi için, yukarıda bahsettiğim İngiltere hikayesi de bir etken, hiç değilse bile bu adam İngiltere'yi geçen sene deliler gibi özlüyordu onun hasretine 1/2 tane gol atardı Çarşamba gecesi..



Yine de son dakikaya kadar umut kesilmez. Ama oynayacaksa bile ilk 11 başlasın, kötüleşene kadar oynasın derim, R. Madrid maçından önce de dediğim gibi. Haksız da çıkmadım. T. Henry şu formuyla dünyanın her takımında çok rahat oynar zira o bir Henry, o bir TiTi, o bir fenomen..



Marquez'in sakat, Puyol'un da cezalı olmasıyla şu kadro bekleniyor Chelsea karşısında Çarşamba günü..



---------V. Valdes----------

-----Pique-----Cacares-----

Alves----Y. Toure----Abidal

------Xavi-----S. Keita------

--L. Messi---------Iniesta---

---------Samuel Eto'o-------



Cacares'in yarattığı endişe ve hücum gücü düşüklüğünden dolayı T. Henry'nin de oynayacak gücü varsa şu kadroyu tercih ederdim ben.. Cumartesi günküne en yakın kadro bu, Keita veya Yaya'dan biri stoper işini kotarabilir diye düşünüyorum çünkü Chelsea'de aşırı bir hücum gücü yok. Kaleye yaklaştırmazsanız pozisyonları bile olmaz..



---------V. Valdes----------

-----Pique----Yaya Toure--

Alves------S. Keita----Abidal

------Xavi------Iniesta------

--L. Messi---------T. Henry-

---------Samuel Eto'o-------



T. Henry yine yoksa, hiç olmazsa:



---------V. Valdes----------

------Pique------Abidal-----

Alves----Y. Toure---Slyvinho

------Xavi-----Hleb(Keita)---

--L. Messi---------Iniesta---

---------Samuel Eto'o-------



Yarın biraz daha netleşsin daha ayrıntılı tartışalım maçı.. Çarşamba günü Roma bileti alamazsak İngiltere'den, bu muhteşem sezonun nazar boncuğu eksik olacak.



Çocuklara güveniyoruz her şeye rağmen.



Visca el BARÇA!!

https://www.fcbosa.com/2009/05/thierry-henry-vs-chelsea.html





https://www.fcbosa.com/2009/05/robotik-takm-utopik-futbol.html

(lig + şampiyonlar ligi + kral kupası)

goller (146 = 100 + 33 + 13)


36 Messi (23 + 8 + 5)

32 Eto'o (27 + 5 + 0)

26 Henry (19 + 6 + 1)

9 Xavi (6 + 3 + 0)

9 Bojan (2 + 3 + 4)

5 Keita (3 + 2 + 0)

4 Iniesta (4 + 0 + 0)

4 Alves (4 + 0 + 0)

4 Gudjohnsen (3 + 0 + 1)

3 Piqué (1 + 1 + 1)

3 Busquets (1 + 2 + 0)

3 Márquez (1 + 1 + 1)

2 Touré (2 + 0 + 0)

1 Puyol (1 + 0 + 0)

1 Sylvinho (0 + 1 + 0)

4 rakipler kendi kalesine (3 + 1 + 0)





asistler

32 Xavi (25 + 6 + 1)

20 Messi (15 + 4 + 1)

16 Iniesta (12 + 2 + 2)

14 Henry (10 + 4 + 0)

14 Alves (10 + 2 + 2)

12 Eto'o (8 + 4 + 0)

6 Bojan (2 + 2 + 2)

4 Gudjohnsen (2 + 2 + 0)

4 Puyol (4 + 0 + 0)

3 Márquez (0 + 3 + 0)

3 Hleb (3 + 0 + 0)

2 Touré (2 + 0 + 0)

1 Piqué (0 + 0 + 1)

1 Sylvinho (0 + 0 + 1)

1 Keita (0 + 1 + 0)

1 Pedro (0 + 1 + 0)

1 Víctor Sánchez (0 + 0 + 1)

1 Busquets (0 + 1 + 0)





toplamda 34 lig, 13 şampiyonlar ligi ve 8 kral kupası maçı olmak üzere 55 maç yapmışız şu tarih itibariyle. lig gol ortalaması ~2.94, şampiyonlar ligi gol ortalaması ~2.4, kral kupası gol ortalaması ~ 1.62. şampiyonlar ligi ve kral kupasında dönem dönem yapılan rotasyonların da etkisi var bunda tabi. 55 maçın toplam gol ortalaması ise 2.65, muazzam.



şu anda şampiyonlar liginde finale kalırsak, toplamda maksimum 4 + 2 + 1 = 7 maç daha var. ortalama bozulmazsa 165 gol olacak toplamda ki bu rakamı geçeriz. ligde tüm zamanların gol rekorunu kırabilmek için 8 gole daha ihtiyaç var ve kalan maç sayısı 4. istatistikleri bozmazsak 112 gol olacak ligde yine, bu rakam da benim tahminlerine göre 110'u geçer ama kaçta kalır bilmem.



özet: 2008/2009 FC Barcelona'sı robotik bir takımdır. messi 36 gol 20 asist, eto 32 gol 12 asist, henry 26 gol 14 asist, xavi de 9 gol, 32 asist ile CMvari performans sergilemişlerdir. iniesta muhteşem performansını istatistiğe yansıtamamıştır, bu da net görünmektedir. bu liste de maçlara göre güncellenecektir.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



İş bu sefer R.Madrid gibi olmayacak.



Juan de Ramos,napıyım ne ediyim rakibimden fazla gol atıyım felsefesini taşıyan bir adam.Bu felsefeyle Tottenham'a gitti,en az ilk 6'da olmasını bekleyeceğiniz kadroyu batırdı resmen.



Ama Hiddink akıllı,sinsi.Nou Camp'ta Messi'yi resmen durdurdular.Bu sene Messi'yi bu denli top oynatmayan başka bir takım olmadı.Eğer bu maçta Henry oynarsa,Messi'nin yaptığı iş ona düşecek bu sefer.



Barça'nın kilidini açmak demek,orta sahada Xavi-İniesta-Yaya 3lüsünü tempolu bir oyunla,sürekli koşarak ve pres yaparak bunaltmak demek.(Bkz: Atletico Madrid).Ballack bu işi yapabilecek bir adam değil,g.tünü kaldırmayıyor artık.



Essien-Mikel ve Lampard üçlüsü,oynayıp bunu yapabilirse süpriz bir sonuca imza atabilir Chelsea.Çünkü bu sefer Barça'nın savunması çok narin.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Chelsea'ye de 6'lık tarife bekliyoruz Messi ve saz arkadaşlarından
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Barça'nın Defansında biraz sorun var ama defansa fazla iş düşmeyecek :) İlk maçda ki gibi Chelsea'yı ezmesini bekliyorum
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Hiddink ilk maçta istediği skora gitmesini iyi bildi. Barcelona'nın savunma olarak biraz zaafı olmasına rağmen yerine oynayacak oyuncularda üst düzeyde. Chelsea bu sefer o kadar defansif olmayacak ve Hiddink'in turu geçeceğine inanıyorum.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Chelsea kendi evinde kaybetmez...

Maçın gollü berabere biteceğini düşünüyorum.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Birtane atarsa attigina pisman olur Chelsea. Ayni sekilde bir tane yerde riske girerse bu kez daha cok dagilir. Her ihtimalde dagilacak. Baska bir ihtimali yok bu macin. Barcelona yenecek diyorum. Insallah yener finaldede kazanir. Cünki hakediyolar..
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Barça ilk golu atarsa 3-1 alır maçı :)



İlk golu Chelsea atarsa 1-1 biter maç :)



Her türlü Barça geçer turu
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Renkdaslar bu maci EuroStar yayinliyormu? avrupada yasadigim icin EuroStar'a bakabiliyorum sadece. En azindan benim icin böyle, öbür orjinal Star cekmiyor yani Türkiyede yasayanlar icin.



Sormamin nedeni iki ayri yayin yapiliyor olmasi, ayni dizileri, programlari göstermiyorlar ayni zamanda. Fakat bu aksamki mac icinde mi gecerli acaba diyorum???? bizim Euro gösterirmi millet maci?



Bu konuda bi bilgisi olan varsa cok sevinirim, kanal manal link aramaktan kurtulurum son saniyede en azindan.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Euro Star maalesef yayinlamiyor, bir kac senedir oyle.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Chelsea Barça'ya haddini bildirecek.



Maç sonunu bekleyin. :)
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



Tek mac iddaa oynadim 20 euro yatirdim Barcelonaya, oran 2.55 di.

Yenecegini saniyorum baska bir ihtimal düsünmüyorum. Bu kupayi siz hakediyorsunuz.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



anelka_29098s.jpg




520x.jpg




Penaltı atışlarına kalmasını yürekten temenni ettiğim zevkli bir maç olması dileğiyle. :D



(Her ne kadar zor olsa da...)
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



soyle bir istatistik vereyim, Chelsea son 3 senedeki penaltiya kalan karsilasma sonuclari:



Carling Cup 3rd Round 2005/06 Chelsea 1 - 1 Charlton (Chelsea lost 5-4 on penalties), UEFA Champions League Semi-Final 2006/07 Liverpool 1 - 1 (Agg) Chelsea (Chelsea lost 4-1 on penalties), FA Community Shield 2007/08 Chelsea 1 - 1 Manchester United (Chelsea lost 3-0 on penalties), UEFA Champions League Final 2007/08 Chelsea 1 - 1 Manchester United (Chelsea lost 6-5 on penalties), Carling Cup 4th Round 2008/09 Chelsea 1 - 1 Burnley (Chelsea lost 5-4 on penalties)



penaltilara kalmak istemeyecektir chelsea, tum penaltilari kaybetmisler cech gibi bir oyuncuya ragmen.
 
Cevap: CL 08/09 Yarı Final | 2. Maç | Chelsea - FC Barcelona | 6 Mayıs



SHIT!



Henry kadroda yok.



-------Valdes

----Pique---Toure

Alves---Busquets---Abidal

------Xavi-----Keita

--Messi----------Iniesta

-------Samuel Eto



------Drogba

---Malouda---Anelka

--Lampard--Ballack

------Essien

A. Cole-------Bosingwa

------Terry---Alex

---------Cech



Kadrolar bu sekilde.. Gazamiz mubarek olsun.!!
 
Üst Alt