Cüneyt Çakır'a Vermezler! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Cüneyt Çakır'a Vermezler!


Avrupa Şampiyonası’nda maç yöneterek Türk hakemliğinin gururu olan Cüneyt Çakır, sergilediği performansla büyük beğeni topladı.



1996’dan sonra bir Avrupa Şampiyonası’nda maç yöneterek Türk hakemliğinin gururu olan Cüneyt Çakır, sergilediği performansla büyük beğeni topladı.



Turnuvaya ev sahipliği yapan Ukrayna’nın İsveç ile yaptığı D Grubu’nun ilkmaçında düdük çalan Çakır’a otoriteler de tam not verdi.



Şimdi akıllara “Çakır’a 1 Temmuz’da Ukrayna’da oynanacak final müsabakasını verirler mi” sorusu geldi.



35 yaşındaki genç hakemimizin turnuvada bir karşılaşmaya daha çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Birçok kez MHK’da önemli görevler alan tecrübeli hakem Özcan Oal konuyla ilgili ilginç bir tespitte bulundu.



Oal, “Çakır bu klasmanda henüz yeni bir hakem. Final maçını Cüneyt Çakır’a kolay kolay vermezler. Çünkü UEFA’da bir gruplaşma söz konusu.Orada lobicilik üst seviyede. Tabii Cüneyt hocanın finali yönetmesi için finale çıkacak takımlar da önemli. Çakır’ın ilk maçı kolay oldu. Futbolcular hakeme saygılıydı” ifadelerini kullandı.



En yüksek puanı aldı



Öte yandan hakemleri yakın markaja alıp performanslarını değerlendiren www.worldreferre.comadlı internet sitesi 2012 Avrupa Şampiyonası’nda oynanan ilk 8 maçı yöneten hakemler içinde Cüneyt Çakır’a 8.1 puan verdi.



Çakır aldığı bu puanla en yüksek notu elde ederek ilk sıraya yerleşti. Bu arada turnuvada Türkiye’nin olmaması Cüneyt Çakır’ın final yönetme şansını daha da yükseltiyor. Çünkü finaldeki ülkenin hakemi bu maçları yönetemiyor.



KİM NE DEDİ?



ZEKERİYA ALP (MHK BAŞKANI)




GURUR GECESİ



Cüneyt ile birliktemaçta kusursuz görev yapan 5 Türk hakemimizi de yürekten kutluyorum. Performansları sadece futbol ailesini değil tüm halkımızı onurlandırdı. Çakır soğukkanlı ve otoriter tavrıyla 90 dakikanın altından mükemmel bir şekilde kalktı. MHK olarak tüm çalışmalarımızı ‘bir değil birden fazla Cüneyt Çakır’ olması için yapıyoruz.



Çok olumlu sonuçlar da alıyoruz. Bundan sonraki büyük organizasyonlarda Çakır ile birlikte başka hakemlerimizin yer alması en önemli amacımız. Kusursuz bir karşılaşma yönetti.



Her şey olabilir Yüksel Okçuoğlu (MHK Başkan Vekili)




Bizim de gönlümüzden Cüneyt Çakır’ın Ukrayna’daki finalmaçını yönetmesi geçiyor. Çakır’ın yönettiği ilk maçta çok duygulu anlar yaşadım. Bence mükemmel bir maç yönetti. Ukrayna-İsveç maçında sergilediği harika yönetim tarzından sonra her şey değişebilir. Final müsabakasını bile verebilirler. Burda bulunan herkes çokmutlu ve duygulu. Türk hakemliğinin çok iyi noktalara geldiğini önceki gece bir kez daha gördük. Yeter ki hakemlerimize güvenelim.



2. maça bağlı



Ertuğrul Dilek (MHK eski Başkanı)




FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın önceki gece sergilediği performansla turnuvada birmaç daha alacağını tahmin ediyorum. Bence Çakır’a final kapısını, yöneteceği ikinci maç açacak. Burada göstereceği performans çok önemli. Çakır’ın iki önemli artısı var. Birincisi Türkiye’nin bu turnuvada yer almaması Çakır’a final yolunu açabilir. Çünkü UEFA Cüneyt Çakır’ı hermaça rahatlıkla atayabilir. İkincisi, şu ana kadar maçları yöneten hakemlerin büyük bir kısmının çok kötü kararlara imza atması.



Omzuna uğur böceği kondu



Ukrayna-İsveç karşılaşmasının 26. dakikasında FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın omzuna konan uğur böceği yayıncı kuruluş tarafından maçın ilginç anı olarak saniye saniye ekrana getirildi. Üst düzey hakemliğiyle tanınan Cüneyt Çakır, sahalarda ender rastlanan bu görüntüsüyle hafızalara kazındı.



Bugün
 
Üst Alt